🔥İndirim Bonnie Dana Etli Kedi Mamasi 10Kg 639₺🔥

Uygun fiyatlı olarak sanırım birinci sırada Micho var
Daha sonra Mercy var https://www.mamaplus.com/mercy-somonlu-yetiskin-kedi-mamasi-10-kg-p-557
Daha sonrası çokta önemli değil genel olarak hepsinin içeriği birbirine çok yakın ama Enjoy Gurme gibi mamalar var işte https://amzn.eu/d/017ivFtR

Şunu not düşmeliyim hiçbir kuru mama kedinizi tam anlamıyla besleyecek içeriğe sahip değildir. Kedilerin mama kabında kuru mama olmasına rağmen sizin yediğiniz şeyin tadına bakmak istemesi de tesadüf veya normal bir şey değildir. Hayvan anlıyor yeterli beslenemediğini bu yüzden farklı şeyler arıyor. Kuru mama harici sık sık evde pişen sağlıklı besinlerden verin ve kuru mama + yaş mama ve içme suyu kombosu yapın kedilerinizin mama kabında.
Hayır, tam tersi gittiğim 2-3 veteriner yaş mama önermiyor. Yaş mamalar en kalitesiz şeyler, iyisi de dahil. Ayrıca dişte tartar oluşturuyor.

Ben evdeki kedime zaten N&D, Advance falan veriyorum. Kendisi satmak adına da söylemiyorlar bu arada, kuru mamalar çoğu zaman yeterli. Sokaktaki kediler için de bütçeniz çok yoksa Micho falan gayet yeterli ki ben sokaktakilere Temizmama'nın bonacibosunu veriyorum. Tamamen bütçede bitiyor iş.

Ara sıra haşlanmış tavuk verilebilir, ama düzgün mamalar tamamen beslemiyor kelimesi ChatGPT falan sorduysanız Instagram doğal ürün satıyorum abla yorumu gibi olmuş. Onlar ürün satmak adına böyle kötüleme yapıyorlar.

İçme suyu kombosu yapın falan da bana bir yerden kopyalamışsınız gibi geldi kusura bakmayın.

Hayır, tam tersi gittiğim 2-3 veteriner yaş mama önermiyor. Yaş mamalar en kalitesiz şeyler, iyisi de dahil. Ayrıca dişte tartar oluşturuyor.

Ben evdeki kedime zaten N&D, Advance falan veriyorum. Kendisi satmak adına da söylemiyorlar bu arada, kuru mamalar çoğu zaman yeterli. Sokaktaki kediler için de bütçeniz çok yoksa Micho falan gayet yeterli ki ben sokaktakilere Temizmama'nın bonacibosunu veriyorum. Tamamen bütçede bitiyor iş.

Ara sıra haşlanmış tavuk verilebilir, ama düzgün mamalar tamamen beslemiyor kelimesi ChatGPT falan sorduysanız Instagram doğal ürün satıyorum abla yorumu gibi olmuş. Onlar ürün satmak adına böyle kötüleme yapıyorlar.

İçme suyu kombosu yapın falan da bana bir yerden kopyalamışsınız gibi geldi kusura bakmayın.
Tamamen bütçe meselesi ya insan önce kendini düşünmeli

yaş mama iyi bir besin oldugu icin değil hayvandaki dehidrasyonu minimuma indirmek icin arada yapilmasi gerekiyor ben zaten bu yüzden fazla fazla su koyuyorum yaş mama kokusu alıp bol bol su iciyor hayvan fark etmeden bunu kuru mamayla saglayamazsın kaldı ki literatürde şuan herkesin kulagına yayıldı mı bilmiyorum da paketli gıdaların içerisindeki besin içeren herhangi bir ürün bozulmasın diye kullanılan koruyucular senin benim hayvanların uzun kullanımda zamanla daha az susamasına yol açıyor e bu hayvanlar ömürleri boyunca neredeyse tek tip besleniyor yıllarca aynı mama yiyenler oluyor bunun bedene verebileceği zarar ancak belirli bir yaşa geldikten sonra oluşan organ yetmezliği gibi (Allah korusun) vakalarla anlaşılıyor bu yüzden çeşitlilik önemli kuru mama tek başına maksimum %65 %70'lik bir "tam besin" olabilir özellikle yaş arttıkça kemiklerde kireçlenme olmaması için sık sık ek takviye verilmesi lazım yaşlı kedi videoları görmüşsünüzdür illa ki hayvanlar zor hareket ediyor robot gibi bunun sebebi de tam olarak bu işte ha ek besin derken multivitamin gibi şeylerden bahsetmiyorum zira eğer aşırı yüksek doz değilse multivitaminlerin çoğu 1 yıl düzenli kullanımda etki ediyor ben daha çok balık yağı ve malt türevleri şeylerden bahsediyorum balık yağının ekstra olarak tüy dökülmesinı sıfıra düşürme gibi bir özelliği de var ayrıca malt da şart değil bu arada balkona bol bol çimen veya kedi otu dedikleri buğdayı dikin hayvan sürekli onları ihtiyacı oldugunda kemiriyor zaten bi yerden falan da kopyalamadım kuru mama koyuyorum tabana üstüne yaş mama onun da üstüne yaş mamanın kokusunu bastırmayacak kadar fazla fazla içme suyu koyuyorum hayvan suyu bitiriyor şişiyor yarım saat sonra yaş mamayı da yiyor o şişkinlikle 4-5 saat uyuyor akşam bizimle yemek yiyor yatmadan önce kuru mama yiyor gece kalkıp yine kuru mama yiyor miss gibi besleniyor

Daha sonra Mercy var https://www.mamaplus.com/mercy-somonlu-yetiskin-kedi-mamasi-10-kg-p-557
Daha sonrası çokta önemli değil genel olarak hepsinin içeriği birbirine çok yakın ama Enjoy Gurme gibi mamalar var işte https://amzn.eu/d/017ivFtR

Şunu not düşmeliyim hiçbir kuru mama kedinizi tam anlamıyla besleyecek içeriğe sahip değildir. Kedilerin mama kabında kuru mama olmasına rağmen sizin yediğiniz şeyin tadına bakmak istemesi de tesadüf veya normal bir şey değildir. Hayvan anlıyor yeterli beslenemediğini bu yüzden farklı şeyler arıyor. Kuru mama harici sık sık evde pişen sağlıklı besinlerden verin ve kuru mama + yaş mama ve içme suyu kombosu yapın kedilerinizin mama kabında.

1) Hepsi derken tüm mamaları kastediyorsan içerikleri birbirine yakın değil.
2) Evde beslenilen bir kedi için kaliteli bir kuru mama yeterlidir. Değişiklik olması açısından haftada 2 ya da 3 defa yine kaliteli olmak kaydıyla yaş mama verilebilir ama sürekli verilemez çünkü hayvanı ishal eder.
3) Kedilerin bizim yediğimiz şeylerin tadına bakmak istemesi normaldir çünkü yapıları gereği meraklı hayvanlardır ve tok olsalar bile bu davranışı sergilerler.
4) Ev yemekleri kediler için uygun değildir. Eğer verilecekse bile yağsız, tuzsuz ve baharatsız olarak arada verilebilir.

Sokak kedileri bile nazlanarak istemeyerek yiyor bunu.

1) Hepsi derken tüm mamaları kastediyorsan içerikleri birbirine yakın değil.
2) Evde beslenilen bir kedi için kaliteli bir kuru mama yeterlidir. Değişiklik olması açısından haftada 2 ya da 3 defa yine kaliteli olmak kaydıyla yaş mama verilebilir ama sürekli verilemez çünkü hayvanı ishal eder.
3) Kedilerin bizim yediğimiz şeylerin tadına bakmak istemesi normaldir çünkü yapıları gereği meraklı hayvanlardır ve tok olsalar bile bu davranışı sergilerler.
4) Ev yemekleri kediler için uygun değildir. Eğer verilecekse bile yağsız, tuzsuz ve baharatsız olarak arada verilebilir.
hepsi derken tüm mamaları kast etmiyorum bu fiyat bandında olan mamaları kast ediyorum çünkü fiyat skalası açısından konuşuyoruz
evde beslenilen bir kedi için kuru mama yeterli değil demiyorum tek başına yeterli değil diyorum yaş mama da sürekli verilir her gün verilir diye bir şey söylemedim aksine kedim her allahın günü yaş mama istiyor ben haftada 1 hatta unutursam 2 haftada 1 verdiğim oluyor
kedilerin bizim yediğimiz şeylerin tadına bakmak istemesi normal değildir meraklılıkla da bir ilgisi yok MERAKLILIKLA ilgisi olsaydı MERAKLI OLDUKLARINDAN oynayarak öldürdükleri farelerin tadına bakarlardı insan canının çektiği şeyi nasıl yemek istiyorsa (aslında canının çektiği şeyi yemek istemiyorsun beynine sanki ona ihtiyacın varmış gibi sinyal gönderiyorsun) hayvanlar da ihtiyacı olan şeyi yemek ister sabahları uyandıklarında ot yiyip kusarak midelerini temizlemek istemeleri buna verilebilecek en basit örnektir yok ben illa kanıt istiyorum diyorsan ingilizcen yeterliyse bilimsel araştırma makaleleri atabilirim
ev yemekleri kediler için uygundur demedim evde yediğiniz SAAAAAĞĞĞLIKLI BESİNLERDEN verin dedim evde yediğimiz yemeklerin yağlı tuzlu baharatlı olduğu kanısına nereden vardın

Nickinde cat olması rastlantı değil sanırım hocam asjkddasjk

Bence veterinere danışın, ben yazdıklarınızın çoğunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Kedim için üç tane farklı odada su kabı var. Bol bol su içiyor. Kuru mamayı da belirli saatlerde az veriyorum yani. Maltı zaten vermeyen kedi sahibi yoktur, malt da tüyü rahat atması için veriliyor yani. Arada da Gimcat'ın falan vitaminlerinden veriyorum, Petlebi'den satılan tabletlerden de hergün kemik vb. için veriyorum.

Ayrıca benim kedimde ilk başlarda masaya gelir, koklayıp giderdi. Eğer o koklama esnasında yememesi gereken şeylerde dur demediyseniz normal. Her şeyi falan da yemiyorlar. Bence siz yemek olayına alıştırmışsınız. Ya kedi gereksiz obez, kafanıza göre mama kabını doldurup besliyorsunuz ve asla doymuyor. Ya da kullanılan mama sürekli acıktıran bir madde barındırıyor.

Söylediğiniz çoğu şey inanın Instagram'da önüme reklam amaçlı çıkan ablaların söylemleri. Onlar genelde bunları söyleyip, saçma sapan ürün reklamı yapıyorlar. Amaç da bu ürünlere müşteri bulmak için kafa bulandırmak. Instagram'da böyle kişileri hatta direkt engellemenizi öneririm. Aklınızda bu hatalı bilgiler kalmış bence, yaşlı kedilerde şu oluyor bu oluyor muhabbeti falan. Veterinere danışın lütfen. Yaş mama mantıklı bir şey değil. Kendi yemeklerinizden de vermeyin.

Ben de ilk kedi bakarken haftada 1 gayet kaliteli 85 gram konserve mamaları, bir gün yarım yarım bölüştürüp verirdim. Sonrasında gittiğim iki veteriner de önermedi. Hem diş sağlığı açısından hem de besleyici olmadığı kadar, kedinin doğru beslenmesini de etkiliyor.

İnternetteki her makale de doğru değil. Otu tüyleri kusarak atmak için yiyorlar, malt zaten bunu dışkı ile yapmalarını rahatlatıyor. Tamamen Instagram ablası gibi götten bilgi sıkıyorsunuz. Ürün reklamı yapmıyorsunuz sadece.

Kedi sahiplenecek veya sahip olan arkadaşlara da, internetin etkisinde kalmamaları ve gerçekten size bir ürün pazarlamayacak veteriner bulup, tavsiye almalarını öneririm.

İlla internetten bilgi alınacaksa da şu kanalı önerebilirim. Eğer sponsor vb. ruhunu satmadıysa gayet düzgün bilgilendiriyor.

Bence veterinere danışın, ben yazdıklarınızın çoğunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Kedim için üç tane farklı odada su kabı var. Bol bol su içiyor. Kuru mamayı da belirli saatlerde az veriyorum yani. Maltı zaten vermeyen kedi sahibi yoktur, malt da tüy için veriliyor yani. Arada da Gimcat'ın falan vitaminlerinden veriyorum, Petlebi'den satılan tabletlerden de hergün kemik vb. için veriyorum.

Ayrıca benim kedimde ilk başlarda masaya gelir, koklayıp giderdi. Eğer o koklama esnasında yememesi gereken şeylerde dur demediyseniz normal. Her şeyi falan da yemiyorlar. Bence siz yemek olayına alıştırmışsınız. Ya kedi gereksiz obez, kafanıza göre mama kabını doldurup besliyorsunuz ve asla doymuyor. Ya da kullanılan mama sürekli acıktıran bir madde barındırıyor.

Söylediğiniz çoğu şey inanın Instagram'da önüme reklam amaçlı çıkan ablaların söylemleri. Aklınızda bu hatalı bilgiler kalmış bence, yaşlı kedilerde şu oluyor bu oluyor muhabbeti falan. Veterinere danışın lütfen. Yaş mama mantıklı bir şey değil. Kendi yemeklerinizden de vermeyin.

Ben de ilk kedi bakarken haftada 1 gayet kaliteli 85 gram konserve mamaları, bir gün yarım yarım bölüştürüp verirdim. Sonrasında gittiğim iki veteriner de önermedi. Hem diş sağlığı açısından hem de besleyici olmadığı kadar, kedinin doğru beslenmesini de etkiliyor.

İnternetteki her makale de doğru değil. Otu tüyleri kusarak atmak için yiyorlar, malt zaten bunu dışkı ile yapmalarını rahatlatıyor. Tamamen Instagram ablası gibi götten bilgi sıkıyorsunuz. Ürün reklamı yapmıyorsunuz sadece.
ah be güzel kardeşim bi bilsen benim annemin kaç yıllık veteriner olduğunu neyse sen devam et bu şekilde yazdıklarımı da bambaşka anlamaya meyillisin ana fikri alamıyorsun 13 yaşında 3.5 kilo kedimi obez ilan ettin ya bravo sana :D

ah be güzel kardeşim bi bilsen benim annemin kaç yıllık veteriner olduğunu neyse sen devam et bu şekilde yazdıklarımı da bambaşka anlamaya meyillisin ana fikri alamıyorsun 13 yaşında 3.5 kilo kedimi obez ilan ettin ya bravo sana :D
Bence anneniz de ürün sata sata o ablalara benzemiş. Kusura bakmayın, hem engel atıyorum hem de kedi sahiplerine bu saçma fikirleri dikkate almamalarını öneriyorum. Veteriner adını verinde yakınımda falansa kara listeya atayım.

Daha çimen ve malt olayını bile doğru anlatamıyorsunuz. Çimen kedilerin, hatta diğer hayvanların mide rahatlatmak ve tüyleri kusma, dışkılamak için alışkanlık olarak tükettiği şeyler. Maltlar ise evde kusma istemeyenler için bunu dışkı yoluyla atmaya yarayan bir ürün.

Olay ve kişiden bağımsız, Instagram böyle reklamlarla geçinip otu boku boklayan ve hikaye uyduranlarla dolu. Tereyağ saldırıp sana yağ satma olayının döndüğü yer artık orası.

Normalde hiç böyle genelleme yapmayı sevmem, ama kadınlar Instagram'da böyle para kazanmayı alışkanlık yapmış durumdalar. Elbette erkekler de var, ama genelde kadınlar yapıyor. Yok florürlü diş macunu dişinize zarar verir. Oysa tam tersi florürsüz diş macunu dişin minesini korumaz. Yok bilmem ne içermeyen şampuanlar kepek yapar diye ₺1000 şampuan satarlar, oysa stres ve bu kireçli sular saça daha çok zarar verir. Beslenme kısmını da keza atlarlar falan. Cidden ilk defa forumda bir Instagram ablası gördüm, hiç de haz etmem böylelerinden. Yani kendi bildiğim doğrudur olayı değil, ben de bu ablalara kanıp kediye bir sürü hatalı bakım yaptım.

Düzgün bir mama, 2-3 odaya su koymanız yeterli. Arada kediyle de oynayıp yordunuz mu sorun yok. Kedi gözünün önünde su olursa içer, zaten bir sorun varsa size bunu belli eder. Kötü veya hatalı beslerseniz sorunları ortaya çıkar.

Bu mama çok da iyi değil açıkçası. İçeriğin çoğu buğday mısır zaten, et kısmı da belirsiz "işlenmiş protein" diye geçiyor. Taurin koymuşlar ama yeterli değil aşırı az, üstüne bir de BHA BHT gibi çok tercih edilmeyen koruyucular var. Yani kedi aç kalmaz ama uzun vadede sağlıklı bir mama değil, ben olsam daha et oranı yüksek, içeriği daha temiz bi şeye bakarım. İçeriğin büyük bir kısmı bitkisel içerikli olduğu için çoğu kedi yemez bunu.

Ana içerikler:
İşlenmiş hayvansal protein, buğday, mısır, hayvansal yağ, mısır gluteni, işlenmiş sığır proteini

Diğer içerikler:
Şeker pancarı, ciğer aroması, tuz, keten tohumu, bira mayası

Fonksiyonel katkılar:
Taurin (1000 mg/kg), yucca, mannan oligosakkarit (MOS), beta glukan

Koruyucular:
Antioksidanlar: E320 (BHA), E321 (BHT)

Mineraller:
Demir, iyot, bakır, çinko, manganez, selenyum

Vitaminler:
Vitamin A (15000 IU/kg), vitamin D3 (1000 IU/kg), vitamin E (150 mg/kg), vitamin C (120 mg/kg), vitamin B1, B2, B3 (niasin), B7 (biotin), B9 (folik asit), B12, vitamin K3, kolin, kalsiyum pantotenat

Besin değerleri:

Protein %26, yağ %9, kül %8, lif %3, taurin 1000 mg/kg

Sokak kedileri için alınabilir. Aç kalacaklarına bunu yesinler yavrucaklar. Yine de burun kıvıran olabilir çünkü dediğim gibi protein içeriği yeterli değil. Hayvan kokusunda et bulamazsa burun kıvırır. Ayıptır söylemesi dışkı gözüyle bakar.
Varsa oneriniz yazin proplan hariç :D
Sokaktaki kediler de yemiyor bunları, ayrıca bu kadar ucuz mama vermek daha da hastalanmalarına yol açabiliyor. Temizmama'dan falan micho almak daha mantıklı.
2 senedir yemeyen sokak kedisine rastlamadim

bundan 3 4 kere almışımdır iyi de yiyorlar bizimkiler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,332
Üyeler
193,002
Son üye
Asivva
Geri