Topladığım Sisteme Bakar Mısınız

Reaksiyon skoru
7
Hem bu siteden hem de gemini yardımı ile sora sora bir sistem topladım. Asıl amacım stüdyo işleri ile uğraşmak ama hikaye oyunları da oynarım diye düşünüyorum. Bu sistem sizce nasıl duruyor? Anakartta biraz fazla pahalıya kaçtım ama belki gelecekte arttırma falan yaparsam diye ucuza da kaçmak istemedim. Benzer fiyata şu parça daha iyi veya daha mantıklı dediğiniz fikirleri de duymak isterim eğer öyle bir durum olursa.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9700X (8 Çekirdek, 40MB Önbellek, AM5)
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI (DDR5, AM5, ATX)
  • Ekran Kartı (GPU): MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G Ventus 3X OC (16GB GDDR7)
  • Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQL5A (27", 2K QHD, 210Hz OC, Fast IPS)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD (Tam Modüler)
  • İşlemci Soğutucu: ThermalRight Assassin X 120 Refined SE PLUS
  • Kasa: Dark Guardian (Mesh Panel, 4x12cm FRGB Fan)
  • Depolama: 1TB NVMe SSD (Mevcut)

Ben de benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum. Bence güzel ama ram düşük kalmış onu sonradan eklerim diye düşündün bence mantıklı ben de öyle yapacağım. Anakart konusunda da bence iyi olanı yapmışsın kullandığın işlemci için tam performans almış olursun. Hem sonradan ekleme de yapabilirsin. Ben beğendim açıkcası.

Hem bu siteden hem de gemini yardımı ile sora sora bir sistem topladım. Asıl amacım stüdyo işleri ile uğraşmak ama hikaye oyunları da oynarım diye düşünüyorum. Bu sistem sizce nasıl duruyor? Anakartta biraz fazla pahalıya kaçtım ama belki gelecekte arttırma falan yaparsam diye ucuza da kaçmak istemedim. Benzer fiyata şu parça daha iyi veya daha mantıklı dediğiniz fikirleri de duymak isterim eğer öyle bir durum olursa.

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9700X (8 Çekirdek, 40MB Önbellek, AM5)
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A GAMING WIFI (DDR5, AM5, ATX)
  • Ekran Kartı (GPU): MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G Ventus 3X OC (16GB GDDR7)
  • Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQL5A (27", 2K QHD, 210Hz OC, Fast IPS)
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD (Tam Modüler)
  • İşlemci Soğutucu: ThermalRight Assassin X 120 Refined SE PLUS
  • Kasa: Dark Guardian (Mesh Panel, 4x12cm FRGB Fan)
  • Depolama: 1TB NVMe SSD (Mevcut)
kaça patladı?
kule tipi iyi değil çift kule bişe almanı öneririm
monitör de renk doğruluğuna bakmanı öneririm 210hz e falan değil öncelik işse

Ben de benzer bir sistem toplamaya çalışıyorum. Bence güzel ama ram düşük kalmış onu sonradan eklerim diye düşündün bence mantıklı ben de öyle yapacağım. Anakart konusunda da bence iyi olanı yapmışsın kullandığın işlemci için tam performans almış olursun. Hem sonradan ekleme de yapabilirsin. Ben beğendim açıkcası.
Ram i dediğiniz gibi sonradan almak en mantıklısı geldi. Bir ram daha alırsam monitör alamıyorum xd
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kaça patladı?
Total olarak 91 bin tl patladı. Ne kadar karlı ona da karar verebildiğim söylenemez açıkçası. Biraz pahalı tuttu ama bir yandan da aklımda en az 5-6 yıl götürür düşüncesi var şu an da. Taksit imkanlarına bölünce de şöyle oldu.
  • Aşama (1 - 3. Aylar):Tüm taksitlerin aktif olduğu dönem.
    • Aylık Toplam: 15.433 TL
  • Aşama (4 - 6. Aylar):RAM, PSU, Kasa ve Soğutucu taksitleri bittikten sonraki dönem.
    • Aylık Toplam: 8.450 TL
  • Aşama (7 - 9. Aylar):Monitör taksiti de bittikten sonra sadece ana üçlü bileşenin kaldığı dönem.
    • Aylık Toplam: 6.550 TL

kaça patladı?
Bu arada çift kule olarak da tavsiyeniz varsa değerlendirmek isterim malesef bu konularda bilgim çok kısıtlı. Monitör konusunda da renk paleti hem çok doygun hem de oyunları da oynatabilecek gördüğüm kadarı ile bu vardı. Ama daha tam detaylı bir araştırma yaptığım yalan yok söylenemez.

Ram i dediğiniz gibi sonradan almak en mantıklısı geldi. Bir ram daha alırsam monitör alamıyorum xd

Total olarak 91 bin tl patladı. Ne kadar karlı ona da karar verebildiğim söylenemez açıkçası. Biraz pahalı tuttu ama bir yandan da aklımda en az 5-6 yıl götürür düşüncesi var şu an da. Taksit imkanlarına bölünce de şöyle oldu.
  • Aşama (1 - 3. Aylar):Tüm taksitlerin aktif olduğu dönem.
    • Aylık Toplam: 15.433 TL
  • Aşama (4 - 6. Aylar):RAM, PSU, Kasa ve Soğutucu taksitleri bittikten sonraki dönem.
    • Aylık Toplam: 8.450 TL
  • Aşama (7 - 9. Aylar):Monitör taksiti de bittikten sonra sadece ana üçlü bileşenin kaldığı dönem.
    • Aylık Toplam: 6.550 TL

Bu arada çift kule olarak da tavsiyeniz varsa değerlendirmek isterim malesef bu konularda bilgim çok kısıtlı. Monitör konusunda da renk paleti hem çok doygun hem de oyunları da oynatabilecek gördüğüm kadarı ile bu vardı. Ama daha tam detaylı bir araştırma yaptığım yalan yok söylenemez.
91k ya bu sistemi mi aldın hocam. geçmiş olsun üstüne bi soğuk su iç

Daha almadım. Monitörü çıkarırsak 80 k ama evet bana da biraz pahalı geliyor şu anda. Tabsiyeniz varsa dinlemek isterim.
91K ya bu sistem alınmaz, 80 K ya da alınmaz çok mantıksız olmuş hocam. Forumda 90K bütçe monitör + sistem lazım diye bir konu açın yardımcı olsunlar ama 5060 ti sisteme 80 falan vermeyin

91K ya bu sistem alınmaz, 80 K ya da alınmaz çok mantıksız olmuş hocam. Forumda 90K bütçe monitör + sistem lazım diye bir konu açın yardımcı olsunlar ama 5060 ti sisteme 80 falan vermeyin
Tamamdır teşekkür ederim

öyle de pahalı hocam
Aslında işlemci , anakart ve psu yu ortalama seviyelere çekersem hemen hemen 15 k düşürebiliyorum da önümdeki rahat bir 5 yıl daha bu işlerle uğraşmamak için biraz aşırıya kaçtım genel olarak. Ama fiyat da tuzlu oldu tabi.

Tamamdır teşekkür ederim

Aslında işlemci , anakart ve psu yu ortalama seviyelere çekersem hemen hemen 15 k düşürebiliyorum da önümdeki rahat bir 5 yıl daha bu işlerle uğraşmamak için biraz aşırıya kaçtım genel olarak. Ama fiyat da tuzlu oldu tabi.
80 den 15 düşüp söylüyorum 65'e yine mantıksız

80 den 15 düşüp söylüyorum 65'e yine mantıksız
Bu arada sormayı unuttum ama mantıksız olmasının sebebi nedir. Fiyat mı almaya çalıştığım ürünler mi tercih edilmeyen ürünler. Genel olarak alabileceklerimin üst segmentini seçmeye çalıştım çunki.

Bu arada sormayı unuttum ama mantıksız olmasının sebebi nedir. Fiyat mı almaya çalıştığım ürünler mi tercih edilmeyen ürünler. Genel olarak alabileceklerimin üst segmentini seçmeye çalıştım çunki.
32 mb l3 önbellikli işlemcili ve 5060ti 16 gb sistemi 50 55 bandında veriyolar hocam 65 70 pahalı ki senin seçtiğin işlemci 40mb gereksiz abartı olmuş topladığın sistem işlemci yi 7500f seç ekran kartı aynı kalabilir yada 9060xt 16 gb ekran kartı seçiminde zaten bir kaç yıl sorunsuz bir götürecek ve neredeyse çoğu oyunu min 1080p 2k çözünürlükte oynabileceğin bir sistem kurmuş olacaksın

Stüdyo derken render mi alacaksın? öyleyse 32gb ram kullanman gerek makyajlı 5060 yerine de 5070

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,487
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri