Hazır Sistem Alacaklara Yeni Araç: sistembul.com.tr Yayında (Canlı Fiyat+Skor)

Faruk23

80+
Reaksiyon skoru
6
Selamlar arkadaşlar,

Hazır sistem alırken aynı sorunu yaşıyordum:
Farklı siteleri tek tek gez, fiyatları kıyasla, parça dengesini tahmin et, sonra da “acaba daha iyisi var mıydı?” diye düşün.

Bu yüzden kendi projemizi geliştirdik ve canlıya aldık: SistemBul

sistembul.com.tr'de şu an:

• 12 farklı mağazadan hazır sistem verisi tek yerde toplanıyor
  • Canlı fiyat ve stok takibi yapılabiliyor
  • Sistemler sadece fiyata göre değil, bileşen kalitesi ve dengeye göre de skorlanıyor
  • İşlemci/ekran kartı dengesini hızlı görmek için karar katmanı var
  • Sistemleri yan yana karşılaştırma imkanı var
  • Bütçe odaklı rehber sayfalarla hızlı başlangıç yapılabiliyor
  • Forum tavsiyeleri bölümünde topluluk eğilimleri de takip edilebiliyor
Kısaca hedefimiz:
“En ucuz görüneni” değil, bütçeye göre en mantıklı sistemi daha hızlı buldurmak.

Siteyi deneyip geri bildirim yazarsanız çok sevinirim.

Özellikle:

• Eksik gördüğünüz mağaza/sistem
  • Yanlış veya geliştirilmesi gereken skor mantığı
  • Arayüzde zorlandığınız noktalar
Site linki: https://sistembul.com.tr

Not: Proje tamamen topluluk geri bildirimiyle gelişecek. Yorumlarınız bizim için çok değerli.

Ekran görüntüleri :

main-page.png

systems.png

system-detail.png

compare.png

benchmarks.png

Güzel görünüyor ama sürekli teker teker ürün girmen gerekiyor baya uğraştırıcı. Sürdürülebilirliği zayıf hissettim umarım başarırsın.

Güzel görünüyor ama sürekli teker teker ürün girmen gerekiyor baya uğraştırıcı. Sürdürülebilirliği zayıf hissettim umarım başarırsın.
İlgili mağazalardan sistemler otomatik çekiliyor elle manuel bir işlem bulunmuyor aslında. Yorumunuz için teşekkür ederim :giggle:🙏

@Existentia babaya rakip gelmiş . Hayırlı olsun hocam

biz @Existentia babadan yanayız ama rekabet iyidir ikinizi de daha çok geliştirmeye iter başarılar

Biraz göz gezdirdim, genel hatlarıyla beğendim, emeğinize sağlık. Geri bildirim istediğiniz için, eksik veya hatalı olduğunu düşündüğüm şeyleri aşağıda listeledim.

Bazı sistemlerde ekran kartı vram'ini yanlış gösteriyor. Örneğin BLADE-5060Ti , BLADE-PRIME5060Ti, CARNAGE-SHADOW5060Ti sistemlerinde gpu vram'i 16 gb olarak gösteriyor fakat aslında 8 gb. Bütün sistemleri kontrol etmedim fakat başka birçok sistemde de aynı sorun olabilir.

Sistemler kısmında, "Sistem detayını aç"a tıklandığında yeni sekmede açsa daha güzel olur, her seferinde ctrl+sol tık yapılması gereksiz bence.

Benchmark kısmında "Tier" üzerinden sıralama seçeneği de eklenebilir.

Benchmark kısmında, bileşenlerin üzerine tıklandığında ilgili akakce ürün sayfasına yönlendirebilir.

Benchmark kısmında, bileşenlere dair filter'lar arasında, anlık olarak sahip oldukları minimum akakce fiyatları da yer alabilir. Ayrıca bu fiyat filter'ı ile sıralama yapılabilir. Anlık fiyat çekmek ile uğraşmak istenilmez ise, sadece akakce ürün sayfalarının linki eklenebilir.

Ürünlerin fiyatlarını çekmeyi daha ileri götürerek, fiyatı düşen ürünler gibi ayrı bir sayfa yapılabilir. Fakat bunu mükemmelleştirmek için bence gerekli olan bir adım var; ürünlerin tam olarak hangi fiyatın aşağısına indiklerinde indirimli ürün olarak listeleneceğini belirlemek. Örneğin, farzedelim ki şu an 9060 XT 16 GB ekran kartının en ucuz fiyatı 23000 TL ve 1 saat sonra indirim olup 21000 TL'ye düşüyor. Fakat community olarak bizim bu ekran kartı için gerçekten indirim olarak gördüğümüz fiyatın hala yukarısında. Çünkü sadece Nisan ayı içerisinde bile 3 defa 20000 TL'nin aşağısına düştü. 9060 XT sadece 1 örnek, böyle bir sayfa yapıldığında her ürün için indirim tutarı eşiği belirlemek gerekir. Fakat bunun çok uğraştıracağını sanmam, 9060 XT gibi rağbet gören ve sık sık indirime giren tonla ürün yok, buradaki tek uğraştırıcı faktör bu rağbet gören ürünleri en başta belirlemek olabilir. İlk bakışta bu tür bir "fiyatı düşen ürünler" sayfası bir nevi akakce'de fiyat alarmı kurmak ile aynı şey gibi gözükebilir. Fakat eğer bu sayfa, ürünlerin vatanbilgisayar ve itopya'daki fiyatlarını da çekebilirse, akakce'nin yapamadığı bir şeyi yapmış olur.

Benchmark RAM kısmında daha fazla ürün marka/modeli eklenebilir, model olarak çok eksik var gibi geldi gözüme.

Benchmark SSD kısmında DRAM'i olup olmadığı bilgisi de eklenebilir.

Benchmark İşlemciler tablosu çok geniş olduğu için en sağ taraftaki bazı sütunlar gözükmüyor. (bu benim monitör çözünürlüğüm ve windows ayarlarım ile ilgili de olabilir fakat yine de belirtmek istedim.) Bu sütunların gözükmesi için tabloda herhangi bir yazının üstüne sol tık basılı tutup sağa doğru kaydırmam gerekiyor. Bunun yerine tabloda sağa sola kaydırma çubuğu olursa daha kullanışlı olabilir.

Sistem Bulma kısmında Bütçenin daha yukarısındaki bilgisayarları da listelemesi bir problem bence. 45000 TL bütçe için 53.999 TL lik sistemi ilk sırada gösteriyor mesela, düzeltilmesi gerek diye düşünüyorum. Aksi takdirde bütçe belirlemenin bir anlamı kalmıyor gibi. Eğer buradaki amaç, kullanıcıya birkaç bin tl daha üzerine koyup alabilecekleri daha güzel sistemleri de göstermek ise; "Puan / En Ucuz / En Pahalı" filterlarının dışında farklı bir filter altında da gösterilebilir. Örneğin "Bütçeye Yakın Sistemler" gibi bir filter adı altında.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,653
Üyeler
195,103
Son üye
SaintCommunity
Geri