Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

Bana saldırıp beni fanboylukla, cahillikle suçlayanlar bu insanların paralarını, haklarını nasıl ödeyecekler bilmiyorum. AMD ekran kartlarında sorun yaşayınca düzelten değil, oyalayan bir firmadır, RX400 serisi sorunlu çıktı "Bekleyin yazılımla düzelecek" dediler, 500 serisinde sorun çıktı "Psu'nuz, işlemciniz kötüdür, değiştirin" dediler değiştirdim, sonra "driver çıkacak düzelir" dediler ben Rx590'dan sonra AMD almadım, sonra Rx5000 ve 6000 serisi çıktı, bir dünya sorun yaşandı çökmeler kapanmalar ayar sorunları, hepsinde forum forum gezinip çözüm aramalar, sorun küçümseyip "Bunlar basit şeyler şöyle böyle yap düzelir, AMD kötüleme" diyenler dolu etraf. Kimse kusura bakmasın kardeşim 3-5k fazla veririm ya da 10 FPS az alırım ama tertemiz oynarım herşeyimi gider 9070xt yerine RTX5070 ya da RTX5060Tİ alır işime bakarım. 4070S kullanıyorum aktif olarak Allah nazarlardan saklasın tertemiz oynuyorum, ondan önce RX590'dan 3060'a geçmiştim 3060'a geçince dünya varmış demiştim. AMD hâla bir arpa boyu yol almadı, bu satışlarla, bu gariban malı sevicilikle, ucuz mal sevicilikle de düzelmeyecek. Nvidia, İphone'un Pro max'i ise, AMD Poco'nun kaçak Telefonudur.
Geçmiş olsun hocam aktif olarak sorun yaşamadığım için yorum yapamam sizi baya bezdirmiş amd nvidia gibi bir opsiyonunuz var kafanız rahat etmiş 3060 dan 7800xt ye geçmeden önce benimde kafamda bu tarz sorular vardım 4070 ti veya super olmadı lazımdı ikinci elde fiyat farkı vardı biraz ciddi ciddi araştırıyorken bir anda kafam esti aldım 7800xt bir sıkıntı yaşamadım daha böyle büyük sıkıntılar en azından icue kaynaklı sorun yaşamadım kerner power yedim icue dan dolayı driverlar bazen sorun çıkarıyor güncellemiyorum kafam rahat güle güle kullanın 4070 inizi umarım dahada sıkıntı çıkmaz baya uğraşmışsınız zaten

Şakadan anlayan kişi severiz ya kumarı monitörde oynadım sadece ciddi şekilde araştırarak alıyorum normalde monitördede ölü piksel var mavi beyazda bir tane kırmızo
Pikselim var ama oda bozmuyor beni ekranda ayırt bile edemiyorum bazen 27 inç öküz gibi ekran
27 inç güzel ya alışınca

Ekler

• IMG_8428.webp
    IMG_8428.webp
    35.3 KB · Hit: 23
Şu yorumuma gülen vatandaşlarında başına aynı şeylerin gelmesini umuyorum ilallah etsinler 😃 @Farway

"Nvidia ile sorun yaşayan çok daha az" bunda çoğu kişi hemfikir zaten, şimdi tarafsız bakınca bana mantıksız gelen şu; nvidia %95 pazar payına sahip, amd %4. Yani piyasadaki ekran kartlarının sadece %4 ü amd iken şu forumda veya reddit de radeon kartıyla yazılımsal/driver kaynaklı sorun yaşayanların (ya da başlıklarda bunu dile getirenlerin) sayısı 10-15 kat fazla. Olaya lokal bakıp bu forumu örnek alalım, ekran kartı kaynaklı sorun yaşayan başlıkları incelediğimizde ortalama %90 ı amd kullanıyor. Bu durum normal gelmiyor bana.

Özellikle ilgisayar bilgisi zayıf olan insanların troubleshoot ile haftalarca uğraşması çok can sıkıcı bir durum. Radeon tarafında en çok gözüme çarpan durum insanlara PSU yetmiyordur diyip PSU değiştirtiyorlar, bütçesi zaten kısıtlı olan bir insan ekstra masraf yapıyor, yeni PSU alıp takıyor ve sonucunda PSU kaynaklı olmadığını yazılım kaynaklı olduğunu öğreniyor sorunun.

Ama malesef çoğu insanın dünyası kendi içinde yaşadığı balondan ibaret olduğu için şu laf çok yaygın kullanılıyor "ben yıllardır x marka kullanıyorum sorun yaşamadım, sorun sende". Objektif bakamıyor insanlar, herkes sorun yaşayacak diye bir kural yok zaten, sorun yaşayanların geneline bakılır bu tarz durumlarda, zaten herkes sorun yaşasaydı o ürünler piyasada bulunmazdı.

Ben 43 yaşındayım, ilk bilgisayarim pentium 133 dü, 14 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım, bu sektörde yıllarımı geçirdim, yani sorun yaşadığımda çözebilime ihtimalimin yüksek olmasına rağmen bu tarz sorunlarla uğraşmamak, eski driverları test edip onlara dönüp durmak, DDU ile cebelleşmemek için indirim bekledim, 7-8k fazla verip 5070 ti aldım.
Çoğunluğa bakma durumu mantıklı görünse de forumlarda açılan nvidia ve amd konuları öyle değil. Nvidia da sorun yaşayan x kartta sorun yaşamadım yardımcı olur musunuz tarzında. Amd kartta sorun yaşayanlar markayı yerden yere vuruyor. Bu yüzden amd de tartışma konuları çok dönüyor bir konu da 100 mesaj yazı yazılıyor en az. Mesela amd hater kitlesi techolay da çok var. Amd kullanıp sorun yaşamayan bile kendi ağzıyla söylüyor sorun yaşamadığını ama çöp amd almayın sorun yaşarsınız nvidia alın diyor. Böyle bir hater kitle oluştu. Sebebini açıklamama gerek yok sanırım bilen biliyor zaten.

Kendim de sorun yaşadığımda konu açtım yardımcı olan olmadı 1 kişi mesaja yazdı o da tam hatırlamıyorum ama çözüm olarak hiç mantıklı değildi. Bir başka zaman yine konu açmıştım yine sallamadılar.

Sonra amd de açılan konu gibi nvidia sürücü rezilliği tarzında bir konu açtım onda da smooth motion yeni sürücülere yeni gelmişti açınca bir çok oyunda sorun yaşadım. TLOU da ekrana kararması, Dying Light da pc yi dondurdu resetlemek zorunda kaldım falan.

Neyse konuyu açtım ama linçlemek amaçlı açtım aynı amd konuları gibi. Sayfalarca mesaj oldu konuya gelen geçen yazdı. Sorun yaşayanlar da evet ben de nvidia kullanıyorum şöyle böyle sorunlu veya nvidia kullanıyorum ben sorun yaşamıyorum falan.

Her hafta fix amd rezilliği tarzında bir konu açılıyor. Teknik destek kısmına bakıyorum nvidia da açılan konuda çok. Nvidia da yardımcı olur musunuz deniliyor. Cevaplar ddu ile kaldır falan filan yardımcı olunmaya çalışılıyor veya kimse yazmıyor konuya.

Amd de sorun yaşayanlara gelince dediğim gibi linçleyecek şekilde konu açıyorlar.

Gelen cevaplarda sat nvidia geç, amd çöp zart zurt.

Bu yüzden bu boş beleş kitleden ötürü mavi forumdan soğudum.

Başlıklar çok ilgi çekici ekrana kartı konularına bile doğru düzgün bakmayan ben 9070xt aldığıma pişman oldum diye konu açtım yazısını görünce merak edip baktım. 9070xt de sorun yaşıyorum diye yazsaydı bakmazdım konuya.

Bu yüzden amd konuları çok tepki çekiyor. Bu yüzden sürekli amd konusu açılıyor gibi geliyor size.

Yani bu yüzden forumlarda açılan konulara güvenim kalmadı.

Geçmiş olsun hocam aktif olarak sorun yaşamadığım için yorum yapamam sizi baya bezdirmiş amd nvidia gibi bir opsiyonunuz var kafanız rahat etmiş 3060 dan 7800xt ye geçmeden önce benimde kafamda bu tarz sorular vardım 4070 ti veya super olmadı lazımdı ikinci elde fiyat farkı vardı biraz ciddi ciddi araştırıyorken bir anda kafam esti aldım 7800xt bir sıkıntı yaşamadım daha böyle büyük sıkıntılar en azından icue kaynaklı sorun yaşamadım kerner power yedim icue dan dolayı driverlar bazen sorun çıkarıyor güncellemiyorum kafam rahat güle güle kullanın 4070 inizi umarım dahada sıkıntı çıkmaz baya uğraşmışsınız zaten
Evet profilimde 2024'te yazdıklarım hâla duruyor ve hâla haklıyım. AMD eskisi kadar sorun çıkartmasa da çıkartıyor, ama çıkan sorunu ya düzeltmiyor, düzeltme işini kullanıcıya bırakıyor, ya da çok geç düzeltiyor. Almak bir tercih meselesi ama alırken Nvidia da da yaşayabileceğin bazı sorunlar olabiliyorken, bazı marka ve modellerde de komple sorunlarla boğuşabiliyor ya da sorun geçsese mide bulantın kalıyor. Siz de güle güle sorunsuz kullanın hocam, dediğim gibi hiç alınmaz demiyorum ama ben artık girmem o topa.

@SyFox @quartle
https://forum.donanimarsivi.com/kon...linir-mi-dostlar.1212937/page-3#post-10921928 bu konuda bana fütursuzca saldırdınız, hadi gidin bu adamın parasını hiçettiğiniz için mutlu olun.
ne anlatıyon reis . hiçbir kartta hiçbir zaman sorun yaşamayacaksın diye bir şey yok . Fiyatı uygun 10k fark vermek isteyenler versin nvidia alsın . Belki psusundan kaynaklı onu bilmiyoruz . Narin kartlar , stabillik istiyorlar . Ben sorun yaşamıyorum önermeye devam edicem :)

Çoğunluğa bakma durumu mantıklı görünse de forumlarda açılan nvidia ve amd konuları öyle değil. Nvidia da sorun yaşayan x kartta sorun yaşamadım yardımcı olur musunuz tarzında. Amd kartta sorun yaşayanlar markayı yerden yere vuruyor. Bu yüzden amd de tartışma konuları çok dönüyor bir konu da 100 mesaj yazı yazılıyor en az. Mesela amd hater kitlesi techolay da çok var. Amd kullanıp sorun yaşamayan bile kendi ağzıyla söylüyor sorun yaşamadığını ama çöp amd almayın sorun yaşarsınız nvidia alın diyor. Böyle bir hater kitle oluştu. Sebebini açıklamama gerek yok sanırım bilen biliyor zaten.

Kendim de sorun yaşadığımda konu açtım yardımcı olan olmadı 1 kişi mesaja yazdı o da tam hatırlamıyorum ama çözüm olarak hiç mantıklı değildi. Bir başka zaman yine konu açmıştım yine sallamadılar.

Sonra amd de açılan konu gibi nvidia sürücü rezilliği tarzında bir konu açtım onda da smooth motion yeni sürücülere yeni gelmişti açınca bir çok oyunda sorun yaşadım. TLOU da ekrana kararması, Dying Light da pc yi dondurdu resetlemek zorunda kaldım falan.

Neyse konuyu açtım ama linçlemek amaçlı açtım aynı amd konuları gibi. Sayfalarca mesaj oldu konuya gelen geçen yazdı. Sorun yaşayanlar da evet ben de nvidia kullanıyorum şöyle böyle sorunlu veya nvidia kullanıyorum ben sorun yaşamıyorum falan.

Her hafta fix amd rezilliği tarzında bir konu açılıyor. Teknik destek kısmına bakıyorum nvidia da açılan konuda çok. Nvidia da yardımcı olur musunuz deniliyor. Cevaplar ddu ile kaldır falan filan yardımcı olunmaya çalışılıyor veya kimse yazmıyor konuya.

Amd de sorun yaşayanlara gelince dediğim gibi linçleyecek şekilde konu açıyorlar.

Nvidia ilk 5000 serisini çıkardığında driverları amd den beterdi baya bir süre düzeltemedi nvidia driverları herkes hızlı unutuyor zaten amd kitlesinin büyük çoğunu 9000 serisinin temiz çıkışıyla topladı f/p da olunca patladı muhabbetler yarın bir gün oyun tasarımı okusam 5070ti alıcam laptop almam gerekse nvidia alıcam boşuna çöp çekmeye gerek yok herkesin parası kendi cebinden çıkıyor haterlık ve fanboyluk yapmaya karşıyım kullandığım ürünün tüm sorunlarını belirtirim olması gereken bu aslında ama böyle bir ülkede millet futbol takımı kaybetti diye milleti öldürüyor bıçaklıyor fanboyluk taraflılık normal tarafsız kesim oturup izliyor sadece

Başlıklar çok ilgi çekici ekrana kartı konularına bile doğru düzgün bakmayan ben 9070xt aldığıma pişman oldum diye konu açtım yazısını görünce merak edip baktım. 9070xt de sorun yaşıyorum diye yazsaydı bakmazdım konuya.

Bu yüzden amd konuları çok tepki çekiyor. Bu yüzden sürekli amd konusu açılıyor gibi geliyor size.

Yani bu yüzden forumlarda açılan konulara güvenim kalmadı.
Çünkü AMD hiçbir sorununu kendisi düzeltmiyor, hiçbir hatasını kabullenmiyor, RX500 serisi yazılımsal değil donanımsal olarak sorunlu olduğundan hiçbir çözüm kartları wattman almaktan kurtaramadığı için insanlar bıktı, Rx400 serisi ve 5000 seriside aynı hatalarla geldi, insanlarda bu şekilde davrandı.

Çünkü AMD hiçbir sorununu kendisi düzeltmiyor, hiçbir hatasını kabullenmiyor, RX500 serisi yazılımsal değil donanımsal olarak sorunlu olduğundan hiçbir çözüm kartları wattman almaktan kurtaramadığı için insanlar bıktı, Rx400 serisi ve 5000 seriside aynı hatalarla geldi, insanlarda bu şekilde davrandı.
ben rx 580 kullandım 5 sene ben sorun yaşamadım :kekw: sapphire pulse olduğu için 3.5 seneden sonraözellikle yazları ısınma sorunu yapıyordu bi de kasa kötüydü mesh değil cam yapmışlar

ne anlatıyon reis . hiçbir kartta hiçbir zaman sorun yaşamayacaksın diye bir şey yok . Fiyatı uygun 10k fark vermek isteyenler versin nvidia alsın . Belki psusundan kaynaklı onu bilmiyoruz . Narin kartlar , stabillik istiyorlar . Ben sorun yaşamıyorum önermeye devam edicem :)
O zaman ben sorun yaşamıyorum yaşayanda umrumda değil diyin, milletin psu sunu diğer donanımlarını suçlamayın.

Merhaba, 25.07.2025 tarihinde Vatan Bilgisayar üzerinden 27 bin TL’ye SAPPHIRE RADEON RX 9070 XT PULSE 16 GB modelini satın aldım.

Alıntıyı görüntüle

Halihazırda AM4 tabanlı R7 5800X3D, X570 anakartlı, 64 GB RAM’li ve 750W PSU’lu bir sistemde RTX 3070 ekran kartı kullanıyordum. İlk defa bir AMD ekran kartı deneyimlemek istedim; fiyatını da oldukça uygun bulduğum için böyle bir maceraya girdim. Aslında Ryzen işlemcilere karşı da ön yargılıydım ancak ilk Ryzen işlemcim olan Ryzen 5 5600 sonrasında fikirlerim değişmişti. Sizin de bildiğiniz üzere RX 9070 XT için inanılmaz bir reklam yapıldı; ürün iyi olsa da olmasa da fazlasıyla övüldü.

Gelelim tecrübelerime: Ürünü ilk 6 ay boyunca kurcalamadan Windows 10 sistemimde CS2, Valorant, PUBG, Warzone gibi FPS oyunlarını 1080p 360 Hz monitörümle oynayarak kullandım. Bu süreçte gerçekten de sorun diyebileceğim hiçbir durumla karşılaşmadım. Oldukça keyifli ve sorunsuz bir deneyimdi. Yılbaşından sonra ise yeni ekran kartı sürücüleriyle birlikte ilk sorunlarımı yaşamaya başladım. Oyunlarda akıcılık hissi azaldı, takılma hissi oluştu. AMD Adrenalin üzerinden VSR (Virtual Super Resolution) özelliğini açarak 2K çözünürlükte oynadığımda bu sorun ortadan kalktı; ben de darboğaz yaşadığımı düşündüm.

İlk 6 ay boyunca kullandığım Corsair 4000D Airflow kasada Sapphire RX 9070 XT modeli oyun esnasında 50–60 derece arasında çalışıyordu. Kartta coil whine mevcut ancak sıcaklık ve genel sessizlik konusunda gerçekten başarılı; bunu net şekilde söyleyebilirim.

Yılbaşından sonra RAM sorunları artınca elimde değer kazanan R7 5800X3D ve 64 GB’lık sistemi elden çıkardım; PSU, SSD ve ekran kartını tuttum ve aşağıdaki sisteme geçiş yaptım:

Monitör: BenQ EW270Q 27″ 200Hz 1 ms 2K
Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Pulse 16 GB
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 Ice
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III ARGB 280 mm
RAM: XPG Lancer RGB 32 GB 6000 MHz CL30
SSD: Corsair 1TB Force MP600 PCIe 4.0
Kasa: NZXT H7 Flow 2024
PSU: Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold

Bu sistemde tam performans alabilmek için Windows 11 Pro kurdum, tüm sürücüleri güncelledim ve kullanmaya başladım. Ancak bu sistemde yaşadığım sorunlar şu şekilde:

AMD Adrenalin üzerinden yaptığım ayarlar sürekli sıfırlanıyordu. “Fast Boot” özelliğini kapatarak bunu kısmen çözdüm ancak ne kadar düşük undervolt yaparsam yapayım ayarlar yine sıfırlanıyor. Örneğin -25 mV ve +50 Memory Clock veriyorum fakat bir süre sonra ayarlar kendiliğinden geri dönüyor. Kısacası varsayılan ayarlar dışında stabilite yakalayamadım.
  1. En son ekran kartı sürücüsünde Discord’da yayın açarken VRAM kullanımı 16 GB’ı tamamen dolduruyor, hatta aşıyordu ve yayın açılamaz hale geliyordu. Sürücü değiştirince bu sorun düzeldi fakat bu sefer yayın açtığım anda %1 FPS değeri 1 FPS’e düşmeye başladı. Bu sorunu çözmek için 4 ay önceki 25.9.2 sürümüne geri döndüm.
  2. Hytale oyununu denediğimde “Required OpenGL function is not available: glGenQueries” hatası aldım. Araştırdığımda bunun AMD ekran kartlarında eksik bir paketle ilgili olduğu yazıyordu. Gerekli dosyayı kurunca oyun açıldı ancak bu sefer 10–20 FPS civarında, oynanamayacak derecede kötü performans aldım. Forumlarda bunun da AMD kartlara özgü bir sorun olduğu belirtiliyordu, bu yüzden oyunu bıraktım.
  3. GTA V Enhanced oynarken FPS değerim 130–150 arasında olmasına rağmen %1 FPS değerleri 20 civarına düşüyordu ve akıcı bir deneyim elde edemiyordum. Oyunu 120 Hz’e sabitleyip V-Sync açarak bu sorunu geçici olarak çözdüm.
  4. Teknik olarak büyük bir sorun sayılmayabilir ancak AMD Adrenalin’in “Gaming” sekmesinde sildiğim oyunlar listeden kaybolmuyor. 20–30 oyun sürekli listede kalıyor ve kaldırmama rağmen tekrar geri geliyor. Ayrıca uygulama zaman zaman kendi kendine kapanıyor, bazı sekmelerin içeriği boş görünüyor.
Bunlar sadece şu an aklıma gelenler. Yaşadığım sorunları Reddit’te İngilizce olarak araştırdığımda neredeyse her başlıkta “AMD kart kullanıyorsan şunu yap, bunu yap” gibi çözümler görmekten gerçekten yoruldum. İlk 6 ayda karttan oldukça memnundum ve hatta öneriyordum. Ancak sürücü güncellemeleri geldikçe bu kadar kötüleşen yeni bir ekran kartı daha önce deneyimlemedim.

İlk kez AMD Radeon’a bir şans vermek istedim fakat maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı. Bütçemi sonuna kadar kullandığım için RTX 5070 Ti zaten seçenek değildi ama keşke iyi bir RTX 5070 modeli tercih etseydim diye düşünüyorum. Yazdığım sorunların neredeyse tamamının Reddit’te benzer örnekleri var; yani maalesef bu durum bireysel bir problemden çok ekran kartı ve sürücü kaynaklı gibi görünüyor. Nebi Akgün’ün dediği gibi, bunun “stabil sistem” ile çözülebilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. (Yazının anlam bütünlüğü ve akıcılığı için GPT'den yardım aldım)
amd kullanıyorsan hiç bir zaman güncel driver kullanmamaya çalış ben 2 sürüm önceden gelirim hep.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,939
Üyeler
194,744
Son üye
hakanyrln
Geri