Çözüldü✓ Bu ram DDR5 mi DDR4 mü nasıl anlarım?

ssh4

80+
Reaksiyon skoru
126
Arkadaşlar merhaba,

Önceki laptop'umdan - ASUS ROG Zephyrus G15 (GA503RM-HQ124) - çıkardığım ramin ddr5 mi ddr4 mü olduğunu nasıl anlarım şuan test edecek ortamım yok, internette laptop'ı arattığımda DDR5 yazıyor ama birisi DDR4 de çıkabilir dedi ona göre satışa koymak istiyorum.

WhatsApp Image 2026-04-25 at 18.06.06 (2).webpWhatsApp Image 2026-04-25 at 18.06.06 (1).webpWhatsApp Image 2026-04-25 at 18.06.06.webp

Arkadaşlar merhaba,

Önceki laptop'umdan - ASUS ROG Zephyrus G15 (GA503RM-HQ124) - çıkardığım ramin ddr5 mi ddr4 mü olduğunu nasıl anlarım şuan test edecek ortamım yok, internette laptop'ı arattığımda DDR5 yazıyor ama birisi DDR4 de çıkabilir dedi ona göre satışa koymak istiyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
DDR5
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nasil anladiniz hocam soran kişilere anlatabilmem için

En kötü model adını yapay zekaya yazıp sorabilir.

DDR5

En kötü model adını yapay zekaya yazıp sorabilir.
hocam bende sizin gibi baktim aslinda DDR5 yazdim ama soruyorlar işte test de edemiyorum laptop bozulduğu için

Ryzen 7 6. Nesil rog zephyrustan ddr4 nasıl çıkarayım birader ben simyacımıyım de :D

Yani anakartı şöyle modifiye ederlerse belki takarlar ddr4 :D
tamam hocam sağolun bundan sonra öyle diyenlere 'Ryzen 7 6. Nesil rog zephyrustan ddr4 nasıl çıkarayım birader ben simyacımıyım' diyip geçecem xD

Saat kontrolcüsü de var DDR5 bu.

• Beğen
Reaksiyonlar: ssh4
DDR5'dir hocam.
Pinlere bakın, DDR4 de bakıldığında bariz olarak bir kısım daha kısa ve öbür kısmı daha uzun oluyor. DDR5 de neredeyse iki taraf eşit gibi minik fark var.

• Beğen
Reaksiyonlar: ssh4
DDR5'dir hocam.
Pinlere bakın, DDR4 de bakıldığında bariz olarak bir kısım daha kısa ve öbür kısmı daha uzun oluyor. DDR5 de neredeyse iki taraf eşit gibi minik fark var.
Teşekkürler hocam bu delilleri kaydettim yeterli olur bence xD

Arkadaşlar merhaba,

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İnternette DDR5 yazıyorsa ddr5dir ddr4 çıkabilir diyen arkadaş saka yapmış

Geri