Dolandırıldığım kişinin adı soyadı numarası ve ibanı var ne yapabilirim

Açıklama kısmına yazdın mı direkt mi gönderdin?

açıklamaya satın aldığım şeyi belirterek gönderdim evet
Tamam o zaman savcılığa suç duyurusunda bulun. Bugün canı yanmazsa yarın birini daha büyük dolandırır. Çok uğraşman gerekmiyor sadece suç duyurusunda bulunacaksın, eğer dava açılırsa taraf olarak gider ifade verirsin, başka bir şey yapmana gerek yok.

nasıl bir yol izlemeliyim tam olarak şuan?
Yapay zekaya olayı, senin kimlik bilgilerini, karşıdakilerin kimlik bilgilerini detaylı anlat ve savcılığa vermek için sana bir dilekçe hazırlamasını iste, onu ister çıktı olarak al ister elle bir A4 kağıda yaz götür.

Adliyeye git, savcıya olayı anlat dilekçeyi ver, onlar dilekçeyi direkt kabul etmezler muhtemelen gerektiği gibi düzenleyip işlemi başlatırlar. Aylar sonra gelişmeler olur. Dava birkaç sene sürer, ama kesin eve kağıt gönderip ifadeye çağırırlar. Gitmezse zorla götürme çıkar.

Ben yapay zeka olmayan yıllarda internetten dilekçe örneklerine bakıp kendim bir dilekçe hazırlayıp bu şekilde hakaret davası açtım dava 2 sene sürdü ama karşı taraf para cezası + denetimli serbestlik aldı. Yani günün sonunda bir şey olmadı tabii ama en azından hiçbir şey yapmamak böyle durumlarda daha rahatsız edici.

En azından yargı önünde hesap sordum diyorsun. Hiçbir şey yapmamak insana koyuyor. Bence yapın.

Not: Tüm belge, delil vs. sayılabilecek her şeyi de götürmelisin çıktı olarak.

Yakın zaman da modeminiz alt yapı desteklemiyor muhabbetine arkadaşım dolandırma oldu bu tarz işleri çok olmaya başladı birde modem satış yapıp gelen modem de adsl eski tip

açıklamaya satın aldığım şeyi belirterek gönderdim evet
Dekont çıktısını al, kanıtların vs ss lerinin çıktılarını al. İlgili savcılığa git siber suçlara yönlendirirler sanırım orada savcı karşısında sen durumu anlatacaksın savcıda şikayetini belge haline getirip dosya oluşturacak sonra süreç devam edecek. Tahmini 3-4 ay sürer dava başlar. İsim vs belli olduğu için direkt karşı tarafa vrya vasisine mesaj gider diye düşünüyorum. Bu dediklerimin hepsi ücretsiz git uğraş şerro ile kendini rahatta hissetmesin.

face üzerinden alışveriş yaparken 2k lira dolandırıldım malesef yapan kişinin başıkta yazdığım bilgilerine sahibim yapan kişide 17-18 yaşlarında biri sesinden anladığım kadarıyla. polise falan gitsem uğraşırlarmı para çok önemli değil yapan kişiye bişey olsun istiyorum sadece.
Hocam aynı şekilde 3 bine birinden telefon almıştım karakola gittim biraz uzun sürdü ama bulundu adam hatta başkasının hattından yazmış bana attığı iban da başkasına aitmiş yani hafife almayın elbet bulunur gidip şikayet etmekle korkutun korkmuyorsa gidin şikayet edin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dekont çıktısını al, kanıtların vs ss lerinin çıktılarını al. İlgili savcılığa git siber suçlara yönlendirirler sanırım orada savcı karşısında sen durumu anlatacaksın savcıda şikayetini belge haline getirip dosya oluşturacak sonra süreç devam edecek. Tahmini 3-4 ay sürer dava başlar. İsim vs belli olduğu için direkt karşı tarafa vrya vasisine mesaj gider diye düşünüyorum. Bu dediklerimin hepsi ücretsiz git uğraş şerro ile kendini rahatta hissetmesin.
Aynen böyle hocam hepsi ücretsiz ama ben karakola gitmiştim savcılık değil

Şikayette bulunacaksın peşinden koşacaksın ama 2 seneden önce sonuç bekleme.
Genelde bu tarz küçük meblağlarda mağdur tarafın uğraşmayacağını bildikleri için rahat oluyorlar. Herife bak bilgilerini vermiş o kadar rahat eleman.
Hukuk sisteminin çürümüşlüğünden faydalanıyorlar işte. Biliyor ki en basit iş için bile en aşa 1-1,5 sene sürecek mahkeme süreci. Bu nedenle de kimse uğraşmayacak. O yüzden rahat böyle.

Yine de peşini bırakma bu işin devam et şikayetçi ol.

hocam dediğim gibi çok fazla uğraşmadan sadece enazından ailesinin bilmesini falan sağlasam yeterli olurdu. annesinin ismi ve ibanı varda bide telefon numarası olsa arar kendim söylerdim. ayrıca çocuk ismini sürekli değiştirip milleti dolandırmaya çalışmaya devam ediyor ders falan aldığı yokyani
çocuk öyle şeyler yapıyorsa ailesinin de pek farklı olacağını sanmıyorum, çocuğun profilini verinde dalga geçelim biraz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,962
Üyeler
189,952
Son üye
jaimelannister53
Geri