Kuranı Kerim'de Çok Değişik Bir Hata Buldum.

Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin,putçuluktan kaçının” diye uyarıcı gönderdik.(Nahl36)

Ataları uyarılmamış, bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmış bir toplumu uyarman için indirilmiştir bu kitap.(Yasin 6)
Şayet dileseydik elbette ki her kente bir uyarıcı gönderirdik.(Furkan 51)

=>Arkadaşlar bir ayette her ümmete uyarıcı gönderdik diyor,öteki ayette de ataları uyarılmamış bir toplum vardı bu yüzden tabiricazise torunları da habersiz kaldı diyor.Hani her ümmete uyarıcı göndermişti,ataları uyarılmamış bir toplum nasıl var olabiliyor bu bir çelişki değil midir ?
Kendi düşüncem toplum uyarılmıştır ancak onlar bir kuşaktan sonra bunu alt nesile aktarmadığı için atalar uyarılmamış ve o yüzden tekrar bir uyarıcı gönderilme ihtiyacı doğmuştur.

Gelsin bakalım kim kimi yiyor ozaman yiğit belli olur.Öyle kuranda zamanda yolculuk kuantım ışınlanma geçiyor diyerek milleti kandırabilir ama beni kandıramaz kapiş.
Post automatically merged:

Kardesim okumuşum fakat bi yanıt alamamışım anladın mı olay bu.Aklımda 200 tane soru var dedim hepsini tek tek payıcam dedim ne cabuk unttun.Hadi cevap versene laf ebeliği yapacağına soruya ?
Sen önce Kuran meali nasıl okunur öğren de sonra istediğin her şeyi tartışırız

Kendi düşüncem toplum uyarılmıştır ancak onlar bir kuşaktan sonra bunu alt nesile aktarmadığı için atalar uyarılmamış ve o yüzden tekrar bir uyarıcı gönderilme ihtiyacı doğmuştur.
Yani diyorsunuz ki uyarıcı gitmiş fakat alt nesile gelene kadar aktarım koptuğu için tekrar uyarıcı gönderme ihtiyacı doğmuş?

E ozaman şuan son peygamberden beridir 1400 yıl geçti ? Amazon ormanlarındaki kabileler 1400 yıldır elinde mızrak totosunda yaprakla geziyor hiç birşeyden haberleri yok yamyamlık yapıyorlar zina hat safhada şimdi uyarıcı ihtiyacı doğmuş olmuyormu onlarada ?

Sen önce Kuran meali nasıl okunur öğren de sonra istediğin her şeyi tartışırız
Sen merak etme ben kuranı türkçe 17 farklı alimden okuyarak bitirdim yetmedi farklı dildeki çevirelere baktım oda yetmedi tefsir okudum ama hiç bir cevap beni tatmin etmedi.Çünkü verilen cevaplar sürekli yeni bir soruyu da ortaya çıkarıyor.Bende buraya soru soruyorum hakaret etmiyorum.Hemen sizin gibiler insanları ayrıştırıyor yok senin amacın farklı zart zurt

Bu adam .merika projesi

Andolsun biz, her ümmete, “Allah’a kulluk edin,putçuluktan kaçının” diye uyarıcı gönderdik.(Nahl36)

Ataları uyarılmamış, bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmış bir toplumu uyarman için indirilmiştir bu kitap.(Yasin 6)
Şayet dileseydik elbette ki her kente bir uyarıcı gönderirdik.(Furkan 51)

=>Arkadaşlar bir ayette her ümmete uyarıcı gönderdik diyor,öteki ayette de ataları uyarılmamış bir toplum vardı bu yüzden tabiricazise torunları da habersiz kaldı diyor.Hani her ümmete uyarıcı göndermişti,ataları uyarılmamış bir toplum nasıl var olabiliyor bu bir çelişki değil midir ?
(Kendi yorumum)İlk ayette anlatmaya çalıştığı şey o dönemdeki tüm toplumlara uyarıcı gönderdik diyor ondan sonraki ayette diyorki Atalari uyarılarmamis kişilerede Kur'an'ı Kerim i bıraktık diyor bu bahsettiği kişiler ise önceki ayette bahsedilen toplumun belkide 500-600 yıl sonrasına ait kişiler yani döneminde her topluma bir uyarıcı gönderdik ve onların nesli içinde Kur'an'ı Kerim'i biraktik diyor

Yani diyorsunuz ki uyarıcı gitmiş fakat alt nesile gelene kadar aktarım koptuğu için tekrar uyarıcı gönderme ihtiyacı doğmuş?

E ozaman şuan son peygamberden beridir 1400 yıl geçti ? Amazon ormanlarındaki kabileler 1400 yıldır elinde mızrak totosunda yaprakla geziyor hiç birşeyden haberleri yok yamyamlık yapıyorlar zina hat safhada şimdi uyarıcı ihtiyacı doğmuş olmuyormu onlarada ?

Sen merak etme ben kuranı türkçe 17 farklı alimden okuyarak bitirdim yetmedi farklı dildeki çevirelere baktım oda yetmedi tefsir okudum ama hiç bir cevap beni tatmin etmedi.Çünkü verilen cevaplar sürekli yeni bir soruyu da ortaya çıkarıyor.Bende buraya soru soruyorum hakaret etmiyorum.Hemen sizin gibiler insanları ayrıştırıyor yok senin amacın farklı zart zurt
Arkadaşta benimkine benzer cevap vermiş nesile gidene kadar anlatıp kopmuş sonucuna nasıl vardınız anlamadım Kur'an'ı Kerim'i bırakmışlar uyarıcılar

Senin amacın zaten farklı eğer gerçekten merak etseydin Kuran'da şurayı anlamadım yardım eder misiniz diye konu açardın sen direkt Kuran'da hata buldum diye başlık yazıyorsun. Yani merak etmiyorsun milleti saptırmaya çalışıyorsun.

konu başlığı koparttı

Aha geldi benim favori dizimin yeni bölümü.. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

ben yine de açıklayacağım
1-Kuran'da her ayet bağımsız değildir, kendilerine ait paragrafların içinde bir parçalardır. Yasin 6 da bir paragrafın parçası, nasıl rastgele bir kitap okurken herhangi bi cümlesi çekip sadece onu okuyarak olayın ne olduğunu anlayamazsak Kuran'da da aynısı geçerli. Yasin 6 da kendi başına bağımsız değil ve onu anlamak için Yasin 2-6. ayetlere bakmamız lazım

2: Baştan sona hüküm ve hikmet dolu Kur’an’a yemin olsun ki,
3: Rasûlüm! Hiç şüphesiz sen peygamberlerdensin.
4: Dosdoğru bir yol üzerindesin.
5: Bu Kur’an da, kudreti dâimâ üstün gelen ve çok merhametli olan Allah’ın sana peyderpey indirdiği bir kitaptır.
6: Ataları uyarılmadığı için dinî gerçeklerden habersiz kalmış bir toplumu uyarman için.

Bu ayetlerin bahsettiği şey Kureyşlilerin Hz.Muhammed'in peygamberliğini reddetmesi üzerine indirilmiş, ve Peygambere hitap ediyor. Bu bağlamda 6.ayete baktığımız zaman ''Ataları uyarılmamış bir toplum'' diye bahsedilenlerin Kureyşliler olduğu görüşünde alimler hemfikirdir. Ve bu ifadeyle denilmek istenilen şey de yakın zaman da bu Kureyşlilere ve çevresine peygamber gönderilmediğidir. Buraya dikkat çekiyorum sadece Kureyş ve çevresine.

Zaten Nahl 36 bildiğimiz her topluma peygamber gönderildiği meselesi.
Furkan 51'de ise Hz.Muhammed'in tüm insanlığa gönderildiğinden bahsedilir.
''Biz dileseydik her şehre elbette Allah’ın azabıyla uyarıcı bir peygamber gönderirdik.'' Eski zamanlarda aynı anda birden çok peygamberin yaşadığı bilinir( Hz.İbrahim-Hz.Lut, Hz.Musa-Hz.Harun gibi).Burada eğer Allah isteseydi sadece Hz.Muhammed'i göndermek yerine her kente bir peygamber gönderebileceğini söyler. Ama artık bundan sonra buna gerek olmadığını insanlığın geliştiği ve haberleşmenin çok hızlı bir hal alacağı işaret edilir. Kendinden sonraki çağları haber eden bir Kuran'ın büyüklüğünü buradan görebilirsiniz. Eğer 52. ayetle bir bakarsak Hz.Muhammed;in tüm insanlığa gönderilen son peygamber olduğu anlamı çıkarılabilir. 52.ayette ise şöyle buyurulur:
''Öyleyse artık inkârcılara boyun eğme, bu Kur’an’la onlara karşı bütün gücünle mücadeleni sürdür.''
Az önce dediğim gibi Hz.Muhammed'in tüm insanlığa gönderilen son peygamber olduğu işaret edilmekte ve kendisinden, inkârcılara boyun eğmeden, onlara karşı bütün gücüyle direnç göstererek mücadelesini sürdürmesi, böylece ülke ve kavim sınırı tanımadan peygamberlik işlevini yerine getirmesi istenmektedir.

Dediğim gibi Kuran'ı böyle parça parça alarak tam anlamlarını okumadan buraya gelme. Gördüğün gibi her şeyi düzgünce okuyunca nasıl da anlamlı oluyor ve hiçbir çelişki kalmıyor. Kaç tane tefsir okudum diyon ama onları nasıl okudun merak ettim.

Son düzenleme:
Senin amacın zaten farklı eğer gerçekten merak etseydin Kuran'da şurayı anlamadım yardım eder misiniz diye konu açardın sen direkt Kuran'da hata buldum diye başlık yazıyorsun. Yani merak etmiyorsun milleti saptırmaya çalışıyorsun.
E bir baskasıda kuranda mucize buldum diye başlık açıyor ona laf söylemiyorsunda bana niye söylüyorsun hani adalet ? Sen allah en üstün varlıktır dersen bi başkasınında çıkıp zeus en üstün varlıktır deme hakkı vardır bunu hiç bi zaman unutma.

ben yine de açıklayacağım
1-Kuran'da her ayet bağımsız değildir, kendilerine ait paragrafların içinde bir parçalardır. Yasin 6 da bir paragrafın parçası, nasıl rastgele bir kitap okurken herhangi bi cümlesi çekip sadece onu okuyarak olayın ne olduğunu anlayamazsak Kuran'da da aynısı geçerli.
Üslubundan dolayı tebrik ederim kankam. Zaten nerede Kuran'ı kötülemeye çalışan biri varsa girip 2 tane kelime cımbızlayıp "Allah yok, Kuran yalan xdxdxd" diyor. Aynen kanka yüzlerce yıllık kitap, milyonlarca inanan insan var ama senin cımbızladığın 2 kelime bu tarihi tamamen bitirecek. Bir de çok değişik bir hata buldum diye başlık atmış :D

Geri