Oyun yapma bilgisayarı İçin Bütçe Dağılımı Tavsiyeleri

Emir0742

80+
Reaksiyon skoru
10
oyun yapmak istiyorum yeni sistem alcam neye daha cok butce ayırmalıyım mesela ram 64gb fln mı olmalı

oyun yapmak istiyorum yeni sistem alcam neye daha cok butce ayırmalıyım mesela ram 64gb fln mı olmalı

RAM en az 128 GB veya üstü. Ekran kartı RTX 5090 veya yakında daha iyisi çıkarsa o olsun.
Monitör 4K veya gelecekte de beklentileri karşılasın istersen daha üstü.
Gta 6 nın yapıldığı pc ler bile bu kadar yüksek değildir :D ortalama bir indie oyun için giriş seviye bir sistem bile yeter.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hedefin ne ? büyük çaplı mı küçük çaplı mı ? alırsın bir laptop onunla bile yaparsın oyununu önemli olan hedefinin ne olduğu.

Gta 6 nın yapıldığı pc ler bile bu kadar yüksek değildir :D ortalama bir indie oyun için giriş seviye bir sistem bile yeter.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hedefin ne ? büyük çaplı mı küçük çaplı mı ? alırsın bir laptop onunla bile yaparsın oyununu önemli olan hedefinin ne olduğu.
yani 3d bir oyun blender icin fln sistemin iyi olması gerekiyor diyorlar bende neye daha cok onem vermeliyim dedim alacagım sistem 5070 civarı birsey olacak

yani 3d bir oyun blender icin fln sistemin iyi olması gerekiyor diyorlar bende neye daha cok onem vermeliyim dedim alacagım sistem 5070 civarı birsey olacak
işlemci de iyi olmalı , gpu da önemli , ram de önemli :D bütçen önemli.

GTX 5070
İ5 145XX
32 GB Sistem RAM
Bu kriterlere göre bak. Bütçene uydur.

Böyle bir donanım ile zorlanacak bir oyun motoru yok.

Geri