Olur öyleGençler, kusura bakmayın, ben çok geride kalmışım. Bu dediğiniz yapay zekâ krizi doğruymuş… Beni de yeğenim zorbaladı az önce. Nefsimi aldım yeni nesil piyasadan…
dramsiz ssd sahibi olup 4-8 ay civarında kullanan arkadaş var mı? ne kadar yazım yapıldı? kullanım saati kaç? ömrü ne kadar azaldı? bu konularda referans olabilir mi bana acaba?kullanabilirsin knk dram şart değil
Dramsiz bilgisayar bozulur gibi bir algıya kapılmayın. Dandik markaların ürünleri kısa zamanda gidiyor. Bazen de şans eseri çok iyi çıkıyor. Kalite tutarsız. Mesela aldığım PC üzerinde gelen James Donkey 3 ayda cortlamışken, Hi-level 8 senedir çalışıyor.dramsiz ssd sahibi olup 4-8 ay civarında kullanan arkadaş var mı? ne kadar yazım yapıldı? kullanım saati kaç? ömrü ne kadar azaldı? bu konularda referans olabilir mi bana acaba?
Hocam wikipedia anlatım için teşekkürler ama deneyimi olan arkadaşların ne yaşadığını ve hangi modeller üzerinden yaşadığını öğrenmek istedim. Konu ya da teknolojiye alakasız değilim zatenDramsiz bilgisayar bozulur gibi bir algıya kapılmayın. Dandik markaların ürünleri kısa zamanda gidiyor. Bazen de şans eseri çok iyi çıkıyor. Kalite tutarsız. Mesela aldığım PC üzerinde gelen James Donkey 3 ayda cortlamışken, Hi-level 8 senedir çalışıyor.
Laptopların çoğunda, taşınabilir disklerde, tabletlerde ve telefonda DRAM'sız SSD'ler, NVME'ler kullanılıyor. Yine kendimden örnek vereyim: Biri 6 yıldır sorunsuz çalışan Kingston NVME, diğeri 3 yıldır çalışan HP NVME'ye sahip laptoplarım var. Daha doğrusu aile bireylerinde.
Dram sadece buffer bellektir. Hıza, gecikmeye ve veri bütünlüğüne etki eder. Üreticinin kendi yazılımı varsa, dengesiz yazmanın önüne geçer, sıcaklığını kontrol eder vs. Yoksa rastgele yazar, bazı yerlere daha sık yazar, o kısmının ömrünü azaltır.
Hepsinden daha önemlisi, dram olsun ya da olmasın, kalitesiz PSU her türlü SSD'yi bozar. Öncelikle kaliteli bir PSU. Elektrik sürekli gidip geliyorsa mutlaka bir UPS.