İlber Ortaylı hayatını kaybetti

fatik1881

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
548
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde 79 yaşında yaşamı yitirdi.

5 gündür yoğun bakımda olan Ortaylı'nın durumunun ağırlaşması üzerine entübe edildiği aktarılmıştı.

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde 79 yaşında yaşamı yitirdi.

5 gündür yoğun bakımda olan Ortaylı'nın durumunun ağırlaşması üzerine entübe edildiği aktarılmıştı.
Kendi dedemi kaybetmiş kadar üzüldüm. Mekanı cennet olsun.

Allah rahmet eylesin. Son dönemde epey sıkıntı çekiyordu.

Tanışmak ya da en azından konferanslarından birine katılmak nasip olmadı. Ülkenin kıymetli aydınlarından biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun :(

Türkiye için büyük bir kayıp. Allah cc rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Kendi dedemi kaybetmiş kadar üzüldüm. Mekanı cennet olsun.
Konuştuğu konular ne kadar ilgimi çekse de asla oturup izlemedim instadan ordan burdan gördüğüm kadar tanıyorum ama yokluğunu hissettim ya baya bir yakınımı kaybetmişim gibi.

Resmen etkilendim. Çok iyi bir öğretmendi. Baba gibi adamdı. Allah cc rahmet eylesin inşallah. Ne güzel yatalak olmadan, alzheimer olmadan Allah başkasına muhtaç etmeden dünyadaki sınavı tamamlanmış.
Aynen uzun zaman başkasına muhtaç olmak kadar kötü bir durum olamaz. Hasta olup zor günler yaşamak insanın kendisinden bile fazla aileyi kötü etkiliyor.
Kimse uzun hastalık yaşamasın, Rahmetlik teyzem kanser oldu, ben 50 yıl daha yaşlandım, pisikolojik olarak adam çöküyor resmen. Neşeli olacak hayat bir anda kabusa dönüyor.

İlber Ortaylı hocamız nur içinde yatsın. Keşke tüm yaşlı kesimin hocamız kadar dünya görüşü yüksek olsun.

1773418547494.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her ne olursa olsun ölen bir insanın ardından onu kötülemek aptallıktır. Mekanı cennet olsun.
2 gün önce geberen sarı torba gibileri için geçerli değil

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,090
Üyeler
189,967
Son üye
kozi
Geri