R5 7500F işlemci için soğutucu önerisi.

Cem4al

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba şu anda pc upgrade ediyorum ve 1660 süper yerine 7700xt aldım ve eskiden duran 3500x işlemcim ile aktif kullanıyorum ama beklenildiği üzere darboğaz sorunu yaşıyorum. İşlemci olarak r5 7500f işlemci alacağım ve merak ettiğim şu: Güncel kullandığım snowman t6 ultra modeli bu işlemciyi soğutmaya yeterli olur mu? Macun olarak arctic mx4 kullanıyorum yıllardan beri. Bu şekilde yeterli olur mu sizce yoksa yeni bir soğutucu almalı mıyım? Not: sıvı soğutma almama konusunda çok kararlıyım gereksiz bi prensib olarak. Teşekkürler.

Güncel işlemci soğutucum: https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-t6-ultra-6-fiyati,738140920.html

Thermalright Peerless Assassin 120 Digital White TL-C12CW-X28 V2 7500F bende boşta 60 derece fortniteta falan 85 derece oluyor bunu aldım o yüzden yarın deneyeceğim stok fan yetmez büyük ihtimal bende yetmiyor yani yarın bir konu açabilirim bayağı detaylı test yapıp sana da haber ederim​

Thermalright Peerless Assassin veya Thermalright Phantom Spirit almanı öneririm

Thermalright Peerless Assassin 120 Digital White TL-C12CW-X28 V2 7500F bende boşta 60 derece fortniteta falan 85 derece oluyor bunu aldım o yüzden yarın deneyeceğim stok fan yetmez büyük ihtimal bende yetmiyor yani yarın bir konu açabilirim bayağı detaylı test yapıp sana da haber ederim​

Stok fan kesinlikle yetersiz evet kurtulman iyi olmuş dostum. Haberini bekliyorum teşekkürler.

Thermalright Peerless Assassin veya Thermalright Phantom Spirit almanı öneririm
İkisi arasında çok bir fark yok ise ışıksız olanını tercih edeceğim kıyasları hakkında bi bilgin var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elimdeki soğutucuyla 3500x in çok da serin çalışmamasının sebebi OC ile ilgili midir acaba yoksa daha üst ve daha çok ısınan işlemciler için soğtucu değiştirmek gerekli mi kesinlikle?

İkisi arasında çok bir fark yok ise ışıksız olanını tercih edeceğim kıyasları hakkında bi bilgin var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elimdeki soğutucuyla 3500x in çok da serin çalışmamasının sebebi OC ile ilgili midir acaba yoksa daha üst ve daha çok ısınan işlemciler için soğtucu değiştirmek gerekli mi kesinlikle?
phantom spirit 1 adet fazla bakır boruya sahip 3-4 derece oynar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,532
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri