Sistemim guzelmi darboğaz yapıyormu

Bende 5600 a gecmeyi dusunuyorum cok far olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende ryzen 5600 a gecmeyi dusunuyorum x ile normalin arasndaki fark ne x mi almaliyim
5600 ile x arasında fark yok neredeyse 5600 alsan yeter. ve evet 4500 e göre çok fark edecektir performans

Daha iyi bi işlemciye geçince performansın artmama ihtimali yok ya hani zaten. Bunun darboğazla alakası yok. Cache bellek sebepli darboğaz oluyosa da onun ekran kartıyla alakası yok ram ve işlemci arasındaki haberleşmeyle alakalı olur
bütün parçalar ve test aynı olmak şartıyla İşlemci değişikliği ile FPS de artış olabiliyor Çünkü ekran kartını %100 beslese bile Ekran kartına hesap yaptıran işlemlerin hızı artıkça Low fps düşer Gecikme azalır ve Kare üretme hızı ciddi oranda artar 50-60fps aldığın bir oyunda 80-90lara çok rahat çıkarsın bunlar özellikle 1080p de ryzen 4500 den 5700x3d ye geçtiğinde çok bariz ortaya çıkar bunu nasıl sağlıyor dersen Normalde işlemci hesapları yapar Ram gönderir ordan Ekran kartına ulaşıp Sonuç ortaya çıkar L3 önbelleği fazla olan işlemciler Ram ile vakit kaybetmez herşeyi L3 önbellekte tutup Direk ekran kartına veri yollar buda Low fps ile Gecikmeyi ciddi miktarda düşürür. Ve normalde %100 kapasite ile çalışan ekran kartı Bu gecikmeler olmadığı için FPS üretme konusunda diğer senaryoya oranla daha iyi sonuçlar çıkartır. 1080p de dokular az olduğu için bu fark ciddi olabiliyor ama 2k ve 4k işin içine girince L3 okadar bilgiyi tutmakta zorlanıp tekrar Ramden destek almaya başlıyor zaten oyüzden x3d işlemciler düz versiyonlara göre sadece 1080p de ciddi fark açabiliyor.

Peki sogutucu degistirmeme gerek varmi sogutucum amd sfok fan
şart değil ama kuletipi alsan hem işlemcin daha serin çalışır daha uzun ömürlü olur hemde yarın bigün tekrar yükseltince de kullanabilirsin soğutucuyu

bütün parçalar ve test aynı olmak şartıyla İşlemci değişikliği ile FPS de artış olabiliyor Çünkü ekran kartını %100 beslese bile Ekran kartına hesap yaptıran işlemlerin hızı artıkça Low fps düşer Gecikme azalır ve Kare üretme hızı ciddi oranda artar 50-60fps aldığın bir oyunda 80-90lara çok rahat çıkarsın bunlar özellikle 1080p de ryzen 4500 den 5700x3d ye geçtiğinde çok bariz ortaya çıkar bunu nasıl sağlıyor dersen Normalde işlemci hesapları yapar Ram gönderir ordan Ekran kartına ulaşıp Sonuç ortaya çıkar L3 önbelleği fazla olan işlemciler Ram ile vakit kaybetmez herşeyi L3 önbellekte tutup Direk ekran kartına veri yollar buda Low fps ile Gecikmeyi ciddi miktarda düşürür. Ve normalde %100 kapasite ile çalışan ekran kartı Bu gecikmeler olmadığı için FPS üretme konusunda diğer senaryoya oranla daha iyi sonuçlar çıkartır. 1080p de dokular az olduğu için bu fark ciddi olabiliyor ama 2k ve 4k işin içine girince L3 okadar bilgiyi tutmakta zorlanıp tekrar Ramden destek almaya başlıyor zaten oyüzden x3d işlemciler düz versiyonlara göre sadece 1080p de ciddi fark açabiliyor.
Reis sen bana niye işlemcinin ekran kartını nasıl beslediğini anlatıyosun. Ben bunları biliyorum zaten bu konuda niye herkes konuşmak için yazıyo. Bunları bilmesen dahi daha üst model bi işlemci alınca performansın artmama ihtimali yok zaten. Nasıl bi mantıktasınız daha iyi bi işlemci alıp performans düşmesi veya değişmemesi mümkün olan bişe değil. Ama daha yüksek işlemci almakla darboğazın alakası yok.

5600 al gec sistemi daha fazla yukseltemiyorsan. 1080p de idare eder bir sure. Hdd yi umarim depolama amacli aliyorsundur cunku oyun oynanmaz. Oyun da oynayacaksan enazindan sata ssd düşünebilirsin.

5600 al gec sistemi daha fazla yukseltemiyorsan. 1080p de idare eder bir sure. Hdd yi umarim depolama amacli aliyorsundur cunku oyun oynanmaz. Oyun da oynayacaksan enazindan sata ssd düşünebilirsin.
Ssd m var zaten depolama amaci kullanmak istiyorum hdd yoksa direk 1 tb ssd mi alayim

Ssd m var zaten depolama amaci kullanmak istiyorum hdd yoksa direk 1 tb ssd mi alayim
Yani butcene gore. O board da ikinci m2 slotu yoktu galiba. Sata ssd alabilirsin hem oyun hem depolama için.

5600 al gec sistemi daha fazla yukseltemiyorsan. 1080p de idare eder bir sure. Hdd yi umarim depolama amacli aliyorsundur cunku oyun oynanmaz. Oyun da oynayacaksan enazindan

Ilerde sistemimi yukseltmeyi dusunuyorum suanlik darbogaz yapmicak guzel bir islemci onerirmisin amd olarak

Ilerde sistemimi yukseltmeyi dusunuyorum suanlik darbogaz yapmicak guzel bir islemci onerirmisin amd olarak
5600 işte. Hatta 1440p ye geçsen bile üzmez. Am4 ün en f/p işlemcisidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,335
Üyeler
190,015
Son üye
Ege214
Geri