1-3 2-4 numaraları slotları okumuyor 1-2 olarak okuyor sadece

Reaksiyon skoru
4
Öncelikle iyi forumlar hekeze,
ram slotlarımda 1-3 kullanıyordum yada 2-4 tam hatırlamıyorum ancak uzun zamandır 1-2 kullanmak zorunda kaldım yaklaşık 2 yıldır 1-2 kullanıyorum aksi halde hiç bir şekilde görüntü alamıyorum. ramların belleklerini kullanabiliyorum ancak dualchannel olarak kullanamıyorum ve performansım düşüyor bunun sebepleri neler olabilir ?
not: ram slotlarına hava tuttum ramleri silgi ilede sildim ama görüntü yok.

yağsız pcb spreyi ile temizleyebilirsin belki tozlanmıştır

yağsız pcb spreyi ile temizleyebilirsin belki tozlanmıştır
bunu bi araştırıcam, birde şöyle bir durum var bu 'bozulma' gününde ben kule tipi soğutucuya geçtim. biraz araştırdım Ai diyorki işlemcinin 4 köşeside eşit baskılama yapmıyorsa işlemci bacakları yeterince oturmuyorsa ram slotlarını görmeyebilir. böyle bir durum olma ihtimali varmıdır ??

var ama zayıf ihtimal işlemci soketin nedir

kuzenim yeni bir bilgisayar toplamıştı onunda sıfır aldığı anakarttın 2 slotu bozuktu iade etti belki ilk günden beri sorunludur haberin yoktur

var ama zayıf ihtimal işlemci soketin nedir
am4 soket r5 5600 kullanıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kuzenim yeni bir bilgisayar toplamıştı onunda sıfır aldığı anakarttın 2 slotu bozuktu iade etti belki ilk günden beri sorunludur haberin yoktur
yok pc yi topladığımda dediğim gibi 1-3 yada 2-4 şeklinde kullanıyordum dual channel olarak çalışıyordu

yani temiz kullanmıyorsan pc yi sokete de girmiş olabilir yada arkadaşın dediği gibi baştan bozukta olabilir

yani temiz kullanmıyorsan pc yi sokete de girmiş olabilir yada arkadaşın dediği gibi baştan bozukta olabilir
3 ayda bir hava tutarım 6 ayda bir termal macunlarımı yenilerim tozlu yerde durmuyor kasam. ama şu devre spreyini bi denemek istiyorum. elektrik elektronik mezunuyum zaten aşinayım devrelere

Bunun birçok sebebi olabilir. İşlemci veya anakart pin sorunu olabilir mi? Soğutucu baskı yapmış olabilir mi? Sorunu sadece ram slotu olarak düşünme.
3-4 olarak çalışıyor mu?
Bu sorun hava soğutucuyu taktıktan sonra olduysa durum daha bariz ortaya çıkar.

Bunun birçok sebebi olabilir. İşlemci veya anakart pin sorunu olabilir mi? Soğutucu baskı yapmış olabilir mi? Sorunu sadece ram slotu olarak düşünme.
3-4 olarak çalışıyor mu?
Bu sorun hava soğutucuyu taktıktan sonra olduysa durum daha bariz ortaya çıkar.
hayır 1-2 olarak çalışıyor sadece. evet kule tipine geçtikten sonra oldu, kuvvetli ihtimal işlemcinin pinlerine eşit abskı gitmiyor ve değmeyen bacaklar mı diyelim artık neyse o sebep oluyor gibime geliyor

hayır 1-2 olarak çalışıyor sadece. evet kule tipine geçtikten sonra oldu, kuvvetli ihtimal işlemcinin pinlerine eşit abskı gitmiyor ve değmeyen bacaklar mı diyelim artık neyse o sebep oluyor gibime geliyor
Sogutucu vidalarini hafif gevşetip deneyebilirsin. Sogutucuyu takarken çapraz ve az ve eşit olarak vidalarini sık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,348
Üyeler
193,003
Son üye
GokturkLaptop41
Geri