TurkNet 1000mpbs paketim var ama asla tam 1000 alamıyorum.

Altyapı FTTH mı FTTB mi? FTTB ise iyi bile alıyorsunuz 300-400ü zor geçer genelde. FTTH ise sabit 850-900 almanız lazım tam 1000 hız verdikleri ekipmanla alınamıyor.
bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gigafiberde durum öyle türktelekom alt yapısında 1000/50

2. modemden kablo ilemi pcye veriyorsunuz yoksa wifi üzerindenmi
Eğer wifi üzerinden veriyorsanız Wifinizin 5GHZ yayını 1000 mbs desteklemiyor ondan dolayı bu hızları görüyorsunuz direk kablo ile bağlayıp test etmeniz gerekiyor gerçek hızı görebilmeniz için.

Bu kablo değeri büyük ihtimalle wifide değerler yükselir .
Bende wifi ile bağlanıyorum durum bu şekilde
Alıntıyı görüntüle
kablo ile baglıyım

turknet ama turknetın 1000mpbs paketi degil turktelekomm ile ayrı bı anlasmaları falan bır sey var sanırım ekstra oduyorum yanı 1000 oöması ıcın
belirli bi süreden sonra kendileri kısıyor sonra diyorlarki alt yapınızın max kapasitesi bu banada aynısını yaptıalr Gıbırnete geçtim.

bilmiyorum

kablo ile baglıyım
ozaman kablon iyi değil büyük ihtimalle Cat 5e kablo kullanıyorsun max desteklediği hız 600-700 mbs dir bunu bi teyit et Kablonun üstünde yazar

ozaman kablon iyi değil büyük ihtimalle Cat 5e kablo kullanıyorsun max desteklediği hız 600-700 mbs dir bunu bi teyit et Kablonun üstünde yazar
cat 6 utp yazıyor kablo ustunde

cat 6 utp yazıyor kablo ustunde
2 tane olası nokta var ya kablonun ucunda bir sorun var dikkatli incleyip 8 tane damar göreceksin bunlar konnektörün metal bakır bölümüne deyiyor olması lazım bu metallarda deformasyon varsa ondan yapabilir eğer sağlamda Bilgisayarın Ethernet kart driver güncelleyip deneyebilirsin son olarak Modemin güvenlik duvarıda bunu engelliyor olabilir çünkü bazı modemlerde hızı %30 civarında kısar olurda Dışardan modeme saldırı v.b şeyler olursa modem kitlenmesin diye her şey normal gözüküyorsa modemin güvenlik duvarını hem Wan modülünden hemde Local Lan bölümünden kapatıp denermisin . ana modem de olur genelde routerdaki güvenlik duvarı etkilemez hızı

Daha pratik yöntemi; tek cihaz üzerinden kablo ile verip test etmen.
Sanki cihazlardan birinde hız sınırlandırma var; Qos açık mı?
Aktif Vpn var mı?

Daha pratik yöntemi; tek cihaz üzerinden kablo ile verip test etmen.
Sanki cihazlardan birinde hız sınırlandırma var; Qos açık mı?
Aktif Vpn var mı?
goodbyedpi var qos ne bilmiyom, ana modem ile de denedım aynı

2 tane olası nokta var ya kablonun ucunda bir sorun var dikkatli incleyip 8 tane damar göreceksin bunlar konnektörün metal bakır bölümüne deyiyor olması lazım bu metallarda deformasyon varsa ondan yapabilir eğer sağlamda Bilgisayarın Ethernet kart driver güncelleyip deneyebilirsin son olarak Modemin güvenlik duvarıda bunu engelliyor olabilir çünkü bazı modemlerde hızı %30 civarında kısar olurda Dışardan modeme saldırı v.b şeyler olursa modem kitlenmesin diye her şey normal gözüküyorsa modemin güvenlik duvarını hem Wan modülünden hemde Local Lan bölümünden kapatıp denermisin . ana modem de olur genelde routerdaki güvenlik duvarı etkilemez hızı
1773185377698.webp
kapatamıyorum

aynı sorun bende de var çözdünmü?
kanka steam vs indirme hızlarını sınırlıyor ona yapabılcegın bır sey yok, ama speedtestde dusuk alıyorsan bilmiyorum. İşin garibi turknetin kendi sitesinden speedtest atınca 950 cıkıyor, speedtest ookla da 700-800 arası cıkıyor hangısıne ınancam

kanka steam vs indirme hızlarını sınırlıyor ona yapabılcegın bır sey yok, ama speedtestde dusuk alıyorsan bilmiyorum. İşin garibi turknetin kendi sitesinden speedtest atınca 950 cıkıyor, speedtest ookla da 700-800 arası cıkıyor hangısıne ınancam
steam verisi en doğru gibi geliyor hocam kaç mb ile indiriyorsun ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,339
Üyeler
190,016
Son üye
sercanc7
Geri