Pc rastgele zamanlarda fanları son hız dönüp restart atıyor

Kiradise

80+
Reaksiyon skoru
0
sistemi önce gamingentr de oem paket olarak aldım daha sonrasında sistemin işlemci ram ve ssd harici parçalarını kendim yükselttim yükseltmeden önce bir problemi yoktu ama anakart ekran kartı ve psu değiştirdikten sonra çok rastgele oyunlarda ve bazen masaüstünde reset atmaya başladı bazı oyunlrda aynı zaman aralıklarında bazı oyunların sadece başında bazı oyunların sinematik kısımlarında oluyor bazende 50 saat sıkıntısız çalıştırdığı oyunun 51. saatinde oluyor bu olay işlemcim ryzen 5 7500f ramler 2x16 lexar 6000mhz anakart asus rog b850 a wifi ekran karı asus rog astral 5080 psu msı mag 1000w 80+ gold oc windowsun kurulu olduğu ssd 1tb kingston nvm3 diğeri 2tb kingston nvm3 pbo ve expoyu kapatıp denedikten sonra reset süresi biraz uzadı sadece bu resetler çok can sıkıcı olmaya başladı ama bir türlü çözemiyorum

Psu ve ekran kartına giren 12vhpwrnin tam oturduğundan emin ol, belki işlemcinin ram kontrolcülü 6000 mhzde zorlanıyor olabilir dicem de expo kapalıyken de reset sorunu yaşıyorsun sanırım yazdığından bunu anladım. Acaba yükseltme yapmadan önceki sistemin driverları mı sorun yaratıyor ddu ile temizlemeyi ya da format atmayı denedin mi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bir de bios güncelledin değil mi?

anakart yeni olduğu için bios sürümüne bakmıştım günceldi.Anakartıda değiştirirken ddu ile driverları temizledim ve format attım windowsu yeniden kurdum kabloların hepsini kontrol ettim hepsi tam sadece armoury crate üzerinden anakartın pbo enchantment seçeneği açıktı onu kapattım bi kaç gün test edicem

anakart yeni olduğu için bios sürümüne bakmıştım günceldi.Anakartıda değiştirirken ddu ile driverları temizledim ve format attım windowsu yeniden kurdum kabloların hepsini kontrol ettim hepsi tam sadece armoury crate üzerinden anakartın pbo enchantment seçeneği açıktı onu kapattım bi kaç gün test edicem
Kernel power 41 mi alıyorsun olay görüntüleyicisini hiç kontrol ettin mi hata aldıktan hemen sonra birde armory cratei kendi yazılım kaldırıcısını kullanarak kaldır bir dahada kurma öyle test et

Ekran kartı uygulaması, msi afterburner, ya da bios üzerinden overclock yaptıysan ondan olabilir hızı sabitlemek için program kullanabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,498
Üyeler
190,051
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri