Yardım EXPO olmayan bellekler nasıl tam hızda kullanılır (AM5)

firefly07

80+
Reaksiyon skoru
321
Elimde GSKILL TRIDENT Z5 7200MHZ CL34 model bellek bulunuyor ama sanırım expo desteği yok
anakartım MSI MPG B850 EDGE TI Wifi modeli

bunları 7200mhz kullanma şansım var mı

vatandan gelmiş bellekler :D

Anakartında axmp var ya da kendin girersin

muhtemelen manual olarak ayarlamaları yapabilirsin. eğer profil yüklü değilse.

Elimde GSKILL TRIDENT Z5 7200MHZ CL34 model bellek bulunuyor ama sanırım expo desteği yok
anakartım MSI MPG B850 EDGE TI Wifi modeli

bunları 7200mhz kullanma şansım var mı
XMP varsa sadece onu seçip kullanadabilirsin eğer XMP açtığında hata alıyorsanız manuel elle timing girmen gerekir diye duydum
Post automatically merged:

Aynı durum bendede var CL32 6400 mhz gskill TridentZ RGB var daha gelmedi ama aynı durumu yaşayacağım bende araştırdım

şimdi biosa girip ana sayfadan dümdüz AXMP 1 açtım ve 7200 mhz CL34 oldu sanırım.
bu expo o kadar önemli bir şey değilmiş o zaman

1774352490418.webp

Günaydın sadece stabil ön ayar demek expo(bu arada o kadar da stabil değil)
şimdi biosa girip ana sayfadan dümdüz AXMP 1 açtım ve 7200 mhz CL34 oldu sanırım.

Alıntıyı görüntüle

7200 de rezalet çalışıyor ama soruda onu sormadığın için söylemedim

Günaydın sadece stabil ön ayar demek expo(bu arada o kadar da stabil değil)

7200 de rezalet çalışıyor ama soruda onu sormadığın için söylemedim
kaça almak doğru olur hocam

izle

7200 ü ryzen 9000 kaldıramayabilir if sınırı var. 7200 de ya gecikmeleri manuel daha arttıracaksınız yada 7200 ü 6400 e kadar indirip gecikmelerde çok ufak düşüş yapmaya çalışacaksınız gecikmede. 7200 ü çalıştırmak için öncelikle soc gerekiyor ve soc’un güvenli sınırdan 1-2 adım yukarda çalışması bile işlemcide geri dönüşü olmayan hasar bırakabilir usb bağlı olan cihazlarınızda kopukluklar yapabilir

Alıntıyı görüntüle
Expo bencede gereksiz önemsenen bir şey 2 sene boyunca xmp profilli trident z5 6000 cl30 kullandım 9600x ve 7600x te hiçbir sorun çıkmadı xmp expo çok fark etmiyor

Geri