Asus Vivobook S14 Oled 2.Nesil Core Ultra 7 258V-32Gb-1Tb Ssd-14inc- 52.056 TL

bende bu vivobook un ryzen ai 7 350 li versiyonu var 40k ya almıştım çok memnunum pil ömrü uzun performansı iyi mac muadili windows. 3k oled ekranı falan ama lenovo yı deneyimlemedim işlemci olarak memnun kalırsın. intel ultralar da çok kötü değil diyolar ama intel sonuçta bilemiyorum. bide yüksek performansı ryzen ai işlemciler gibi düşük watt da vermiyo ondan amd daha iyi gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne için kullaancaksın bölümün ne buna göre tercih yapman lazım cihaz kıyasıyla değil
İntelin V serisi mimari olarak süper, performans/watt konusunda (X86 lar arasında) zirve durumdalar Apple M serisi gibi belleği direkt işlemciye çaktığı için de iletişim çok hızlı oluyor. İşlemcinin tek kusuru zayıf tasarlanması, 4 performans 4 verimlilik çekirdeği ve 8GPU çekirdeği olarak dizayn edilmiş o yüzden performansı çok iyi değil. Düşük güç altında oyun performansı Ai 350 den iyi ama.

İntelin V serisi mimari olarak süper, performans/watt konusunda zirve durumdalar Apple M serisi gibi belleği direkt işlemciye çaktığı için de iletişim çok hızlı oluyor. İşlemcinin tek kusuru zayıf tasarlanması, 4 performans 4 verimlilik çekirdeği ve 8GPU çekirdeği olarak dizayn edilmiş o yüzden performansı çok iyi değil. Düşük güç altında oyun performansı Ai 350 den iyi ama.
kıyaslamalarına baktım biraz çok benzerler oyunda. bazen fark yok bazen de 4-8fps arası fark oluyo. oyun için değil bu cihazlar ama 1080p low da fazla fazla yeter oyunada. ama tabi mesela benim laptopda 3k ekran var asla oynatmaz çoğu oyunu. asıl amaçları olan iş kısmına gelirsek de ai 350 çok daha iyi. intel tek çekirdekte genelde amd den iyi olsa da 258v ile kıyaslarlar tek çekirdekte aynı çoklu çekirdekte ai 350 den baya geride. yani 50 defa ai 350 tercih edilir

kıyaslamalarına baktım biraz çok benzerler oyunda. bazen fark yok bazen de 4-8fps arası fark oluyo. oyun için değil bu cihazlar ama 1080p low da fazla fazla yeter oyunada. ama tabi mesela benim laptopda 3k ekran var asla oynatmaz çoğu oyunu. asıl amaçları olan iş kısmına gelirsek de ai 350 çok daha iyi. intel tek çekirdekte genelde amd den iyi olsa da 258v ile kıyaslarlar tek çekirdekte aynı çoklu çekirdekte ai 350 den baya geride. yani 50 defa ai 350 tercih edilir
Çokluda testlerde %10-15 civarı fark var ama Ai 7 350 nin güç profili 258V ile aynı değil. Ai 350 işlemci 28W TDP değerine sahip uygun ortamı bulursa sadece işlemci kısmı bile 40-50W çekebilen bir işlemci. 258V ise 17W TDP değerli intel tarafından çekebileceği maksimum güç 37W olarak söylenen bir işlemci. Genelde sınırsız güç çekme imkanı versek bile 30W civarı güç tüketiyor kendisi yani maks gücünü 30W ile verebiliyor. Eğer bunları bir oyuncu laptopuna koyacaksak net olarak Ai 7 mantıklı ama Ultrabook tarzı cihazlarda 258V gayet tercih edilebilir.

Ai 7 350 ye güç sınıfı olarak Ultra 7 255H daha mantıklı bir rakip olur.

Çokluda testlerde %10-15 civarı fark var ama Ai 7 350 nin güç profili 258V ile aynı değil. Ai 350 işlemci 28W TDP değerine sahip uygun ortamı bulursa sadece işlemci kısmı bile 40-50W çekebilen bir işlemci. 258V ise 17W TDP değerli intel tarafından çekebileceği maksimum güç 37W olarak söylenen bir işlemci. Genelde sınırsız güç çekme imkanı versek bile 30W civarı güç tüketiyor kendisi yani maks gücünü 30W ile verebiliyor. Eğer bunları bir oyuncu laptopuna koyacaksak net olarak Ai 7 mantıklı ama Ultrabook tarzı cihazlarda 258V gayet tercih edilebilir.

Ai 7 350 ye güç sınıfı olarak Ultra 7 255H daha mantıklı bir rakip olur.
40-50w lara hiç çıkmıyo. güç ayarlarından açman gerekiyo hatta yanlış bilmiyosam kendini 27w a kitliyo ve 30 a da kitleyebiliyosun. tercih meselesi ama bence ai daha iyi. bide ryzen ai 9 470 alabilseydim 27k fazladan vermem gerekiyodu sadece işlemci farkına çok manyak bi seviye.

40-50w lara hiç çıkmıyo. güç ayarlarından açman gerekiyo hatta yanlış bilmiyosam kendini 27w a kitliyo ve 30 a da kitleyebiliyosun. tercih meselesi ama bence ai daha iyi. bide ryzen ai 9 470 alabilseydim 27k fazladan vermem gerekiyodu sadece işlemci farkına çok manyak bi seviye.
İşlemciye tanımlanan güç profili önemli orada. Mesela bir Ultrabook tarzı ofis sistemine koyulan i7 13650H işlemci ile oyun laptopuna koyulanı aynı GHz de çalışmıyor aynı güçleri çekmiyor üretici yazılımda ona göre ayarlıyor ama sonuç olarak Ultrabook kullanan kişi o işlemciyi olduğundan yavaş kullanıyor. Ai 7 350 kullanan Ultrabooklar da genelde öyle, 258V ise yapısı gereği Ultrabook için tasarlanan çok Watt çekebilecek bir potansiyeli olmayan bu sayede ek bir kısıtlama olmadan çalışan bir işlemci demek istediğim bu.

Ama şunu da diyim bu işlemcilerin hepsi çok güçlü ya boşa kafa yormaya gerek yok bunun yarısı olsa yetecek çoğu kullanıcıya 😀

İşlemciye tanımlanan güç profili önemli orada. Mesela bir Ultrabook tarzı ofis sistemine koyulan i7 13650H işlemci ile oyun laptopuna koyulanı aynı GHz de çalışmıyor aynı güçleri çekmiyor üretici yazılımda ona göre ayarlıyor ama sonuç olarak Ultrabook kullanan kişi o işlemciyi olduğundan yavaş kullanıyor. Ai 7 350 kullanan Ultrabooklar da genelde öyle, 258V ise yapısı gereği Ultrabook için tasarlanan çok Watt çekebilecek bir potansiyeli olmayan bu sayede ek bir kısıtlama olmadan çalışan bir işlemci demek istediğim bu.

Ama şunu da diyim bu işlemcilerin hepsi çok güçlü ya boşa kafa yormaya gerek yok bunun yarısı olsa yetecek çoğu kullanıcıya 😀
Öyle intel biraz adını karaladı ama Nvidia işbirliğinden sonra düzeltmeye başladı. Alanların çoğu bilinçsiz kullanıcı. En baştan mac ile Windows arasında kalan birisi cihaz işlemci gücü kıyasına girmemeli. Çoğu işte ayrışıyolar birinin iyi olduğu alanda diğeri vasat oluyo. Yoksa bunları alacağına kullanım senaryosuna göre snapdragone işlemcili bi laptop alsın destek de her geçen gün artıyo pil ömrü de tam mac gibi 18-20 saat iş kullanımında 20+ günlük kullanımda çok rahat veriyo. Bilinçsiz almamak lazım böyle cihazları

Öyle intel biraz adını karaladı ama Nvidia işbirliğinden sonra düzeltmeye başladı. Alanların çoğu bilinçsiz kullanıcı. En baştan mac ile Windows arasında kalan birisi cihaz işlemci gücü kıyasına girmemeli. Çoğu işte ayrışıyolar birinin iyi olduğu alanda diğeri vasat oluyo. Yoksa bunları alacağına kullanım senaryosuna göre snapdragone işlemcili bi laptop alsın destek de her geçen gün artıyo pil ömrü de tam mac gibi 18-20 saat iş kullanımında 20+ günlük kullanımda çok rahat veriyo. Bilinçsiz almamak lazım böyle cihazları
İntelin adı karalandığı vakit ucuzdan hissesini alsam şuan 3x yapmıştı valla zengindim o riski alsam 😂

Dediğin doğru ARM işlemcilerle X86 işlemciler bambaşka dünyalar. Direkt bir performans kıyası yapılmıyor.

bende bu vivobook un ryzen ai 7 350 li versiyonu var 40k ya almıştım çok memnunum pil ömrü uzun performansı iyi mac muadili windows. 3k oled ekranı falan ama lenovo yı deneyimlemedim işlemci olarak memnun kalırsın. intel ultralar da çok kötü değil diyolar ama intel sonuçta bilemiyorum. bide yüksek performansı ryzen ai işlemciler gibi düşük watt da vermiyo ondan amd daha iyi gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne için kullaancaksın bölümün ne buna göre tercih yapman lazım cihaz kıyasıyla değil
Mac de alsam 258V veya Ryzen cihaz da alsam hepsi iş bilgisayarı zaten. Konuşmaları okuduysan bana VRAM lazım. İntel'in V serisi, aynen M4 CPU gibi RAM'i VRAM hızında çalıştırabiliyormuş. O yüzden aynı mantıkta çalışan iki cihaz arasında ne iş yapacağım değil hangi cihazın iyi olduğu daha önemli. Ne iş yaparsam yapayım aynı işlevde çalışan cihazlar

Asus'un Ai 7 350 chipsete sahip Zenbook 14 ve Vivobook S14 modellerinde yoğun şekilde coil whine yaşamıştım ve firma da bunun normal olduğunu söylemişti. Intel chipsetli model için durumu bilmiyorum fakat yine de uyarı geçmekte fayda var gibi geldi hiç ucuz bir ürün değil çünkü...

Video kurgusu işin içine girdiğinde hem ram hem de gpu önemli hale geliyor. Helios gibi üst seviye sayılabilecek bir modele 16gb ram yakışmamış fakat işlemci ve gpu oldukça iyi seviyede. Eğer boş ram slotu ve yükseltme imkanı varsa 16gb ram ile de işlerinizi halledebilir, ilerde yetersiz geldiği senaryolar olursa 32gb'a terfi edebilirsiniz.

Konudaki model de birçok işi yapmak için yeterli aslında, harici gpu varmış gibi bir performans beklentisine girmezseniz memnun edecektir.
Eğer düşük bütçe ile yüksek productivity performansı için Macbook Air M4 serisine göz atmanızı tavsiye ederim.

Eğer hem gündelik işler hem basit kurgu işleri için yeterli ve uygun fiyatlı bir ürün işinizi görecekse de Huawei Matebook 14 125H modeline bakmanızı mutlaka tavsiye ederim. Özellikle 3:2 en boy oranlı 2.8K oled ekranı harika bir deneyim sunuyor. Ram ve depolama tarafında kırpılmalar olsa da 40 bin altına alınabilecek en iyi ürünlerden biri

Mac de alsam 258V veya Ryzen cihaz da alsam hepsi iş bilgisayarı zaten. Konuşmaları okuduysan bana VRAM lazım. İntel'in V serisi, aynen M4 CPU gibi RAM'i VRAM hızında çalıştırabiliyormuş. O yüzden aynı mantıkta çalışan iki cihaz arasında ne iş yapacağım değil hangi cihazın iyi olduğu daha önemli. Ne iş yaparsam yapayım aynı işlevde çalışan cihazlar
İşte hocam orası öyle olmuyo maalesef. Ya hayatında hiç mac kullanmamışsın. Ya da yaptığın iş artık neyse hem mac de hem Windows da uyumlu programların var. 258v ile M çipleri mimari olarak aynı diye her şeyi aynı olmuyo cihazların hani bunların bi işletim sistemleri var ya. Ayrıca sana vram lazımsa Nvidia ekran kartlı bi pc al geç de diyebiliriz

İşte hocam orası öyle olmuyo maalesef. Ya hayatında hiç mac kullanmamışsın. Ya da yaptığın iş artık neyse hem mac de hem Windows da uyumlu programların var. 258v ile M çipleri mimari olarak aynı diye her şeyi aynı olmuyo cihazların hani bunların bi işletim sistemleri var ya. Ayrıca sana vram lazımsa Nvidia ekran kartlı bi pc al geç de diyebiliriz
Mac Mini M4 kullandım 2 ay kadar. Az biraz hakimim. Aldığım zamanlar SQL üzerine proje yapıyordum, Mac'in SQL desteği yok (Azure vs üzerinden kullanılabiliyor ama SSMS kadar düzgün gelmedi bana) o yüzden sattım cihazı.

Taşınabilir bir cihaz olmak zorunda olduğu için Nvidia GPU'lu cihaz alamıyorum, 100-120K verip 5070Tİ laptop bile alsam 12GB VRAM ile geliyor. Yaptığım işe iki işletim sistemi de uyumlu. O yüzden sadece VRAM kısmına bakıyorum işin. Çip önemi de yok, RTX 4060Tİ 16GB ile RTX 5080 16GB hemen hemen aynı işi yapıyor kullandığım sistemde (illaki VRAM'in GDDR sürümü ve kartın Bit - Bant genişliği de önemli ama özünde istenen VRAM) (yapay zeka LLM çalıştırıyorum, namussuz sadece VRAM yiyor 😅) O yüzden Mac'e geri dönebilirim veyahut konudaki gibi bir cihazla devam edebilirim. Elimdeki 2 kaptopu satınca bakacağım duruma (R3 7320U Asus Vivobook + R7 4800H / GTX 1650 Asus Rog)

Mac Mini M4 kullandım 2 ay kadar. Az biraz hakimim. Aldığım zamanlar SQL üzerine proje yapıyordum, Mac'in SQL desteği yok (Azure vs üzerinden kullanılabiliyor ama SSMS kadar düzgün gelmedi bana) o yüzden sattım cihazı.

Taşınabilir bir cihaz olmak zorunda olduğu için Nvidia GPU'lu cihaz alamıyorum, 100-120K verip 5070Tİ laptop bile alsam 12GB VRAM ile geliyor. Yaptığım işe iki işletim sistemi de uyumlu. O yüzden sadece VRAM kısmına bakıyorum işin. Çip önemi de yok, RTX 4060Tİ 16GB ile RTX 5080 16GB aynı işi yapıyor kullandığım sistemde (yapay zeka LLM çalıştırıyorum, namussuz sadece VRAM yiyor 😅) O yüzden Mac'e geri dönebilirim veyahut konudaki gibi bir cihazla devam edebilirim. Elimdeki 2 kaptopu satınca bakacağım duruma (R3 7320U Asus Vivobook + R7 4800H / GTX 1650 Asus Rog)
E bana böyle gel canımı ye yaptığın işi biliyon gerisini bilmesen de olur. Orda inteli direkt ele. Çünkü 258v her ne kadar mimari olarak M serisi işlemciler gibi gözüksede vram kısmı aynı değil. M serisi işlemcilerde ram direkt vram olarak kullanılabiliyo. İntel bunu biraz yapay vram gibi kullanıyo, sınırlı bi kullanım var. Kesinlikle alman gereken m4. Yok Windows olsun dersen de ram i olabildiğince yüksek bi amd ai işlemci almanı öneririm çünkü ramden ayrılan vram bölümü daha az sınırlayıcı amd de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,277
Üyeler
192,990
Son üye
apoyuciken
Geri