Aklımdaki 4K Monitör Fantazisi

Reaksiyon skoru
22
Normalde 2K monitör için tavsiye edilen bir ekran kartım var. Ancak neden daha fazla pixel yoğunluğunu görmezden geleyim dedim, 27 inç 4K bir monitör alsam, normal kullanımda, webde, videolarda, film ve dizilerde, diğer işlerde 4K olarak kullansam ama oyun oynarken 2K olarak ayarlasam...

Bu mümkün mü? Mantıksız mı? 4K monitörde 2K oyun oynamak 2K monitörde 2K oyun oynamak gibi mi olur?

Ancak kötü tarafı fiyatların da fantaziye uygun olması.

Şu an idarelik aldığım ucuz ama hoşuma giden 22inç fhd 100hz bir monitör kullanıyorum. Yetiyor ama bazen sanki yetmiyormuş gibi de geliyor, kararsızım.

Normalde 2K monitör için tavsiye edilen bir ekran kartım var. Ancak neden daha fazla pixel yoğunluğunu görmezden geleyim dedim, 27 inç 4K bir monitör alsam, normal kullanımda, webde, videolarda, film ve dizilerde, diğer işlerde 4K olarak kullansam ama oyun oynarken 2K olarak ayarlasam...

Bu mümkün mü? Mantıksız mı? 4K monitörde 2K oyun oynamak 2K monitörde 2K oyun oynamak gibi mi olur?

Ancak kötü tarafı fiyatların da fantaziye uygun olması.

Şu an idarelik aldığım ucuz ama hoşuma giden 22inç fhd 100hz bir monitör kullanıyorum. Yetiyor ama bazen sanki yetmiyormuş gibi de geliyor, kararsızım.
ekran kartınız nedir ve evet o şekilde kullanılabilir ama hayır 2k monitör gibi aynısı olmaz ama çok da fark yaratmaz

4K monitörde 2K oynamak aynı olmaz, ciddi kötü durabilir. Dual monitörler var native 4k ve 1080p tek panelde bulunduran. O tarz ürün bakmanız daha iyi olur.

RTX 5070 ile oynarsın 4K'da. DLSS ve Frame gen özelliği varsa oyunda daha yüksek değerler bile görürsün.

Aşağıdaki linkteki tabloya göre Alan Wake 2, 41 FPS veriyor 4K'da ama Alan Wake 2'de Frame Gen 6x desteği olduğu için 200 FPS'leri görürsün mesela.

Tablodaki değerler saf güçte ne kadar FPS verdiğini gösteriyor sadece.

zaten oyunda mfg yoksa oynayamaz bendede var 4k oynatmaz saf güçte açar mı açar ama oynamak denmez mfg açıp oynar
Mfg açmazsa dlss dengeli veya performansta yinede 60 fps alır gibi çoğu oyunda (dlss kullanmasa bile günümüz oyunlarında 60 alır zaten) günümüzde. Zaten vram kullanımında da 2k ile 4k arasında aman aman farklar olmuyor.

Mfg açmazsa dlss dengeli veya performansta yinede 60 fps alır gibi çoğu oyunda (dlss kullanmasa bile günümüz oyunlarında 60 alır zaten) günümüzde. Zaten vram kullanımında da 2k ile 4k arasında aman aman farklar olmuyor.
günümüzdeki dedigin oyunlar neler ve dlss performans görüntünün içine eder 144p işler o şekil oynar ama mfg yine kurtarıyor çok bozmuyor görüntüyü

günümüzdeki dedigin oyunlar neler ve dlss performans görüntünün içine eder 144p işler o şekil oynar ama mfg yine kurtarıyor çok bozmuyor görüntüyü
4K da dlss performansa görüntü 1080p veya 2k daki kadar bozulmuyor. Hatta neredeyse hiç bozulmuyor. Ve günümüzde dediğim oyunlar şu ana kadar çıkmış tüm oyunlardan bahsediyorum. Mevcutta crimson desert, resident evil requiem veya slient hill f gibi 3-5 dışında 4k da gerçekten 60 alamayacağı oyun var mı? Dlss kalite bile açsa rahat rahat 60 fps in üzerine çıkabilir. Önümüzdeki yıllarda grafikler biraz daha gelişirse ancak o zaman sorun yaşamaya başlar belki

Dlss preformance modunun 4k da düzgün çalışmasının sebebi 1080p den upscale ediyor olması. Upscale ettiği görüntü kalitesi bile çoğu insanın günümüzde hala oyun oynamak için kullandığı çözünürlük.

4K da dlss performansa görüntü 1080p veya 2k daki kadar bozulmuyor. Hatta neredeyse hiç bozulmuyor. Ve günümüzde dediğim oyunlar şu ana kadar çıkmış tüm oyunlardan bahsediyorum. Mevcutta crimson desert, resident evil requiem veya slient hill f gibi 3-5 dışında 4k da gerçekten 60 alamayacağı oyun var mı? Dlss kalite bile açsa rahat rahat 60 fps in üzerine çıkabilir. Önümüzdeki yıllarda grafikler biraz daha gelişirse ancak o zaman sorun yaşamaya başlar belki

Dlss preformance modunun 4k da düzgün çalışmasının sebebi 1080p den upscale ediyor olması. Upscale ettiği görüntü kalitesi bile çoğu insanın günümüzde hala oyun oynamak için kullandığı çözünürlük.
crimson desert de dlss açmazsa 30-40 fps alır bu kart açarsa hadi yine kalitede 60 ı alır ve oyun oynamak 60fps oynamak degil en azından saf güçte 80 90+ aldıgın fps fpsdir işte 5070 zaten 2k kartı kims ebunu 4k kartı diye beyaan edemez mfg ile oluyor ama diye kıvranmayada gerek yok bakın bende 5070 kullanıyorum aktif olarak ama fenboyluk yapmıyorum çöp bile derim bu karta 5060 da ozaman 4k da mfg 4x de açıyor ozaman 5060 da 4k kartı dediginiz bu yöne geliyor bu kart 2k kartıdır 4k dada oynayan varsa mfg ile kullanır ama bu karta 4k kartı diyemezsiniz ha eger 4k kartı diyorsan kapasiteye aldıgın oyunlar gta v gibi ucuz oyun denecek türden olmayan şeylerdir 10 yıllık oyuna enhanced gelmesine ragmen pek düzgün çalışmıyor rt filan ondan dolayı o tür oyunu kapsıyorsanız evet 4k da oynarsınız o tür oyunalrı ama yeni nesil alan wake örnegin bu tür hadi cyberpunk da bile bu tür 4k kartı diyemezsiniz 4k kartı olması için saf güçtede verim vermesi lazım 2k ultra kartı diye geçiyor zaten

Son düzenleme:
Geri