Yardım Intel Ultra 245KF düşük hız sorunu!

AlphaW

80+
Reaksiyon skoru
19
Selamlar herkese, İntel Core Ultra 245KF işlemciyi Msi Pro H810M-B anakartta kullanıyorum. İşlemcinin hızı maksimum 5,2 ghz olmasına rağmen benim işlemcim 4,75 ghz'de çalışıyor. Bu değeri yükseltmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selamlar herkese, İntel Core Ultra 245KF işlemciyi Msi Pro H810M-B anakartta kullanıyorum. İşlemcinin hızı maksimum 5,2 ghz olmasına rağmen benim işlemcim 4,75 ghz'de çalışıyor. Bu değeri yükseltmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakart en büyük sorun + olarak fazlardan dolayı ısınıyor otomatik throlad giriyordur.h serisi ofislik anakart

Anakart en büyük sorun + olarak fazlardan dolayı ısınıyor otomatik throlad giriyordur.h serisi ofislik anakart
Bütçen ona yettiği için H serisi almak zorunda kaldım. İşlemci hızının o seviyelerde kalmasının sebebi anakart mı?

intelde max mhz tek çekirdek hızı, all coresi max verilenden düşük, gördüğün mhz hard render mhz si değilse hwinfodan kontrol et orda tek çekirdeğin max 5.2 ghz ye çıktığını görebilirsin

Güç kaynağı kaç watt intel işlemcilerin tdp değeri 125watt ancak 159 watt görüyorlar maksimumda.

intelde max mhz tek çekirdek hızı, all coresi max verilenden düşük, gördüğün mhz hard render mhz si değilse hwinfodan kontrol et orda tek çekirdeğin max 5.2 ghz ye çıktığını görebilirsin
Dediğinizi tam olarak anlayamadım hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güç kaynağı kaç watt intel işlemcilerin tdp değeri 125watt ancak 159 watt görüyorlar maksimumda.
650W hocam.

Dediğinizi tam olarak anlayamadım hocam.

650W hocam.

bende 12400f var, 12400f 4.4 ghz yazıyor fakat normal yükte 4 ghz de çalışıyor, sadece ihtiyaç duydugunda anlık 4.4 ghz ye çıkıyor ki onuda afterburner vs applerde yakalayamazsın, bi tane r23 multi at hwinfoda 5.2 ghz ye anlık çıktığını görebilirsin değerlerden, bench testlerinde puanın anormal şekilde geri değilse ghz nin performansa etkisi yok render harici

Anladım güç kaynağı problemi değil anlaşılan tabii çok üst düzey bir gpu yoksa
Rtx 4070 kullanıyorum hocam gpu olarak.

bende 12400f var, 12400f 4.4 ghz yazıyor fakat normal yükte 4 ghz de çalışıyor, sadece ihtiyaç duydugunda anlık 4.4 ghz ye çıkıyor ki onuda afterburner vs applerde yakalayamazsın, bi tane r23 multi at hwinfoda 5.2 ghz ye anlık çıktığını görebilirsin değerlerden, bench testlerinde puanın anormal şekilde geri değilse ghz nin performansa etkisi yok render harici
Hocam sıkıntı şu, ben özellikle 5.2 olsun istemiyorum. 5.2 değerlerini görebilecek bir işlemci, kendini tam olarak 4.75 GHz de sınırlıyor. Bunu anlamıyorum.

Aynı işlemciyi kulanıyorum. 5.2 turbo çekirdek hızı ona ancak bazı durumlarda anlık çıkar. Devamlı o hızda çalışmaz. Bende de 5.0 hızında çalışıyor oyunlarda o hızı görüyorum.

Sendeki 4.75 bios ta farklı ayarlar şeçilip oynanmadıysa 810 çipset anakart olduğundan, anakrt vrm çok ısınmasın diye o kadar boostluyordur. Normal yani. Daha iyi bir b860 veya z890 da olması gereken hızlara çıkar.

Çoğu düşük çipset anakartlarda böyledir. Daha önceleri h610 / A 320 / A 620 gibi düşük çipsetlere yüksek tdp işlemciler takıldığında frenleme olması gibi.

1777644672997.webp

beyler bendede 245kf var görev yöneticisin de 4,19 normal mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,386
Üyeler
193,373
Son üye
sedatposta