O temel hız yüke girince artar.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
beyler bendede 245kf var görev yöneticisin de 4,19 normal mi
O temel hız yüke girince artar.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
beyler bendede 245kf var görev yöneticisin de 4,19 normal mi
Anladım hocam sağolun.Aynı işlemciyi kulanıyorum. 5.2 turbo çekirdek hızı ona ancak bazı durumlarda anlık çıkar. Devamlı o hızda çalışmaz. Bende de 5.0 hızında çalışıyor oyunlarda o hızı görüyorum.
Sendeki 4.75 bios ta farklı ayarlar şeçilip oynanmadıysa 810 çipset anakart olduğundan, anakrt vrm çok ısınmasın diye o kadar boostluyordur. Normal yani. Daha iyi bir b860 veya z890 da olması gereken hızlara çıkar.
Çoğu düşük çipset anakartlarda böyledir. Daha önceleri h610 / A 320 / A 620 gibi düşük çipsetlere yüksek tdp işlemciler takıldığında frenleme olması gibi.
Deniyip geri dönüş sağlarım hocam sağolun.O temel hız yüke girince artar.
İşlemcinin hızı OC yapmazsan 5.0GHz zaten o normal. 5.2 yi tek çekirdekle görür en fazla. Anakarta bağlı değil o ama Z serisi varsa OC yapma imkanın olur.Aynı işlemciyi kulanıyorum. 5.2 turbo çekirdek hızı ona ancak bazı durumlarda anlık çıkar. Devamlı o hızda çalışmaz. Bende de 5.0 hızında çalışıyor oyunlarda o hızı görüyorum.
Sendeki 4.75 bios ta farklı ayarlar şeçilip oynanmadıysa 810 çipset anakart olduğundan, anakrt vrm çok ısınmasın diye o kadar boostluyordur. Normal yani. Daha iyi bir b860 veya z890 da olması gereken hızlara çıkar.
Çoğu düşük çipset anakartlarda böyledir. Daha önceleri h610 / A 320 / A 620 gibi düşük çipsetlere yüksek tdp işlemciler takıldığında frenleme olması gibi.