1ST Player 750W 80+ GOLD Gen 5.1 PSU 5000TL

Ne nere çok bilinen tutulan bi marka değil enermax'ı azcık araştırırsan bilgin vardır zaten 100 tane kasa getir içinden belki 1 tanesinin içinden çıkar :) oda %50 ihtimalle çok sağlam güvenilir bi marka olsa bilinir pazar payında sağlam oynardı
abartma be king

gerçekleri söylüyorum enermax psu mu var sende gerçekleri görmemezlikten gelmeye çalışıyosun :ROFLMAO::ROFLMAO:
Ağır boş yapıyorsun.

Şu kapağı bırakayım da bu sana yeter. Sen dünyada yokken bu adamlar PSU üretmeye başladı, global düzeyde en bilenen firmalardan biri ve yine global düzeyde yüzlerce incelemesi mevcut.

Adam enermax ve rampage dedi ya :kekw: :kekw: :kekw:

Ulan kimlerle donanım konuşuyoruz :kekw:

Son düzenleme:
Ne nere çok bilinen tutulan bi marka değil enermax'ı azcık araştırırsan bilgin vardır zaten 100 tane kasa getir içinden belki 1 tanesinin içinden çıkar :) oda %50 ihtimalle çok sağlam güvenilir bi marka olsa bilinir pazar payında sağlam oynardı
Hocam bir konu hakkında bilgisi olmayanlar cevap vermeyince işkence uygulamıyorlar merak etmeyin; yani bilmiyorsanız cevap vermek zorunda değilsiniz.

Enermax dediğin marka 2000’lerde "Top 1" markaydı, daha üstü yoktu. Sonra bazı şeyler oldu ama şimdi çok iyi bir dönüş yaptılar. Şu an bile sıralamada en iyi 4-6 arasındadır diyebilirim, hatta saf kalite/performans olarak bence ilk 3’te.

Gelelim "Her 100 PC’den sadece 1 tanesinde vardır" muhabbetine... Öncelikle bu en saçma argümanlardan biri; popülerlik ile kalite aynı şey değildir. O zaman lüks araçlar az kişide olduğu için kalitesiz veya çöp mü oluyor? Veya daha yakın bir örnek vereyim: Noctua en iyi fan/soğutma markasıdır ama değil 100, belki 1000 tane kasayı açsan 1 tane bulamazsın. Neden? Çünkü kaliteli olması her yerde popüler olacağı anlamına gelmez. Daha niş bir markadır. PSU dünyasına geri dönecek olursak; SeaSonic desem bana Corsair/Asus vs. daha iyi diyeceğine eminim ama PSU’da tartışmasız SeaSonic 1 numaralı markadır. Pazarın sadece %12’sine falan sahipler, Corsair ise %25’ine sahip. Eee, bu durumda SeaSonic kötü mü oluyor?

İşte Enermax da öyle; kaliteli marka ama Corsair gibi reklam ve yazılıma para gömmekten ziyade doğrudan kaliteye yatırım yapıyorlar. Ayrıca Almanya ve Japonya gibi ülkelerde, Avrupa’nın orta kesimlerinde gayet iyi bir pazar payına sahip.

Vs... (Daha çok şey söylerdim de zaten çok uzun oldu, okumazsın diye yazmadım.)

Beyler hangi enermax peki

Enermax da azıcık kafa olsa PSU larına kaliteli fan kullanıp fan profilini de düzgün ayarlardı ama o kafa olmadığı için milletin 750W sattığı fiyata 1000W satıyor ama yine tercih edilmiyor.

2010 larda değiliz artık, belli bir seviyenin üstündeki PSU ların %99 unun iç yapıları fazlasıyla kaliteli. 1ST Player almışsın, Corsair almışsın, Enermax almışsın, NZXT almışsın hiç biri sorun da çıkarmaz yarı yolda da bırakmaz, asıl mesele fan kalitesi. 5-6-7 yıl arkana bakmadan kullanacağın bir üründe bakacağın ilk şey fan olmalı, dediğim gibi iç yapıları zaten kaliteli A-, A+, B+ hiç bir fark yok.

PC ye ha B+ PSU takmışsın ha A* PSU takmışsın senin o elektriksel kalite farkını anlamana imkan yok zaten ama kaliteli fan farkını anında hissedersin. Biri %90 yükte bile serin ve sessiz çalışır, öteki %50 yükte kafa ütüler...

Velhasıl önceliğiniz fan kalitesi olsun.
İş sadece kaliteli parça kullanmakla bitmiyor. Koruma devrelerinin aralıkları düzgün ayarlanmayan bir sürü iyi parça kullanılmış PSU var. İyi ayarlanmadığı için korumalar bir işe yaramıyor devreye bile gitmiyor. Tier List açıklamalarında bunlar belirtiliyor. İyi parça kullanıp rezil seviye çıkan bilindik marka PSU ları var.

Gigabyte patır patır patlıyordu bi ara korumalar devreye girmediği için. Ama kağıt üstünde firma 6 Yıldız korumalı diye satıyor. Patlayana kadar herkes tavsiye ediyordu onları.

Fan konusuna katılıyorum. Kalitesi düşük fan yüzünden PSU örneğin b den c+ ya düşüyor.

Hocam bir konu hakkında bilgisi olmayanlar cevap vermeyince işkence uygulamıyorlar merak etmeyin; yani bilmiyorsanız cevap vermek zorunda değilsiniz.

Enermax dediğin marka 2000’lerde "Top 1" markaydı, daha üstü yoktu. Sonra bazı şeyler oldu ama şimdi çok iyi bir dönüş yaptılar. Şu an bile sıralamada en iyi 4-6 arasındadır diyebilirim, hatta saf kalite/performans olarak bence ilk 3’te.

Gelelim "Her 100 PC’den sadece 1 tanesinde vardır" muhabbetine... Öncelikle bu en saçma argümanlardan biri; popülerlik ile kalite aynı şey değildir. O zaman lüks araçlar az kişide olduğu için kalitesiz veya çöp mü oluyor? Veya daha yakın bir örnek vereyim: Noctua en iyi fan/soğutma markasıdır ama değil 100, belki 1000 tane kasayı açsan 1 tane bulamazsın. Neden? Çünkü kaliteli olması her yerde popüler olacağı anlamına gelmez. Daha niş bir markadır. PSU dünyasına geri dönecek olursak; SeaSonic desem bana Corsair/Asus vs. daha iyi diyeceğine eminim ama PSU’da tartışmasız SeaSonic 1 numaralı markadır. Pazarın sadece %12’sine falan sahipler, Corsair ise %25’ine sahip. Eee, bu durumda SeaSonic kötü mü oluyor?

İşte Enermax da öyle; kaliteli marka ama Corsair gibi reklam ve yazılıma para gömmekten ziyade doğrudan kaliteye yatırım yapıyorlar. Ayrıca Almanya ve Japonya gibi ülkelerde, Avrupa’nın orta kesimlerinde gayet iyi bir pazar payına sahip.

Vs... (Daha çok şey söylerdim de zaten çok uzun oldu, okumazsın diye yazmadım.)
Noctua pazarda hem zor bulunuyor hem de fahiş fiyatlar çekiliyor bu kalitesiz popüler olmayan anlamına gelmiyor durumu olan adamların hepsi çatır çatır noctua takıyor başını ağrıtmamak için bilgisi olmayanlar diyip aynı cümleleri kuruyosun papağan gibi bi kalıp belirlemişsin kendince o yoldan gözlükleri çıkarmadan devam ediyosun sorumla alakasız cevaplar vermişsin enermax'a kaliteli diyosan sen başka dicek bir şey yok zaten :) hala 2000 lerde top1di bilmem ne muhabbeti yapıyosun mesut çeviğin sub'u musun yoksa :) be quiet , seasonic , silverstone ,zalman gibi markaları boşun alıyor millet o zaman bi siz akıllısınız demek ki söylediklerinizden bu çıkıyor :)

Konuda uzlaşma sağlandı mı? Hangi ürünü alıyoruz şimdi :D

Şaka bir yana 1ST Player dünyanın en iyi güç kaynağını da yapsa almazdım. 10 yıl garanti demiş. 10 yılda ülke değişiyor. Koca koca holdingler batıyor. İsteyen 10 yıl garanti sözüne kanıp alsın. Başına bişey gelirse kendi çaresine baksın.

Ülkedeki köklü firmaların bile garanti/servis konularında bir sürü mağduru oluyor.

Geri