Bu yükseltme sizce mantıklımı ?

Beyler ryzen 5 5600 ve rtx 3080 ekran kartı kullanıyorum fakat işlemci yer yer yetmiyor kullanımlar yüzde 80 lere ulaşıyor ve işlemciyi değiştirmek istiyorum ama am5 de geçmek istemiyorum malum ram fiyatlarından dolayı ddr4 olarak kalmak istiyorum bundan dolayı intel i7 14700f ile maxsun b760 anakart kombinleyip kullanmak isitoyrum ve ikisi toplam 22k ediyor sizce mantıklımı ?
22kyı çöp edersin ddr5 geç işlemcin kalsın

Mesela ne yapıyorsunuz da yetmiyor işlemci? Çünkü çalışma yüzdesi bir problem değildir. Yetmediği yeri anlayamadım 3080 2k kartıdır bu yüzden yetersiz gelmemesi lazım. 1080p de oyun oynuyorsanız belki bir miktar darboğazla orada bile idare etmesi lazım. 2k da darboğaz yapmayacağına eminim. Eğer sadece oyun oynuyorsanız sisteminizi de am5 e geçirecek bütçe yoksa 2k monitör almanız daha mantıklı bir seçenek. İleride bütçe olduğunda sistem yükselttiğinizde yine lazım olacak o monitör. Ddr4 e daha fazla para harcamayın.

Beyler ryzen 5 5600 ve rtx 3080 ekran kartı kullanıyorum fakat işlemci yer yer yetmiyor kullanımlar yüzde 80 lere ulaşıyor ve işlemciyi değiştirmek istiyorum ama am5 de geçmek istemiyorum malum ram fiyatlarından dolayı ddr4 olarak kalmak istiyorum bundan dolayı intel i7 14700f ile maxsun b760 anakart kombinleyip kullanmak isitoyrum ve ikisi toplam 22k ediyor sizce mantıklımı ?
Hocam merhaba kesinlikle değiştirirsen mükemmel sonuç alırsın bende RX 6700xt ve r 5 5600 kullanıyordum am5 geçtik ryzen 7 7800x3d aldım performans fırladı böyle bi güzellik yok am5 on numara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sunuda ek olarak soyliyim ekran kartım değişmedi power suply 750w vardı öyle bıraktım anakart ram işlemci ve sıvı soğutma aldım diğer am4 parçalarımı parça parça sattım 25.000tl elde ettim 15 daha ben koyup yükseltme yaptım

Her drop'un sebebi darboğaz değildir. Sorununuzu anlatıp çözüm için başka konu açmanızı öneririm.
anladım teşekkür ederim

Mesela ne yapıyorsunuz da yetmiyor işlemci? Çünkü çalışma yüzdesi bir problem değildir. Yetmediği yeri anlayamadım 3080 2k kartıdır bu yüzden yetersiz gelmemesi lazım. 1080p de oyun oynuyorsanız belki bir miktar darboğazla orada bile idare etmesi lazım. 2k da darboğaz yapmayacağına eminim. Eğer sadece oyun oynuyorsanız sisteminizi de am5 e geçirecek bütçe yoksa 2k monitör almanız daha mantıklı bir seçenek. İleride bütçe olduğunda sistem yükselttiğinizde yine lazım olacak o monitör. Ddr4 e daha fazla para harcamayın.
2k kullanıyorum güncel olarak monitör ama meseal epic oyun tarayıcı vb iki program daha ekleyince droplar geliyor

anladım teşekkür ederim

2k kullanıyorum güncel olarak monitör ama meseal epic oyun tarayıcı vb iki program daha ekleyince droplar geliyor
Oyun oynarken başka programlar çalıştırmak hiç bir pc için mantıklı değil ki. Normal şartlarda 5600 ve 3080 ikilisi 2k da darboğaz yapmaz. Rekabetçi oyunlar oynasan bile 2k çözünürlükte de 1080p çözünürlükte de üzmemesi lazım. İşlemci yükseltirsen öyle rahatlatacak bir fark da olmayacak ayrıca. Ddr4 te ram lerin dual channel olması performans açısından daha önemli mesela senin ram durumun ne? Yerinde olsam ddr4 e para harcayacağıma tutar biriktirir ddr5 e geçer 3080 i de ona takardım. Ram fiyatları biraz uğraştırır sadece ama şartlar böyle malum...

istersen elimde r7 5800xt modeli var senin için uygunsa satabilirim kendisi güzel bir işlemci 5060 ile kullanıyorum am5 e geçeceğim o yüzden satıyorum. eğer ilgilenirsen cevabını bekliyor oalacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,807
Üyeler
190,273
Son üye
Penah
Geri