AMD RYZEN 5 7500F kule tipi soğutucu mu yoksa sıvı soğutma mı kullanmalıyım

7500f sıvı soğutma gerektiren bir işlemci değil fakat ileride işlemciyi değiştirmek istiyorsan sıvı soğutma da alabilirsin tabii.

Fazla bile ama ileriye yönelik tutmak isterseniz olur. İşlemci çok sıcak çalışmıyor 65w zaten.

dünyanın en iyi sıvı soğutmasının bile pompa ömrü 7 yıl ama kule tipi soğutucuyu fan bozulana kadar kullanırsın kaliteli bir hava soğutma ile 20 yıl bile gidebilir. Oyüzden kule tipinin yetmediği işlemcilere sıvı soğutma tavsiye ederim giriş seviye işlemcilere sıvı soğutma tavsiye etmiyorum heleki standart yada uygun modellerin ömrünü siz düşünün.

dünyanın en iyi sıvı soğutmasının bile pompa ömrü 7 yıl ama kule tipi soğutucuyu fan bozulana kadar kullanırsın kaliteli bir hava soğutma ile 20 yıl bile gidebilir. Oyüzden kule tipinin yetmediği işlemcilere sıvı soğutma tavsiye ederim giriş seviye işlemcilere sıvı soğutma tavsiye etmiyorum heleki standart yada uygun modellerin ömrünü siz düşünün.
önerebileceğiniz kule tipi var mı

9700x islemciye kule tipi sogutucu kullaniyorum gayet yeterli oluyor gorsel olarak diyosan bisey diyemem tabii ki

kullandığınız soğutucunun linkini atar mısın
Termalright pearl asasin 120

kullandığınız soğutucunun linkini atar mısın
WhatsApp Image 2026-04-19 at 17.20.09.webp
ben suan anlık olarak bunu kullanıyorum gayet yeterli is görüyor https://www.gaming.gen.tr/urun/4075...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ buda gayet yeterli r5 7500f için

Geri