Öneri R5 3600 İşlemci İçin Soğutucu Önerisi?

TOPRAKx

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba,

Kardeşime yakın zamanda bilgisayar dizdim
r5 3600 işlemcisi var dün abi oyunu açıyorum 2 dk sonra bilgisayar kapanıyor dedi.
bende test yapayım dedim işlemci stok soğutucusu var teste soktuğumda 90-92 dereceye geldi işlemci sıcaklığı ve bilgisayar kapandı.
fazla pahalı olmayan bir soğutucu önerebilir misiniz.

aklımda bu soğutcu var sizce nasıl

bide bu

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
ryzen 5 3600 stok soğutucu ile 90 derece görecek bir işlemci değil. (Stok fan ile oyunlarda 70 80 görür ortalama)
Test'ten kastın CPU Stres testi mi yaptın yoksa oyun mu oynadın ? Eğer kasayı öncesinde söktüyseniz dandik bir termal macun sıkılmış olabilir veya soğutucu tam oturmamış olabilir.

Kule tipi almak mantıklı alabilirsin , thermalright güvenilir ve bilindik bir marka onu al geç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ortalama bütçe verirsen daha iyi yardımcı olurlar

ryzen 5 3600 stok soğutucu ile 90 derece görecek bir işlemci değil. (Stok fan ile oyunlarda 70 80 görür ortalama)
Test'ten kastın CPU Stres testi mi yaptın yoksa oyun mu oynadın ? Eğer kasayı öncesinde söktüyseniz dandik bir termal macun sıkılmış olabilir veya soğutucu tam oturmamış olabilir.

Kule tipi almak mantıklı alabilirsin , thermalright güvenilir ve bilindik bir marka onu al geç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ortalama bütçe verirsen daha iyi yardımcı olurlar
bakımları kendim yapıyorum kötü bir thermal macun kullanmadım Arctic MX-4 Termal Macun kullanıyorum.
ama stok soğutucuyla nedense 90 civarı gördü yaptığım test occt testiydi 90 dereceye geldiği gibi pc kendini yeniden başlattı.
bütçe 1000 lira civarı

bakımları kendim yapıyorum kötü bir thermal macun kullanmadım Arctic MX-4 Termal Macun kullanıyorum.
ama stok soğutucuyla nedense 90 civarı gördü yaptığım test occt testiydi 90 dereceye geldiği gibi pc kendini yeniden başlattı.
bütçe 1000 lira civarı
OCCT de normal çok ağır bir test.
şu rakiplerine göre daha iyi.

occt testinde stok fan ile böyle olması normal ama oyunlarda sıcaktan kapanıyorsa %90 ihtimalle soğutucu tam oturmadığı için , vidalar dönmeyene kadar sıkın sonrasında zorlamayın.
Böyle olmayınca tam oturmuyor, tam oturmayınca kule tipi bile olsa etki ediyor.

400 500TL'lik aldığın herhangi bir kulşe tipi işini görür bence , ilerde upgrade edip işlemciyi arttırıcam dersen ona göre söyle ona göre önersinler.
ilerde upgrade yapınca pek işine yaramayabilir duruma göre

bütçe 1000 lira civarı
OCCT zaten ağır bir test hocam normalde o değerleri asla görmeyeceksiniz :D ben R7 7800X3D ile kule tipiyle test yaptım 89 derecede sabit kaldı 10 dakika kapanma vs olmadı mesela ama oyun oynuyoum 2k da max 65 dereceyi gördüm işlemcide boştaykende 28-36 arası dolaşıyor.

Merhaba,

r5 3600 işlemcisi var dün abi oyunu açıyorum 2 dk sonra bilgisayar kapanıyor dedi.
bende test yapayım dedim işlemci stok soğutucusu var teste soktuğumda 90-92 dereceye geldi işlemci sıcaklığı ve bilgisayar kapandı.

bide bu
İkisi de işini görür

R5 3600 için o kadar iyi soğutucular almana gerek yok çin malı 2 ısı borulu bir kule tipi yeterli olur oyun için 300-400 bandına bulursun.

Merhaba,

bide bu
Ben bunların çift fanlı olanını kullanıyorum bu arada R7 7800x3D işlemcide memnunum öncesinde 7500f ile kullandım ondada memnundum kötü değiller.

Sizce ısındığı için mi kapanıyor başka herhangi bir sorun var mı oyun oynarken bide video izlerkende kapanıyormuş
r5 3600
1050ti
16 gb ram
psu'dan diyen çok 600 watt gayet yeterli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,662
Üyeler
193,106
Son üye