A die ilk zamanlamalarda iyi overclocklanır
M die ise ikincil ve üçüncül zamanlamalarda iyi overclocklanır
Şimdi rami normal expo/xmp kullanmakta sıkı overclocklamak arasındaki farkı siz anlayabilir misiniz? Net cevap: hayır
Oyun oynayan insan gündelik kullanımda birebir aynı sistemde birinin rami standart profilde hız aşırtılsın öbürü ise çok sıkı zamanlamalarla hız aşırtılsın;
msi afterburner o bu şu izleme programlarını açıp bakmadığı sürece farkını katiyen anlayamaz.
Şimdi csde %1 %0.1 ler çok düşük diye ram için ekstra para verip bide overclocktan anlamıyorsanız bu zahmete girmeye hiç değmez. Çünkü %1 %0.1 leri düşürdünüz diye kdanız tavan yapmayacak
Bugün oynadığım her oyunda beni sürekli kesen, sürekli öldüren adamın bilgisayarına baksam büyük ihtimalle tak çalıştır kullanan birisi çıkabilir (yüksek ihtimal). Hatta monitörü bile benden daha düşük hertz çıkabilir.
Benim ddr4 ramleri sıkı zamanlamalar için overclocklayıp test etmem ve stabil olduğuna karar vermem
45 günden fazla sürdü. Ddr5 de bu tablo çok daha uzayabilir (ddr5 çok detaylı)
Ben ramleri xmp kullandığım halimle overclocklu hali arasındaki farkı şu an anlayabiliyor muyum? Hayır. Oyun performansım artmış mıdır? İllaki ama standart halinin performans verilerini bilmiyodum daha önce hiç ölçmedim. Ben ramleri overclockladım diye fps oyunlarında daha çabuk mu refleks verir oldum veya daha iyi adam kesen mi oldum? Hayır. Ama rami overclocklamak ve onun stabil olduğunu görmek güzel bi his.
1)İnternet ms (ping)
2)monitör hertz
3)aldığınız fps ve ekran kartı
En çok bunlar etkiler. Bundan sonraki yapılacak şeyler küçük etkiler olur. Ben %1 %0.1 leriniz düşük diye hem vakıf olmadığınız hemde ekstra cebinizi yoracak bir donanım değişikliğine gidip
HARİKA ŞEYLER BEKLEME yoluna girmezdim. Çünkü değmediğini göreceksiniz