❌İndirim Bitti! XFX SWIFT RADEON RX 9070 XT GAMING WHITE 16GB GDDR6 256Bit AMD EKartı 30.409TL

Çok iyi kart arkadaşlar 3 aya yakındır kullanıyorum.Furmark sonuçlarında daha iyi sıcaklık görmedim.

bende de paraf yok garantiyle aldım bakacağım şimdi garantinin verdiği bonuslara paraf benim bildiğim ek puan vermiyor 50k üstü alışveriş istiyor
kuveyt kartım var. 6 taksitle çeksem mi ? ulen 33, 34k nitrolar almadım en dip fiyat sapphire pulse da 27 veya 27.5k sattıydı vatan veya gigabyte olabilir emin olamadım

1773343073744.webp

şunu salayım buraya vramler samsung
Doğru hatırlıyormuşum daha serinmiş Samsung Vramler.
2025 yılındaki incelemeler ve kullanıcı geri bildirimleri bu konuda ilginç bir tablo ortaya koydu:

Samsung vs. SK Hynix (RX 9070 XT Özelinde)

ÖzellikSK HynixSamsung
Performans~%1-2 Daha Hızlı (Düşük gecikme/timing)Bir tık daha yavaş.
SıcaklıkDaha sıcak (85-95°C Hotspot)~10-20°C Daha Serin (~70-75°C)
Hız AşırtmaDaha stabil bir tepe noktası var.Daha yüksek MHz görebilir ama performans artışı daha azdır.
Güç TüketimiBiraz daha yüksek.Daha verimli (20-25W daha az tüketebilir).

Hangisi "Gerçekten" Daha İyi?

Aslında piyasada Samsung bellekli kartlar için "performans kaybı var" diye bir tartışma dönmüştü, ancak durum biraz daha teknik:
  • Neden Samsung Tercih Ediliyor? AMD ve üreticiler (XFX, Sapphire vb.), RX 9070 XT'nin ilk serilerinde (Hynix kullananlar) bellek sıcaklıklarının çok yüksek olduğundan şikayet eden kullanıcılar nedeniyle Samsung'a geçiş yaptılar. Samsung bellekler çok daha serin çalışıyor. Bu da kartın ömrü ve fan gürültüsü açısından büyük avantaj.
  • Hynix Neden Hızlı? Hynix belleklerin zamanlamaları (timings) daha sıkıdır. Sentetik testlerde (3DMark gibi) %2'lik bir fark yaratsa da, bu fark oyunlarda genellikle 1-2 FPS civarındadır; yani gözle görülmesi neredeyse imkansızdır.
  • XFX Özelinde: XFX, BiliBili ve TechPowerUp gibi platformlardaki açıklamalarında Samsung modellerinin daha stabil olduğunu ve daha düşük fan devriyle aynı soğutmayı sağladığını savunuyor.

Özet

Eğer saf performans ve benchmark skorları kovalıyorsan SK Hynix (ilk revizyonlar) bir tık önde. Ancak sessizlik, düşük sıcaklık ve uzun ömür istiyorsan Samsung bellekli yeni revizyonlar çok daha mantıklı bir tercih.
Senin şu anki RX 9060 XT kartında hangi bellek olduğunu merak ediyorsan, GPU-Z üzerinden kontrol edip sıcaklık değerlerinle karşılaştırabiliriz. Hangi markayı görmeyi umuyordun?

Son düzenleme:
kuveyt kartım var. 6 taksitle çeksem mi ? ulen 33, 34k nitrolar almadım en dip fiyat sapphire pulse da 27 veya 27.5k sattıydı vatan veya gigabyte olabilir emin olamadım
nitrolar bundan en az 8-9 ay önce o fiyata düştü o dönem gümüş altında alabilirdin mesela bence ürün alırken o kadar düşünmemek lazım yoksa jahudilere döneriz :kekw:
pulse giga zaten 1-2 kere özel kampanya ile o fiyata düştü aradan geçen süre enflasyon faiz vs bakarsan bu şuan bedava

Garanti 650 tl bonus verdi sanırım 150 daha verecek 29600 e geldi bana kart

Çok güzelmiş alsam mı diye düşünen herkes düşünmeden alsın. Ben almamış olsam alırdım şimdi.

Hynix %2.5 daha performanslı.

Samsung 15 derece daha düşük sıcaklıkta çalışıyor.

Hangisinin çıkacağı belli değil random.

Paylaşımdan önce 31 stok vardı. Şu an 26 stok var. Stok bitmeden indirim sonlanabilir tabii ki, orası belli olmaz.

Ryzen 5600, rampage 650w sistem var.. 3060 ti kartı satıp bunu koysam nasıl olur??

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,204
Üyeler
189,991
Son üye
serhatt089
Geri