ilkersssuygun
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 103
- Konu Sahibi Konu Sahibi
açıkİgpu kapalımı
açıkİgpu kapalımı
Kapatıp denermisiniz hocam
hocam biostan mı kapatıyim yoksa aygıt yöneticisinden miKapatıp denermisiniz hocam
Bioshocam biostan mı kapatıyim yoksa aygıt yöneticisinden mi
hocam voltage yi yükselttim 1.36 yaptım 1.2 miydi neydişimdilik boşver ondan dolayı mı oluyor görelim, tabi istersen direk bios voltaj kısmından dram voltage'i 1.35v den 1.36 fln yap
1.2 çok düşükmüş. Ondan stabil olmayabilir ve stutter yapıyordur. Deneyin bakalım, bende gigabye bios fotosu arıyordum jsjsjhocam voltage yi yükselttim 1.36 yaptım 1.2 miydi neydi
Bi' bitmedi şu gereksiz önyargılarınız!A620 anakart ve AMD ekran kartının bir sonucu olmuş bu.
exop yaptım bi tekrar denicem lolde expo ile 200 240 arası fps aldım ama niye hala bu kadar düşük bilmiyorum 2k oynuyorum ama antrenman modunda 600 1000fps ye kadar alan niye maç girince 200 240 lara kadar düşer anlamıyorum kasma hissiyatıda vardı bi denicem 15 20 dakikaya hocam bi sorun var pc de o sorunu bulsam çözsem kurtulcam1.2 çok düşükmüş. Ondan stabil olmayabilir ve stutter yapıyordur. Deneyin bakalım, bende gigabye bios fotosu arıyordum jsjsj
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Expo yaparsan yine orayı 1.36 yap.
hocam mesela geldiniz bana ne önerirsiniz anakart kaliteli bir ama f/p olcak yani sistemimi yukarıda attım aklınızdan ne geçerLoL için FPS'ler normal, 2009 civarı geliştirilen DX9 temelli bir oyun. Yüksek FPS'de çalışacak animasyonları falan yok. Antreman modunda da FPS limiti koymamaları onların hatası. Birden fazla oyuncunun yetenekleri vb. DX9 ile aktarırken belirli FPS sınırlarını aşamıyorsun. Yani sizlik bir sorun yok. Eğer o sınırları kapatırlarsa büyük ihtimalle lag, teknik sorunlar vb. yaşanacak. Bu yüzden sınırlıyorlar.
Videoda X3D ve Intel'de üst seviye işlemcide 300-325 arasını zor görüyor. Yani 7500F ile aldığın FPS normal.
LoL oyununda 1K Hz üstü fare kullanırsanız FPS felç oluyor onu da belirteyim. LoL eski bir oyun, yenilenmediği veya yeniden başka bir motorda yapılmadığı sürece garip limitleri ve sorunları olacaktır.
Ayrıca o anakart ısınınca CoD, BF6 gibi oyunlarda 3-5 saniyelik stutter yaşatır. Çözümleri soğutmalı iyi bir anakarta geçmek, sıvı soğutma ise hava soğutma takarak mosfetlerin de soğumasını sağlamak veya kasanın yan camını açmak.
Ben şu konuyu da bırakayım. Konudaki önerileri yaparsanız genel olarak sistem istikrarı artacaktır.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
MSI öneririm, bütçe o kadar çıkmıyorsa Asus da iş görür. İkisinde de iki m2 slotu ve mosfet soğutucusu var. MSI soğutma biraz daha iyi, daha güncel bir kart ve galiba ses kartı da daha iyi.hocam mesela geldiniz bana ne önerirsiniz anakart kaliteli bir ama f/p olcak yani sistemimi yukarıda attım aklınızdan ne geçer
hocam lolde düşük fps alıyorum ama 120 130 lara düşüyor nedenseMSI öneririm, bütçe o kadar çıkmıyorsa Asus da iş görür. İkisinde de iki m2 slotu ve mosfet soğutucusu var. MSI soğutma biraz daha iyi, daha güncel bir kart ve galiba ses kartı da daha iyi.
![]()
Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.550,72 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b850m-g-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1341833908.html
Asus Prime B650M-R - MSI Pro B850M-G Karşılaştırması - Epey
Epey - Asus Prime B650M-R - MSI Pro B850M-G özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
Ayrıca MSI Amazon'da satılıyor, taksit imkanınız da var.