Masaüstü 0 PC topladıktan sonra ilk açılışta no signal hatası

Reaksiyon skoru
1
Donanım bileşenlerimin hepsi 0 olmasına, tamamen işlemci dahil her parça kutulu olarak gelmesine ilk açan ben olmama ve kargolarda hasar tespit etmememe rağmen parça uyumlarına da dikkat ederek topladığım masaüstü pc açılmıyor. (SSD ve monitörü laptopta da kullandım bir problemleri yok, hdmi ile kullanıyorum)
Bileşenler:
- 9060 XT 16GB SAPPHIRE PURE AMD Ekran kartı
- RYZEN 7 9700X AMD İşlemci
- GIGABYTE B850 EAGLE WIFI7 ICE AM5 DDR5 8200MHZ (OC) ATX Anakart
- PATRIOT VIPER EXTREME 5 MPOWER DDR5 RGB 32 GB 2X16 6000MT/S CL30 Ram
- MSI 27" MAG 274QRFW 2560x1440 (WQHD) 16:9 FLAT RAPID IPS 180HZ Monitör
- MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW WHITE TEMPERLI CAM 4X A-RGB FAN 4x120MM FAN ATX BEYAZ GAMING Kasa
- MSI PSU MAG A650BNL WHITE 650W 80+ BRONZE POWER SUPPLY - 650 W Güç kaynağı
- 2TB SAMSUNG 990 PRO Ssd
- MSI MAG COREFROZR AA13 WHITE 120mm ARGB BEYAZ İşlemci Soğutucu
Montajı yaptıktan sonra kasa fanlarını bağlamadan denediğimde power supplyı açtığım ilk an yeşil bi ışık dolanıp geçiyor peşine power tuşuyla kasayı başlattığımda işlemcinin soğutucusu dönüyor, ram ve ekran kartı rgbleri yanıyor ancak hdmidan görüntü alamıyorum monitöre bi buradayım bile (kapalı olduğundaki turuncu ışık kısmı değişmiyor) demiyor. Dp de ise durum biraz farklı monitörün (açılırken, ekran algıladığında) beyaz ışığı yanıyor gelecek gibi oluyor ama peşine no signal alıyorum. Normalde ekran kartının fanları dönmüyordu rgb yanmasına rağmen sağlam oturmadı mı diye bakarken ufak açılı baskı ile onlarda dönmeye başladı sonrasında tekrar aynı şeyi yapamadım orası ayrı. Genel olarak denediğim şeylerse;
- Kasayı baştan söküp taktım,
- Uzay montajda denedim,
- Ram Training olayını da bayağı saatlerce farklı şekillerde denedim tek ram ve çift ram olarak ( bütün kombinasyonları denedim ),
- Kısa devre yapmadığından emin olmak için detaylı inceledim genel bir değme yahut başka bir durum olduğunu gözlemlemedim,
- SSD takılı ve ayrı olarak da denedim
- BIOS pilini çıkarıp kısa devre durumu için power tuşuyla sıfırladım böyle bir ihtimale karşılık,
- Akım koruyucu priz + 3680 Wattlık ViKO üçlü prizle denedim her şeyi elektrik dengesizliği olmasın diye,
- Windowsu laptopum dışında başka bir yerden SSD'ye kuramayacağım için ekran geldiğinde sıfırlayıp kurarım diye düşünmüştüm laptopun nvidia ve intel windows yonga kalıntıları kalmasın diye,
- DP ve HDMI'yı ekran kartına bağlayarak yapıyorum ekstra olarak bi ihtimal gelirse diye anakart ile de denedim değişen bir durum olmadı,
Anakart arıza kısmında CPU 1 defa kırmızı yanıp RAM ışığına geçerek sürekli kırmızı yanıyor genel olarak her şeyi denediğimde de aynı sonucu aldığımda aklıma bir tek RAM kısmında problem olabileceği geliyor işlemci ile aralarında bilgi iletimi olmama sebebini anlayamıyorum. Verdiğim bilgileri gözeterek çözüm için yardımcı olur musunuz?

Ramlerde sorun var gibi . Ramleri silgi ile silip takmayı veya başka slota takmayı deneyebilirsin . Biosu açmayı deneyebilirsin

Ramlerde sorun var gibi . Ramleri silgi ile silip takmayı veya başka slota takmayı deneyebilirsin . Biosu açmayı deneyebilirsin
Görüntü hiç gelmiyor hocam o yüzden biosa da giremiyorum direkt, ramleri de ayrı slotlarda tek başlarına da çift halinde de denedim ancak sonuç alamadım, silgi konusunu deneyeceğim en kısa sürede.

Biosu flash biosla güncellemeyi denedin mi?

Hayır denemedim hocam, genel güncel anakartlarda bu tarz driver problemi yaşamam diye düşünmüştüm
Sen onu bir dene güncel olmayan biosların yarattığı sıkıntıları biliyoruz ne yazık ki

Geri