DDR5e geçmelimiyim

XneverX

80+
Reaksiyon skoru
0
Elimde 2x16 gskill ddr4 ram var rx9070xt kullanmak istiyorum ama am4 işlemcilerle pek iyi değil gibi hep işlemci darboğazı görülüyor aynı fiyata am5 bir işlemci ondan %15 daha fazla performans veriyor sizce napmalıyım? anakart felan daha almadım aniden ddr4 indirime girdi diye gskill aldım işte sonrada ddr5ler düştü kaldım ortada

brom açık ve taraf tutmadan yorum yapacağım şimdi amd ekrankartı kullanacaksan sorunlarına ve sıkıntılarına katlanmalısın özellikle çoğu kullanıcının şikayette bulunduğu driver ve yazılım hataları falan var darboğazdan önce bunları dikkkate almanı tavsiye ederim özellikle yakın bi dostumun yayın yaparken sürekli dert yandığı codec sorunundan dolayı kartı satıp nwidia geçmesi oldu
ddr5 konusunda da şuan DDR 5 geçmek kumar masasında ortaya yüklü bir miktarda para bırakmak gibi ama yinede sen bilirsin bana kalırsa
ryzen 7 5700x ve 4060 veya 5060 kombinasyonu yaparak sorunsuz uzun zaman kullanabilirsin şunuda belirtmek isterim ryzen 7 5700x tuzlu geliyorsa ryzen 5 5600x'te alabilirsin

Elimde 2x16 gskill ddr4 ram var rx9070xt kullanmak istiyorum ama am4 işlemcilerle pek iyi değil gibi hep işlemci darboğazı görülüyor aynı fiyata am5 bir işlemci ondan %15 daha fazla performans veriyor sizce napmalıyım? anakart felan daha almadım aniden ddr4 indirime girdi diye gskill aldım işte sonrada ddr5ler düştü kaldım ortada
2k çözünürlükte 5700x ile sorun yaşamazsın ramler bu haldeyken bulaşma bence. Darboğaz yaşayacaksan bile sisteme bir zararı olmaz.

5800x veya 5700x gibi bir şey varsa DDR5 geçmene gerek yok derim. Öbür türlü geçersen en iyi olur. Darboğaz konusunda da internette olan hesaplamaları kullanıyorsan, onlara bak inanma.

Geri