Ayt Integral Basit Bir Konu Değil Mi?

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
660
Bunca zamandır herkes integral soyle zor böyle zor diyordu. Lisedeki hocamız bana integral haricinde ne getirirseniz getirin cozerim falan diyordu. Bence integral diğer konulardan çok daha kolay. Trigonometri, türev, fonksiyonlar falan hep ne kadar bilsen de yorum isteyen konular soruyu çözmek için neyi ne yaptığını bilmen gerek. Integralda böyle bir durum görmedim kuralı uygula geç.

Kime göre neye göre bende yks öğrencisiyim bence ortalama bir konu ne abartı zor ne abartı kolay(tabii orjinaldeki sorular hariç)

Bunca zamandır herkes integral soyle zor böyle zor diyordu. Lisedeki hocamız bana integral haricinde ne getirirseniz getirin cozerim falan diyordu. Bence integral diğer konulardan çok daha kolay. Trigonometri, türev, fonksiyonlar falan hep ne kadar bilsen de yorum isteyen konular soruyu çözmek için neyi ne yaptığını bilmen gerek. Integralda böyle bir durum görmedim kuralı uygula geç.
Konunun kendisi çok kolay (limit türev integrali bütün olarak ele alırsak) ama soruları çok sıkıntılı olabiliyor. Her şeyi biliyorum 1000 tane soru da çözdüm diyorsun yine de orijinal kurgusu olan bir soruda takılma ihtimalin var yoksa konu eğlenceli 😀

Türev integral in tersi değil mi türevi yapan integrali yapar integrali yapan türevi yapar , yapmalı zaten.

İleride geliyorum.
Türev-İntegral zor konular değil.
Ayt mat 3-4 günde biter.
Onun için endişelenmeyin.
Asıl patron PKOB.
Kitapta da yazıyor.Türev-İntegral görünce çözmeyi deneyin.
Pkob görünce KAÇIN.

Geri