Format Atarken Hata(Çok Acil)

Reaksiyon skoru
8
Merhaba arkadaşıma yeni 2. el sistem aldık. Her parçayı testten geçirdik sorun yok. sistemde 2 tane ssd var biri m2 diğeri sata. Pc geldiğinde windows sata ssd ye kuruluydu açıldı sorun yoktu. Bios güncellemesi yaptık ve rufus ile format usb si hazırladık. f11 ile boot device olarak usb yi seçtik ve formata başladık. Sonra pc kapanıp açıldı ve bu ekran geldi. Hayır'ı seçince tekrar windows kurulum ekranına atıyor. Usb yi çıkarıp evet i seçince bios ekranına atıyor. Sata ssd nin kablosunu çıkarıp sadece m2 ye kurulum denedik yine aynı sonuç. Belki kurulum dosyası hatalıdır diye rufus ile tekrardan yazdırıp denedik hala aynı hata. Biosta os type uefi. Disk seçiminde windows usb si gözüküyor o da garibime gitti.
Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.

ryzen 5 5600 işlemci
msi rtx 4060 8gb ekran karti
msi a520m a pro anakart
512gb samsung m2 ssd ve James Donkey 480gb sata ssd
goodram 8+8 16 gb 3200 mhz ram
xigmatek rgb kontrolculu kasa 700w 80 plus power supply

Sata ssd yi çıkartıp denediginizde evete bastığınızda sistem yeniden mi başlıyor doğru mu anladım hayır a basıp kurulum yapsanız olmuyor mu

Hayıra basınca kurulum ekranında tekrar geliyor. Usb yi çıkarıp evete basınca bios ekranına geliyor yeniden başlayıp.
İki şekilde de deneyip kurulum yapmayı dener misiniz kurulum yapamıyor musunuz yani uyarı geliyor diyelim evet veya hayır diyerek bir şekilde kurulum yapabilmeniz lazım eğer yapamıyorsanız disklerin birinde windows dosyası kalıntısı var diski sıfırlayıp tekrar deneyin zaten sata ssd yi çıkartıp denedim dediniz dolayısıyla m2 ssd de Windows kalıntısı olabilir biçimlendirme yapmanız gerekiyor yüksek ihtimalle

İki şekilde de deneyip kurulum yapmayı dener misiniz kurulum yapamıyor musunuz yani uyarı geliyor diyelim evet veya hayır diyerek bir şekilde kurulum yapabilmeniz lazım eğer yapamıyorsanız disklerin birinde windows dosyası kalıntısı var diski sıfırlayıp tekrar deneyin zaten sata ssd yi çıkartıp denedim dediniz dolayısıyla m2 ssd de Windows kalıntısı olabilir biçimlendirme yapmanız gerekiyor yüksek ihtimalle
Biçimlendirme yapıp denedim olmadı. Cmd den diskparttan clean diyip denedim şimdi yine olmadı.

Adım Adım Anlatıyorum .

Windows 10 - Windows 11 İso Dosyasını İndir

USB Belleği Biçimlendir .

Rufus'u Aç İndirdiğin İso Dosyasını Ve Kullandığın USB Belleği Seç .

GPT Olarak Yazdır .

Sata Veya M.2 SSD Hangisine Kuracaksan Bilgisayarda Takılı Kalsın Format Ekranındaki Disklerin Hepsini Sil Daha Sonrasında Yeni Disk Oluşturmadan Direkt Seçip Formatı Başlat Hocam .

Adım Adım Anlatıyorum .

Windows 10 - Windows 11 İso Dosyasını İndir

USB Belleği Biçimlendir .

Rufus'u Aç İndirdiğin İso Dosyasını Ve Kullandığın USB Belleği Seç .

GPT Olarak Yazdır .

Sata Veya M.2 SSD Hangisine Kuracaksan Bilgisayarda Takılı Kalsın Format Ekranındaki Disklerin Hepsini Sil Daha Sonrasında Yeni Disk Oluşturmadan Direkt Seçip Formatı Başlat Hocam .
Tam olarak bu adımları uyguladım.

Bios Sıfırlayıp Denedin Mi Hiç ?

Bu Arada Usb Belleği Anakart Soketlerine Tak Kasanın Bağlantılarına Takma .

Geri