Yardım Monitör tavsiyesi , lütfen yardım.

dostum va kesınlıkle uzak dur ıps olabılır ama bence dıyorsan almısken en saglamını alayım sıstemınde ıyı bende 5070ti 9800x3d sıstemı var oled kullanıyorum cokta memnunum valla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oled panelıne markasına gore yanması yanma suresı degısır kıydırık panellerden tercıh edersenız tabıkı yanar
va kesinlikle uzak dur mu ? bilgim yok ama @Tayfunns gayet güzel diyordu , bence de bir sıkıntısı yok

va kesinlikle uzak dur mu ? bilgim yok ama @Tayfunns gayet güzel diyordu , bence de bir sıkıntısı yok
adam hıkayelı oyuna yonelıcem dıyor va panel cogunlukla fps oyunlarında grafık dusup hz yukseltmek ıcın bır panel degıl mı bence onun ıcın renk olayları daha onemlıdır

adam hıkayelı oyuna yonelıcem dıyor va panel cogunlukla fps oyunlarında grafık dusup hz yukseltmek ıcın bır panel degıl mı bence onun ıcın renk olayları daha onemlıdır
Va panellerde renkler daha iyi oluyor diye biliyorum

Va panellerde renkler daha iyi oluyor diye biliyorum
bende ıps ve oledlerde daha ıyı dıye bılıyorum en ıyı tayfun hocam bılır ona danısmak lazım ben oled alırken o yardımcı olmustu aoc agonun 500hzlık 2k oledını kullanıyorum asırı memnunum pıxel refresh oled care ıle yanma onlemesı de yapıyorum oled yanmasından cok korkmayın yuksek teknolojı 30k verdıgınız monıtorun yanacagını kısa surede dusunmuyorum

Hayırlı bayramlar .

7800x3d ve 9070xt sisteme monitör arıyorum. Bakıyorum ama hangisini alacağımı bilmiyorum.

30 inch ve üstü
Hikayeli oyunlar için
Hoparlör olmasa da olur
Dikey olmasa da olur
Ghosting ve ışık sızması sorunları oluyormuş VA panellerde
Oled'lerin ledleri yanıyormuş

Sadece güzel ve akıcı görüntü versin bana yeter . VA mı ipS mı önereceksiniz artık orasını siz biliyorsunuz.
LG 32GP750-B
AOC CQ32G1
Samsung Odyssey g5
bunlara baktım ama çıkamadım işin içinden.

Lütfen monitörden anlayanlar yardımcı olsun. Bütçe maks 15k
hocam 30 inch kullanırsanız pikselleri sayabilirsiniz belirteyim o yüzden 27 inch daha mantıklıolabilir

Çok yakından bakilmadigi sürece sorun yok diye okumuştum. Yatağında uzanarak oynacagim oyunları.
hocam 30 inch çok büyüktür belirteyim o normal 24 inchlere benzemez kendim arkadaşımda denediğimde uzakta bile olsam pikselleri sayabiliyordum

IPS panel va dan daha hızlı.

Eski nesil VA monitörler şöyleydi (hala böylesi çok var)
9142.webp

Güncel iyi modeller de böyle:
9140.webp

Cooler Master yine yavaş bu arada, q27g3xmn, neo g8, MSI falan iyi çıkmış örneğin.

Va panelin en büyük sorunu ghosting sorunudur. Yüksek kontrast oranı karşılığında aşırı ghosting ile gelir. IPS ise az ghosting yapar ama kontrast oranı vasatttır. Ayrıca IPS glow sorunu var.

Fotoğrafta çok durabilir ancak anlaşılsın diye paylaşıyorum.
9144.webp

Va panel IPS glow sorunundan müzdarip değil ve kontrast oranında kat kat daha iyi. Bu yüzden televizyonlarda çoğu zaman (%90) VA panel kullanılıyor. Çünkü amacın dizi, film izlemek yani görüntü kalitesi.

Ama monitörde IPS panel kullanılıyor çünkü oyunlarda ghosting rahatsız edici, hatta kötü bir VA alırsanız internette gezerken bile black smearing sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bu yüzden çoğu zaman IPS almak daha iyi. Hatta yıllarca IPS panel liderliğini korudu. Ama artık teknolojinin gelişmesiyle VA paneller hızlandı. Artık tercih edilebilir durumdalar. İyi modeller açık renklerde ghosting sorunu yaşamıyorlar. Koyu renklerde ghosting var ama eskisi gibi değil. Zaten paylaştığım örneklerden görmüşsünüzdür.

IPS yerine tercih edilebilir hale geldi çünkü renk gamutu eskisi gibi düşük değil, ghosting eskisi gibi aşırı değil, IPS glow sorunu yok, kontrast oranında çok iyi. Siyahlar gerçekten hiç fena değil.
9145.webp

Hayırlı bayramlar .

7800x3d ve 9070xt sisteme monitör arıyorum. Bakıyorum ama hangisini alacağımı bilmiyorum.

30 inch ve üstü
Hikayeli oyunlar için
Hoparlör olmasa da olur
Dikey olmasa da olur
Ghosting ve ışık sızması sorunları oluyormuş VA panellerde
Oled'lerin ledleri yanıyormuş

Sadece güzel ve akıcı görüntü versin bana yeter . VA mı ipS mı önereceksiniz artık orasını siz biliyorsunuz.
LG 32GP750-B
AOC CQ32G1
Samsung Odyssey g5
bunlara baktım ama çıkamadım işin içinden.

Lütfen monitörden anlayanlar yardımcı olsun. Bütçe maks 15k
Bende ayni sistemi toplamayi düşünüyorum suan 12 k ya trendyolda asus rog strix xg27acs 2k 180 hz monitor var onu almayi dusunuyorum bakabilirsin

Bende ayni sistemi toplamayi düşünüyorum suan 12 k ya trendyolda asus rog strix xg27acs 2k 180 hz monitor var onu almayi dusunuyorum bakabilirsin
Kontrast oranı düşük. Ayrıca tarayıcıda coil whine, agressive mat coading, flicker, dead pixel, ıps glow vs diye arat reddit de cok sikayet var.
9127.webp

bende ıps ve oledlerde daha ıyı dıye bılıyorum en ıyı tayfun hocam bılır ona danısmak lazım ben oled alırken o yardımcı olmustu aoc agonun 500hzlık 2k oledını kullanıyorum asırı memnunum pıxel refresh oled care ıle yanma onlemesı de yapıyorum oled yanmasından cok korkmayın yuksek teknolojı 30k verdıgınız monıtorun yanacagını kısa surede dusunmuyorum

Kontrast oranı düşük. Ayrıca tarayıcıda coil whine, agressive mat coading, flicker, dead pixel, ıps glow vs diye arat reddit de cok sikayet var.
Alıntıyı görüntüle
Hocam benim en büyük korkum şu . Bu puslu görüntü olmasın istiyorum. Bir oyunda denize daldım inanın burnumun ucunu göremedim. Bana bir monitör önlerinde alayım :)

Ekler

• 1000032736.webp
    1000032736.webp
    164.2 KB · Hit: 6
Geri