Bu yükseltme sizce mantıklımı ?

Eray2727

80+
Reaksiyon skoru
18
Bütçe
20000
Beyler ryzen 5 5600 ve rtx 3080 ekran kartı kullanıyorum fakat işlemci yer yer yetmiyor kullanımlar yüzde 80 lere ulaşıyor ve işlemciyi değiştirmek istiyorum ama am5 de geçmek istemiyorum malum ram fiyatlarından dolayı ddr4 olarak kalmak istiyorum bundan dolayı intel i7 14700f ile maxsun b760 anakart kombinleyip kullanmak isitoyrum ve ikisi toplam 22k ediyor sizce mantıklımı ?

Beyler ryzen 5 5600 ve rtx 3080 ekran kartı kullanıyorum fakat işlemci yer yer yetmiyor kullanımlar yüzde 80 lere ulaşıyor ve işlemciyi değiştirmek istiyorum ama am5 de geçmek istemiyorum malum ram fiyatlarından dolayı ddr4 olarak kalmak istiyorum bundan dolayı intel i7 14700f ile maxsun b760 anakart kombinleyip kullanmak isitoyrum ve ikisi toplam 22k ediyor sizce mantıklımı ?
aynen kanka çok mantıklı..

knk piyasada hiç yok neredeyse bulamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elimdeki işlemci anakart 8k ediyor bunuda düşersen 14k ile bütçe ile yükselttmiş oluyorum mantıksızmı
bence acele etme X3D işlemcilere bekle suan piytasada yok evet ben oyüzden dedim

Hocam işlemci kullanımına değil ekran kartı kullanımına bak. Hikayeli oyunlarda %90-95 üstü ise sorun yoktur.

sakın böyle bir şey yapma pişman olursun. her ne olursa olsun ddr5i zorla güncele git sonra ben bu eski inteli niye aldım diye sayıp durursun kendine

Yapacağın En Mantıklı Tercihler .

-AMD İşlemci İle Yola Devam Etmek.
-DDR5 Ram Belleklere Geçiş Yapmak.

bence acele etme X3D işlemcilere bekle suan piytasada yok evet ben oyüzden dedim
bayadır bakıyorumda yok hocam olanlarda 17 18k istiyor

Hocam işlemci kullanımına değil ekran kartı kullanımına bak. Hikayeli oyunlarda %90-95 üstü ise sorun yoktur.
genel olarak öyle ama örneğin menü geçilerinde filan ortalamada 80 90 bluyor dropları hissediyorsun

sakın böyle bir şey yapma pişman olursun. her ne olursa olsun ddr5i zorla güncele git sonra ben bu eski inteli niye aldım diye sayıp durursun kendine
Hocam o şekildede çok fazla masraf oluyor 16 ram yemiyor 32 alim desem sırf ram 35k

Yapacağın En Mantıklı Tercihler .

-AMD İşlemci İle Yola Devam Etmek.
-DDR5 Ram Belleklere Geçiş Yapmak.
hocam masrafı çok bu şekilde yapsam dediğim gibi sizcede yine işimi görmezmi 14k ile hem işlemci hem anakart upragede ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,882
Üyeler
190,281
Son üye
omarvin
Geri