🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 7.999 TL TL

Senin iyi IPS monitör dediğin hangisi oluyor? Ben bunu rehberimde öneriyorum iyi olarak. Bu monitörün renk gamutu ktc den iyi, parlaklık ve kontrast oranı da benzer. Glow için şu videoya ve görsele bakabilirsin. Oxide tft BOE panel kullanıyor muhtemelen, vg27aql5a Oxide BOE paneldi çünkü. Kullanıcı yorumlarına da hakimim önerdiğim den biliyorum. Rakiplerine göre en az glow şikayeti olan model bu.
Alıntıyı görüntüle
Bendeki aynı sağdaki gibi gözüküyor (bir tık daha iyi görselden kamera bir tık patlatmış) sadece sağdaki renkleri fazla makyajlamış onun biraz daha doğal versiyonu, soldaki gibi gözükse direk iade ederdim :D Bide hangi modda çalıştırdığına bakmak lazım, moduna göre aşırı farkediyor.

Abi anladım ki ben ips ekran kullanıcısı değilim, iyi bir ips ekrana da para vereceğime o fiyata miniled alırım daha iyi biraz üstüne 18k g5 oled alırım. 18kya kadar fikrim bu şekilde oluştu. Üst fiyatları bilemem

Abi anladım ki ben ips ekran kullanıcısı değilim, iyi bir ips ekrana da para vereceğime o fiyata miniled alırım daha iyi biraz üstüne 18k g5 oled alırım. 18kya kadar fikrim bu şekilde oluştu. Üst fiyatları bilemem
Yok zaten 15'ten fazla IPS'e veya VA'ya verilmez. Bana uyguna denk geldi diye 13'e aldım.

Bendeki aynı sağdaki gibi gözüküyor (bir tık daha iyi görselden kamera bir tık patlatmış) sadece sağdaki renkleri fazla makyajlamış onun biraz daha doğal versiyonu, soldaki gibi gözükse direk iade ederdim :D Bide hangi modda çalıştırdığına bakmak lazım, moduna göre aşırı farkediyor.
Makyajlama olayı kameradan kaynaklı. Kameradan çek monitörünü gördüğün ile kameradakinin alakasının olmadığını anlarsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Katılıyorum. 6-8k IPS, 9k iyi bir VA monitör için ideal. 10k ya cıkınca 4k ya yönelirim, 4k ya yönelince az daha koyup oled alırım.

Makyajlama olayı kameradan kaynaklı. Kameradan çek monitörünü gördüğün ile kameradakinin alakasının olmadığını anlarsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Katılıyorum. 6-8k IPS, 9k iyi bir VA monitör için ideal. 10k ya cıkınca 4k ya yönelirim, 4k ya yönelince az daha koyup oled alırım.
Tamam işte kontrast daha iyi olduğundan VA kamerada daha iyi çıkıyor. Yan yana koyarsanda siyah başarımı VA'nın daha iyi. Bu kıyas çok adil değil 20K'lık IPS ile 8K'lık VA kıyaslıyoruz şuan. Samsung VA koysak yanında o fiyat bandında o zaman daha adil kıyaslayabiliriz. Ben şahsen samsung VA dışında VA denemem daha. AOC aynı KTC gibi fazla F/P hissettirdi.

Tamam işte kontrast daha iyi olduğundan VA kamerada daha iyi çıkıyor. Yan yana koyarsanda siyah başarımı VA'nın daha iyi. Bu kıyas çok adil değil 20K'lık IPS ile 8K'lık VA kıyaslıyoruz şuan. Samsung VA koysak yanında o fiyat bandında o zaman daha adil kıyaslayabiliriz. Ben şahsen samsung VA dışında VA denemem daha.
20k lık IPS olan hangisi? Xg27ucs den bahsetmiyorsundur umarım. Muadilleri 15-16k bandında ve daha iyi kontrast oranı sunan modeller var.

20k lık IPS olan hangisi? Xg27ucs den bahsetmiyorsundur umarım. Muadilleri 15-16k bandında ve daha iyi kontrast oranı sunan modeller var.
Evet atmistim sana o model. Valla bana 13'e geldi. Varsa 13'e daha iyisi at alayım :D 20k'ya çıksam zaten bunu almam g5 alırım. 15K üstü LCD panel israf.

Evet atmistim sana o model. Valla bana 13'e geldi. Varsa 13'e daha iyisi at alayım :D 20k'ya çıksam zaten bunu almam g5 alırım. 15K üstü LCD panel israf.
13k ya alınabilir evet. Ama glow sorunu mevcut. Reddit kullanıcısı karanlık içerikler için berbat olduğunu söylüyor. Şaşırmadım çünkü 900:1 kontrast oranı var ve glow eklenince siyah kalitesi vasat oluyor.
10820.webp
10822.webp

10823.webp
10824.webp
10825.webp

Son düzenleme:
13k ya alınabilir evet. Ama glow sorunu mevcut. Reddit kullanıcısı karanlık içerikler için berbat olduğunu söylüyor. Şaşırmadım çünkü 900:1 kontrast oranı var ve glow eklenince siyah kalitesi vasat oluyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Oyuncu monitörü ile referans iş monitörü kıyaslamış kişi. Bendeki modeldeki glow tam dell görselindeki gibi. Neredeyse aynı. Dell'in gerçekte görseldekinden daha iyi olduğunu varsayarsak dell ips glowu daha az. Ama dell'in panelleri zaten iyi referans olarak kullanılan monitörler.

Oyuncu monitörü ile referans iş monitörü kıyaslamış kişi. Bendeki modeldeki glow tam dell görselindeki gibi. Neredeyse aynı. Dell'in gerçekte görseldekinden daha iyi olduğunu varsayarsak dell ips glowu daha az. Ama dell'in panelleri zaten iyi referans olarak kullanılan monitörler.
Edge lit IPS hacı bu monitör iş monitörü olsa ne olacak? Dell'in daha iyi geleceğine dair bir garanti var mı? IPS glow şans işi. Dell in kullandığı paneller ekstradan iyi değil ürün kalitesi ile alakalı. Hepsi BOE, ınnolux, lg, Samsung gibi üreticileriden alıyor. Dell zaten iyi panel kullanıyor diyerek alırsan hüsranla karşılaşabilirsin.

Örnek:
10827.webp

Son düzenleme:
@Tayfunns diğer forumlarda da monitörle ilgili kullanıcı yorumlarını okudum. Ama sonuçlandıramadığım bir nokta var: Black smearing veya overshoot sorunu yaşamamak için , Overdrive modunu kullandığımız içeriğe göre sürekli ayarlamak mı gerekecek? Tek bir ayarda kullanmaya gitmez mi??
Kimisi sorun yok gibi lanse etmiş kimisi de içerikten içeriğe değişiyor şeklinde yaklaşmış. Kullanıcıya bağlı bir toleranslık olabileceğinin farkındayım da senin yorumunu merak ettim.

@Tayfunns diğer forumlarda da monitörle ilgili kullanıcı yorumlarını okudum. Ama sonuçlandıramadığım bir nokta var: Black smearing veya overshoot sorunu yaşamamak için , Overdrive modunu kullandığımız içeriğe göre sürekli ayarlamak mı gerekecek? Tek bir ayarda kullanmaya gitmez mi??
Kimisi sorun yok gibi lanse etmiş kimisi de içerikten içeriğe değişiyor şeklinde yaklaşmış. Kullanıcıya bağlı bir toleranslık olabileceğinin farkındayım da senin yorumunu merak ettim.
Kullanıma göre mod değiştirmek doğru olan.

Tek bir OverDrive modu her monitörde bulunmaz. Çoğu ucuz monitörde bu sorun var. Genelde pahalı ürünlerde +12k ve üstü mesela bu modellerde tek bir OverDrive bulunuyor. İstisna modellerde var fakat genelde böyle. Q27g42xne ucuz bir monitör olduğundan marka tek bir OverDrive ayarı ile uğraşmayıp piyasaya sürmüş olabilir. Böyle bir senaryoda yenileme hızını 60-120hz gibi değerlere düşürerek overdrive ayarlarını test etmeniz gerekiyor. Oyunda veya ghosting testinde test yapılabilir. En anlaşılan yerler bunlar.

Genelde rekabetçi için faster, hikayeli oyun için Fast ayarı ideal oluyor aoc monitörlerde. Uğraşmak istemezseniz fast olarak kullanabilirsiniz. Ahım şahım bir fark olmaz ama en iyi deneyimi farklı ayarlarda veriyor işte. Herkesin gözü bir olmadığından aradaki farkı göremeyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,199
Üyeler
192,951
Son üye
Northern_Blade
Geri