+800 saatim var bütün dlc leri oynadım tavsiyemMerhaba dostlar,
RimWorld'a başlayacağım ama bilmiyorum hangi haritada başlamalıyım? Zorluk ne olmalı? Geçenlerde yarım bırakıp sıkılmıştım. 3 Kişi ile başlıyoruz ya hangi özellikleri koymalıyım öğretecek biri var mı?
Hocam benim oyun orijinal değil yine de tavsiyen için teşekkürler. DLC Ler var. Hangi zorlukta başlamalıyım bilmiyorum. Ai Cassandra dan mı başlıyım? Karakterlerim özelliği ne olmalı? Video varsa atarmısın?+800 saatim var bütün dlc leri oynadım tavsiyem
Önce öğrenmek için standart normal hikayeden başla.
Harita olarak sıcaklığa göre seçimini yap ortalama sıcaklık 0-30 arası olsun yoksa mekanikleri çözene kadar zorlanırsın.
Biraz keşfetmek için oyna sonra dlc paketlerini ekle her biri en az 100 saat oynanış ekler oyune.
Atöylede sınırsız içerik var oynadıkça modlara baktıkça içinden çıkamayacaksın
Hocam bilmem gereken tuşlar neler oyun göstermiyor malzemeleri falan taşıtamamıştım mesela sinirlenip çıktım+800 saatim var bütün dlc leri oynadım tavsiyem
Önce öğrenmek için standart normal hikayeden başla.
Harita olarak sıcaklığa göre seçimini yap ortalama sıcaklık 0-30 arası olsun yoksa mekanikleri çözene kadar zorlanırsın.
Biraz keşfetmek için oyna sonra dlc paketlerini ekle her biri en az 100 saat oynanış ekler oyune.
Atöylede sınırsız içerik var oynadıkça modlara baktıkça içinden çıkamayacaksın
Kolonist özellikleri oynayan kişinin odağına göre değişir
özellikler 0-20 arasında puanlanır o işi yine yaparlar ama hızı ve kalitesi değişir. - işareti varsa o işi yapamaz ve öğrenemez seçerken ona göre seç.
3 tane hikaye anlatıcı var Cassandra oyna.Hocam benim oyun orijinal değil yine de tavsiyen için teşekkürler. DLC Ler var. Hangi zorlukta başlamalıyım bilmiyorum. Ai Cassandra dan mı başlıyım? Karakterlerim özelliği ne olmalı? Video varsa atarmısın?
Zorluk ne olmalı barışçıl mı barışçıldan biraz zor mu? Birde 3 kişi ile başlıyoruz ya hepsine doktorluk özelliği vereyim mi?3 tane hikaye anlatıcı var Cassandra oyna.
Cassandra senin gelişmişliğine göre zorluğu arttırır dengelidir
Phoebe daha az sıklıkla olay yaratır basit mod gibi ama bunu 800 saatte hiç seçmedim bile
Randy senin gelişmişliğine bakmaz rastgele olay yaratır oyun başı da kaybedebilirsin
karakter seçmeye çok takılma zaten seçtiklerin ölür sen yeni katılanlarla devam edersin başlangıçta araştırmacı ve doktor kesin olsun onun yanında açşı madenci inşaatçı olursa işlerin hızlanır.
wasd harita kontrol 1 2 3 oyun hızı (mod ile 4 hız gelir) space durdurma onun dışında shift ile karakterine verdiğin işleri ayarlayabiliyorsun mesela ağaç kesmeye gönderdin ama ağacı kesince boş boş dolaşmasın shift basılı tutup başka bir işi sıraya koyabiliyorsunuz bu önemli. eşya taşıma işi için pick up and haul diye bir mod var öncelik tanıyıp birden fazla eşyayı taşıtmaya imkan sağlıyorHocam bilmem gereken tuşlar neler oyun göstermiyor malzemeleri falan taşıtamamıştım mesela sinirlenip çıktım
hayatta kalma mücadelesi yap zorluk dediğin sana saldıranları ticareti ve hasat miktarı gibi şeyleri etkiliyor barışçıl yapma öğrenirken normalden başla.Zorluk ne olmalı barışçıl mı barışçıldan biraz zor mu? Birde 3 kişi ile başlıyoruz ya hepsine doktorluk özelliği vereyim mi?
Hocam rahatsız ediyorum da kusura bakma.wasd harita kontrol 1 2 3 oyun hızı (mod ile 4 hız gelir) space durdurma onun dışında shift ile karakterine verdiğin işleri ayarlayabiliyorsun mesela ağaç kesmeye gönderdin ama ağacı kesince boş boş dolaşmasın shift basılı tutup başka bir işi sıraya koyabiliyorsunuz bu önemli. eşya taşıma işi için pick up and haul diye bir mod var öncelik tanıyıp birden fazla eşyayı taşıtmaya imkan sağlıyor
senin taşıtamama muhabbetin şu olabilir bazı karakterlerde taşıma işi yapamıyor veya sen iş sekmesinde ondan taşıma görevini kaldırmış olabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hayatta kalma mücadelesi yap zorluk dediğin sana saldıranları ticareti ve hasat miktarı gibi şeyleri etkiliyor barışçıl yapma öğrenirken normalden başla.
doktorun ölürse komaya girerse bayılırsa başkası da lazım olabilir ama 3 kişiden birinde +4 seviye olsun (yanında ateş var ise öğrenme level atlama hızı artlar) diğerlerinde 0 bile olsa tedavi yapar ama çok yavaş ve kalitesiz olur. oyuna başlayınca karakterin sağlık sekmesinde kendi kendine tedavi var onu açarsan doktor kendi yarasını tedavi edebilir. bu kapalı başlıyor açmaz isen doktor kendi yaralarına bakmıyor.
dağın içinde bir oyuk gibi yer bulursan savunmayı tek taraflı yapmak kolay oluyor. harita önizlemesi yapan modlar var onlarla daha rahat seçersin.Hocam rahatsız ediyorum da kusura bakma.Haritayı nasıl seçmeliyim dağlık mı tepe mi düz mü? Genelde dağlık seçerim sur yapmak için.