RX 6700 XT overclock ayarları ve FurMark değerleri güzel mi?

bedros

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar karta kendi bilgilerimle bir overclock attım ama verdiği ortalama FPS 178 sanki yaptığımız overclocka göre birazcık az gibi. Arkadaşımda da aynı ekran kartı var, o 200 civarı FPS alıyordu, benim ekran kartında bir sıkıntı olabilir mi? Modeli PowerColor Red Devil. Şunu yükselt veya azalt dediğiniz bir ayar varsa düzenleyebilirim.
Elektrik faturası falan önemli değil ama overclock oyunlarda verdiği FPS'i gerçekten değiştiriyor o yüzden overclockta yapmak istiyorum. Kartı daha 2. el olarak yeni aldım, bu kartla geçireceğim daha çok zaman var o yüzden ömründen de yemek istemiyorum.
Bir de GPU hotspot 89 derece biraz yüksek gibi ne diyorsunuz?

Resim linki (sanırım galeriden fotoğraf koyma yok o yüzden hizliresime atmak zorunda kaldım.

Bir de ayarları resetleyip görsel atar mısın Furmark'tan? Ayrıca bu uygulamayı kullanıyorsunuz da ekran kartı güç limitine çok erken vuruyor ve frekansını artıramıyor, ekstra voltaj verdiğin için kartın çıkabildiği frekans daha da düşük oluyor olabilir.

Bir de ayarları resetleyip görsel atar mısın Furmark'tan? Ayrıca bu uygulamayı kullanıyorsunuz da ekran kartı güç limitine çok erken vuruyor ve frekansını artıramıyor, ekstra voltaj verdiğin için kartın çıkabildiği frekans daha da düşük oluyor olabilir.
Resim link Resetleyince böyle oluyor hocam. O uygulama dediğiniz şey sanırım amdnin driveri.

bende 1100 voltaj max 2500 mhz power tununıgde artı 15 vramlerı de 2100 yapıyorum bende 170lerde alıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

voltajı 1120 max mhzyı 2600 yapıp dıger ayarlar aynı kaldıgı zaman kart 180 fpslerı falan goruyor senın kartında sıkıntı yok

FurMark'ta FPS ölçülmez hocam Heaven Benchmark indir. Testi başlattıktan sonra boşluk tuşuna bas, görüntü duruyor ama 3D render devam ettiği için ekran kartı yük altında kalmaya devam ediyor, durdurduğun sahnede ayarlamalarını yap.

Bende Sapphire Pulse modeli var, senin karta göre stok frekans falan bir tık daha düşük, ben sadece voltajı 1100mV yaptım, bir de fan eğrisi ayarladım. Performans olarak bir kaybım yok, oyunlarda 175-200 watt yerine 120 watt civarı güç tüketiyor. OC için zorlamanın manası yok, istediğin kadar frekansı voltajı fulle 15 FPS bile kazancın olmayabilir. Onun yerine git AFMF aç 2 katı FPS al ne gerek var OC ile uğraşmaya.

Resim link Resetleyince böyle oluyor hocam. O uygulama dediğiniz şey sanırım amdnin driveri.
Furmark'ı kastediyorum sürücüyü değil. Furmark fazla ağır bir test, yaptığın bir ayar sonucunda çekirdek frekansı normal uygulamalarda +200 MHz olacakken Furmark'ta +50 MHz falan oluyor. Bu yüzden testlerini farklı uygulamalarda yapmanı öneririm

Sıcaklık değerleri gayet iyi. FurMark stabilite ve sıcaklık testidir, FPS farkını anlamak için superposition 1080p high-extreme benchmark veyahut 3D Mark kullanabilirsin.
+200 clock +500 memory vermek benim 4060'da işe yarıyordu, benzer kartlar. Deneme yoluyla sana uygun overclocku kendin buluyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,449
Üyeler
193,047
Son üye
asssass
Geri