Aorus 9070XT Dikey Montajda Kullanımı Sorun Olur mu?

RefX

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,948
Merhaba birkaç gün önce gigabyte aorus serisi 9070xt ekran kartı aldım. 3 sene garantisi bulunmakta.
Ben bu kartın tasarımındaki fanların arkasındaki aydınlatmadan dolayı daha estetik gözükmesi için dikey monte etmek istiyorum karta ancak Nebi hocanın videolarında vs kartın termalped değil termal macun kullanması sebebiyle dikey kullanımda sorun oluşturabileceğini duydum. Böyle bi durum yaşanma ihtimali var mı varsa ne kadar mevcut ve neler yaparak çözebilirim bu durumu?

aorus elite mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Pump-Out olur illa senin ona yapacağın en iyi şey undervolt

Hayırlı olsun bu arada :)

onda hiç görmedim ped akıntısını. genellikle giriş modeli olanda çok gördüm. dik kullandığın zaman ekstra termallerin yükselir ama doğal olarak

Merhaba birkaç gün önce gigabyte aorus serisi 9070xt ekran kartı aldım. 3 sene garantisi bulunmakta.
Ben bu kartın tasarımındaki fanların arkasındaki aydınlatmadan dolayı daha estetik gözükmesi için dikey monte etmek istiyorum karta ancak Nebi hocanın videolarında vs kartın termalped değil termal macun kullanması sebebiyle dikey kullanımda sorun oluşturabileceğini duydum. Böyle bi durum yaşanma ihtimali var mı varsa ne kadar mevcut ve neler yaparak çözebilirim bu durumu?
Öyle bir ihtimal var maalesef. Ama eğer kartın içini açıp macunu silip termal ped koyabilirsen kafan rahat olur sıkıntı olmaz.

Hayırlı olsun hocam güzel karar vermişsiniz bence

• Beğen
Thermal Gel olması lazım tam ped değil bi de vram sıcaklıklarını yüksek değilse yük altında genelde sorun olmuyor ama oladabilir vramler için.
onda hiç görmedim ped akıntısını. genellikle giriş modeli olanda çok gördüm. dik kullandığın zaman ekstra termallerin yükselir ama doğal olarak

Thermal Gel olması lazım tam ped değil bi de vram sıcaklıklarını yüksek değilse yük altında genelde sorun olmuyor ama olada bilir
benim kartta olur mu ya acaba 3-4 aydır dikey kullanıyorum. Termaller 61 max den 70e çıktı dikey kullanmaya başladığımdan beri onun haricinde hiçbir problemim yok ama.

Pump-Out olur illa senin ona yapacağın en iyi şey undervolt

Hayırlı olsun bu arada :)

Hayırlı olsun hocam güzel karar vermişsiniz bence
Evet Aorus Elite
Sağolun 35k gibi bi fiyata aldım.

Bu kadar para vermişken sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ben kartı zaten senede 2 3 ay max kullanıcam 2k da , sorun olur mu sizce

Taş gibi kartın var keyfine bak keyfi istemiştir onun :D şakası bir yana hava akışınla ilgilidir diye tahmin ediyorum .
benim kartta olur mu ya acaba 3-4 aydır dikey kullanıyorum. Termaller 61 max den 70e çıktı dikey kullanmaya başladığımdan beri onun haricinde hiçbir problemim yok ama.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet Aorus Elite
Sağolun 35k gibi bi fiyata aldım.

Bu kadar para vermişken sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ben kartı zaten senede 2 3 ay max kullanıcam 2k da , sorun olur mu sizce
uv atabilirsin 2k da yüklenmiyor karta fazla yük sıcaklık takibi yap ayda bir not al bitti gitti.

Taş gibi kartın var keyfine bak keyfi istemiştir onun :D şakası bir yana hava akışınla ilgilidir diye tahmin ediyorum .

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

uv atabilirsin 2k da yüklenmiyor karta fazla yük sıcaklık takibi yap ayda bir not al bitti gitti.
evet o11 vision ile kullandığım için altta gram yer kalmadı zor sığdırdım cidden dikey olarak acı çeke çeke

Bir şey olmaz. Bildiğim kadarıyla ilk üretimlerde vardı bu sorun. Sonradan düzelttiler.

• Beğen
Geri