Yardım Egea dizel start stop devreye girmemesi

Ukta

80+
Reaksiyon skoru
124
Arkadaşlar merhaba. aracım 1.6 dizel. önceden start stop çalışıyordu fakat son 1 haftadır çalışmadığını farkettim.
- akü sağlam ve dolu
-motor sıcakken baktım sürekli zaten onda da sıkıntı yok
- kablolar vs sağlam araçta arıza da gözükmyüro

sebebi neyden olabilir bulamadım

Partikül filtresi dolunca çalışmıyor benim poloda. deneyin isterseniz. Sürekli şehir içinde kullanıyorsanız 20-25 dakika düşük vites yüksek devir kullanın düzelir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ukta
Partikül filtresi dolunca çalışmıyor benim poloda. deneyin isterseniz.
Hocam partikülden hiç emin değilim buna baktırıp deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam partikülden hiç emin değilim buna baktırıp deneyeceğim.
hocam bir de aracımda partikül filtresi sensörü de var yine de bakacağım nolur olmaz

Arkadaşlar merhaba. aracım 1.6 dizel. önceden start stop çalışıyordu fakat son 1 haftadır çalışmadığını farkettim.
- akü sağlam ve dolu

cihaza bağlanıp bakılması lazım hocam

Partikül filtresi veya akü, benim Megan 4 de de hava çok soğuk olunca çalışmıyor. Filtreden de ilk zamanlarda oluyordu, kronik sorun. megan 4 1.5 blue dci

Arabayı ilk başlatınca çalışmıyor, biraz kullandıktan sonra kapat aç yapınca çalışıyor 😂

• Beğen
Partikülden yapıyor hocam 1.6 otomatik egea bende de var. Aynısını yaşadım. 3bin 3200devirde bi 5-7dk kullan uzun yolda temizlemeye başlar zaten.

• Beğen
Hocalarım teşekkürler yarın ilk işim aracın filtresini açmak için yüksek devirde kullanmak. Ama sorum şu filtre ışığı ekranda nexen yanmıyor ama sensör çalışıyor ( çalışıyordur yani araba far patlayınca bile uyarısı veriyor )

Partikül filtresi veya akü, benim Megan 4 de de hava çok soğuk olunca çalışmıyor. Filtreden de ilk zamanlarda oluyordu, kronik sorun. megan 4 1.5 blue dci

Arabayı ilk başlatınca çalışmıyor, biraz kullandıktan sonra kapat aç yapınca çalışıyor 😂
Evet araba bayaa ısınınca cok denedim. Ama partiküldur herkes aynısını diyor

Partikülden yapıyor hocam 1.6 otomatik egea bende de var. Aynısını yaşadım. 3bin 3200devirde bi 5-7dk kullan uzun yolda temizlemeye başlar zaten.
Deneyeceğim yarından itibaren hocam teşekkürler

- akü sağlam ve dolu

partikül filtre temizletirsen start stop iptal oluyor haberin olsun

Evet araba bayaa ısınınca cok denedim. Ama partiküldur herkes aynısını diyor

Sen böyle diyince akü gibi geldi, neyse ben pek ustası değilim. Açıkçası arabayı kullanmana engel değilse çok büyük bir sorun değil.

Yok hocam kendim yavaş yavaş sürerek temizlerim. Yani olabildigi kadar
bence kendi orjinal servisine götür bi göster ona göre yolu izlersin. böyle kullanırsan araban daha çok yakıt yakar, performanstan düşer

Genel de akü kaynaklı bu sorun. Partikül için jenerasyon yapıyorsa o zaman devreye girmez. Fordlarda kullanıcının kendi yapabildiği akü kalibrasyonu var öyle bir şey yapmak gerekebilir

Hata uyarısı olmadan mı çalışmıyor? Eğer motoru kontrol ettirin uyarısı veriyorsa ve ıslandıysa araba (yağmur yıkama vs) aynadaki sensöre su kaçıyor. Uyarısızsa aküde ince 1 tane kablo var o start stopun onu kontrol et. Kemer takılı olmadan çalışmıyor bide araç ilk hareket ettiğinde değil 20km/h yi geçtiğinde devreye giriyor. Aslında iyi bir şey değil çalışmaması sorun değil. Aklıma gelenler bunlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,557
Üyeler
190,058
Son üye
sadrazampower
Geri