RYZEN 7 9800X3D + Thermalright Phantom Spirit Evo = 52-55 derece oyun keyfi

Bu aralar o topa girmeyeceğim hocam virüs vakası varmış HW Monitör ve CPU Z'de hemen sildim. Cinebench istiyorsanız orda da şöyle yorum yapayım render performansım baya düşük çıkabilir X3D Gaming Mod açık oyun performansı artarken renderi sağlayan çekirdekler sanırım iptal oluyormuş. Şöyle bir örnek vereyim ama CS2'de ilk oynayışımda 1080p'de işlemci %100 gördü oyuna girer girmez bir süre öyle takılıp normale döndü o sırada 70 dereceyi gördü sonradan 52 derece takıldı.

X3D Gaming Mod açık render için gerekli çekirdekleri iptal ettim oyun amaçlı o yüzden o test yalan olabilir

Ekran kartı önemli. 5090 için 7700x ile arasında uçurum fark oldu. Darboğaz bitti , drop bitti , performans katlandı , sıcaklık 20 derece düştü üstelik bu dediklerim 4K için. DLSS Performans yani 1080p'den upscale'de 7700x ile oyun oynamak imkansızdı 9800x3D bana mısın demeden dropsuz full besledi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Phantom Spirit Evo dünyada çokça övgü almış soğutucu benim de alma sebebim hava soğutucuları test eden kanallardandı. Bu soğutucu Be Quiet , Noctua ile denk haatta yer yer geçiyor. İşin garibi Gaming Gen bunu da tedarik edip uyguna satıyor. Bu yüzden Phantom Spirit Evo şimdiye kadar aldığım en f/p iş. Sıvı soğutucuyla sıvı akıtma korkusu yaşıyorum normalde :D gidip de bu 9800x3dye 360mm almayın boşuna gereksiz olur he

Bu arada macun da MX-4 bilginiz olsun ucuzdu aldım gitti millet MX-7 MX-6 kıyası döndürüyor anlamadım gitti. MX-4 ucuza kenarda köşede kalmış aşırı iyi macun
Birsürü ısı ölçme programı var onlardan biride olabilirde. Phantom spirit, frost ve Evo arasındaki fark ne biliyormusun? Ne kadar fark var ? Alırken araştırmışsındır muhtemelen diye sormak istedim.

anlamadım şimdi burda phantom spırıt evo yazıyorda hangisi 120 evo var se falan var hangisi olduğu bize havadan mı gelecek

anlamadım şimdi burda phantom spırıt evo yazıyorda hangisi 120 evo var se falan var hangisi olduğu bize havadan mı gelecek
Thermalright peerles assasin se ile hemen hemen aynı değerleri veriyor evo. Arada 1200tl fiyat farkina değmiyor, gorunusu daha iyi o kadar.

Thermalright peerles assasin se ile hemen hemen aynı değerleri veriyor evo. Arada 1200tl fiyat farkina değmiyor, gorunusu daha iyi o kadar.
o fiyata çıkılırsa bence az daha artırılıp 360mm sıvı soğutucu daha iyi olur

Birsürü ısı ölçme programı var onlardan biride olabilirde. Phantom spirit, frost ve Evo arasındaki fark ne biliyormusun? Ne kadar fark var ? Alırken araştırmışsındır muhtemelen diye sormak istedim.

Ben bir kanal görmüştüm harbiden hava soğutucuların top seviyelerini kıyaslıyordu. Ben de ona bakarak aldım. Phantom Spirit dünya genelinde övülen Noctua gibi bir soğutucu.

Phantom Spirit ise Thermalright'ın en iyi hava soğutucusu modeli. SE ile EVO arasında yapılan testlerde 3-4 derece önemsiz fark var ama ben aldığımda 2000 TLydi , SE ise 1800 TLydi 200 TL umrumda olmadı EVO aldım dedim 2-3 derece bile serin olsun ne farkeder dedim.Teknik farkı bilmiyorum ama görünüşte EVO tok ve daha güzel duruyor bence.

EVO'nun malzeme kalitesi de gerçekten güzel ve ilginç. Plastik ama hamur gibi çok garip yalıtım amaçlı mıdır bilmiyorum. Frostu bilmiyırum bu arada . Tek bildiğim Phantom Spirit normal modeli en iyisiydi Evo da gelişmiş versiyonu. PA var o da Phantom Spiritin bi altı ama güçlü yine.

Frost 4200 TL zaten gereksiz ya o para da abartı. Phantom Spriit Evo bile ciddi zam yemiş

o fiyata çıkılırsa bence az daha artırılıp 360mm sıvı soğutucu daha iyi olur

Bu tarz yorumları görünce fiyatına bakayım harbiden o fiyat ne yav. Ben 2000e aldım şuan 3500lerde geziyor :D

Geri