Asus Prime LC360'mı Yoksa Pearless Assasin 120 SE Mi ?

İşlemci ısındıkça performans kısıyor çünkü 85 derecenin üzerinde
Genel olarak konuşursak sıvı soğutucu daha sesli o zaman. Sürekli yük altındaysa neden daha mantıksız peki sıvı soğutucu ? Ben render falan alıyorum mesela.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuan çıkardığım sonuca göre hava soğutucu daha uzun ömürlü, daha sessiz. Sıvı soğutucu, daha güzel, marka 5 yıl garanti vermiyorsa alınmamalı, soğutmadada sıvı soğutucu 5 ila 10 derece avantajlı gibi bir sonuç çıkardım ben. Birde mesh kasada kule tipi ve sıvı soğutucundan hangisi mantıklı, aerodinamik açıdan bakarsak önden arkaya standart mesh kasada kule tipi daha mantıklı geliyor. Akvaryum zaten standart, sadece gorunus icin bile sıvı alınmalı :D

Kule tiplerinde öyle abartı bir ses farkı olmaz.

9700x bir tık daha soğuk çalışıyor ama genellikle render için kullanılıyor.
7800x3d oyun için

Phantom sprit ile kaliteli bir termal macun kullanırsan kesinlikle işini görecektir

İlla sıvı soğutma istiyorsan arctic liquid 3 pro vardı 5k civarında.
Piyasanın kralı diyorlar. https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1084674267.html

Aldığın sıvı soğutma kasaba uyacak mı bu da çok önemli , 2 3k alacağın sıvı soğutmalardan pek hayır bekleme bence.

İleride pompa arızası , su azalması vsvs. Uğraştırır
Sıvı soğutmalarda genelleme yapmayalım lütfen 2 senedir bitfenix cube 360 kullanıyorum hiçbir sıkıntı olmadı işlemci sürekli 65 in altında.

Genel olarak konuşursak sıvı soğutucu daha sesli o zaman. Sürekli yük altındaysa neden daha mantıksız peki sıvı soğutucu ? Ben render falan alıyorum mesela.

Şuan çıkardığım sonuca göre hava soğutucu daha uzun ömürlü, daha sessiz. Sıvı soğutucu, daha güzel, marka 5 yıl garanti vermiyorsa alınmamalı, soğutmadada sıvı soğutucu 5 ila 10 derece avantajlı gibi bir sonuç çıkardım ben. Birde mesh kasada kule tipi ve sıvı soğutucundan hangisi mantıklı, aerodinamik açıdan bakarsak önden arkaya standart mesh kasada kule tipi daha mantıklı geliyor. Akvaryum zaten standart, sadece gorunus icin bile sıvı alınmalı :D
Phantom sprit alırsan 2 fanlı her türlü işini görecektir.
Render işiyle uğraşıyorsan 9700x işini daha iyi görür ama oyun için istiyorsan 7800x3d
Sesler bence o kadar düşündüğün gibi sesli değil ama uzun ömürlü diyorsan bence kule tipi.
Sıvı soğutmada belli bir zaman sonra bakımları , pompa arızası, suyu ,su sisteme akıcak mı korkusu vsvs. ( Hepsinde olmuyor ama olabilecek sıkıntılar)

Sıvı soğutmalarda genelleme yapmayalım lütfen 2 senedir bitfenix cube 360 kullanıyorum hiçbir sıkıntı olmadı işlemci sürekli 65 in altında.
Bu teknoloji hocam alırsın sorunsuz kullanırsın aynı ürünü alırsın 40tane sıkıntısı olur uğraşırsın

Tamamen sana kalmış kule tipi mi sıvı soğutma mı istersin

mesela bak en çok patlayan sıvı soğutmalardan biridir ama adam çok memnun

aldıysan etme hocam kullan geç

Merhaba bu iki soğutma arasındayım. Daha önce ikisinide kullanmadım.
Aradaki soğutma ve ses farkı ortalama ne kadar olur tecrübe edenler iletebilirmi ?
Kullanacağım işlemci 7800x3d veya 9700x.
360mm sıvı soğutmalar en tepe kule tiplerinden çok az daha geride thermalright phantom spirit/frost commender> en en baba kule tiplerinden

360mm sıvı soğutmalar en tepe kule tiplerinden çok az daha geride thermalright phantom spirit/frost commender> en en baba kule tiplerinden
Ancak şuanki 1.5k fiyata değmez phantom spirit al 2 derece fark ediyor

Ancak şuanki 1.5k fiyata değmez phantom spirit al 2 derece fark ediyor
Baktımda dediğiniz gibi commander ile phantom arasında ısı farkı yok çok az sessiz çalışıyormuş frost 140mm olduğundan aradaki paraya hiç değmez. Birde fan lazım olsa 120mm fan çok rahat uyguna bulunuyor, ram takması, kasa uyumluluğuda daha sorunsuz, 140mm ek parada demek mantıklı olmuyor.

aldıysan etme hocam kullan geç
Gerçekten bu sıvı soğutma konusu kafamda gayet iyi oturdu :D Kasa hakkında bilgilimisiniz acaba o taraftanda ufak bir şey danışacağımda.

Baktımda dediğiniz gibi commander ile phantom arasında ısı farkı yok çok az sessiz çalışıyormuş frost 140mm olduğundan aradaki paraya hiç değmez. Birde fan lazım olsa 120mm fan çok rahat uyguna bulunuyor, ram takması, kasa uyumluluğuda daha sorunsuz, 140mm ek parada demek mantıklı olmuyor.

Gerçekten bu sıvı soğutma konusu kafamda gayet iyi oturdu :D Kasa hakkında bilgilimisiniz acaba o taraftanda ufak bir şey danışacağımda.
Kullanıyorum frost commender 5 5600oclu kullanıyorum boşta fanlar %20 yükte %40 çalışıyor 50 derece sabit oyunlarda eğer normal moda alırsam stress testinde 60 sabit kalıyor

buyur dm de gelebilirsin sıkıntı yok

Kullanıyorum frost commender 5 5600oclu kullanıyorum boşta fanlar %20 yükte %40 çalışıyor 50 derece sabit oyunlarda eğer normal moda alırsam stress testinde 60 sabit kalıyor
Sizde frost var o zaman bu frost ile peerless'a göre nasıl ?
Pearless hakkında 9800x3d alan birisi hiç memnun kalmamışta ileride nasipse onu takma ihtimalim var. O yüzden frost ile evo'ya baktımda.

buyur dm de gelebilirsin sıkıntı yok
Ben lian li o11 dynamic mini v2 flow aldım (5500TL), lian li 217 inf almıştım (4800TL) onda özellikle redditte çok fazla uğultulu fan şikayeti okudum, birde şimdi yd alışverişini kapattıkları için 170mm arıza durumunda fanda temin edemem diye iptal ettim forum tavsiyesi ile o11 döndüm. Normalde hiç akvaryumda aramıyordum, mesh alacaktım Tuf gt302'yi beğeniyordumda etmeyecek fiyatlara çıkmış. Doğru bir seçim yapmışmıyım, daha iyi bir seçim varmıydı ? Onu bir bilene danışmak istedim :D

Son düzenleme:
Geri