Yardım Hynix M-Die İş Görür Mü Yoksa Hynix A-Die Şart Mı ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
468
Arkadaşlar 600 hertz monitör + 9850x3d işlemcim var. Fakat cs2'de %1 low değerlerim çok kötü. Oyun hiç akıcı değil. Ram'lerim 5200 mhz CL40 Micron. Sorun bundan kaynaklı diye düşünüyorum.

Yeni bi ram alacam fakat aklımdaki ram kesin olarak hynix a-die gelmeyebilir. M-die gelme riski var. Bu ikisi arasında ne fark var ? Ram'i aldıktan sonra zamanlamalarını sıkıp performansı arttıracam. A-die şart mı ?

Arkadaşlar 600 hertz monitör + 9850x3d işlemcim var. Fakat cs2'de %1 low değerlerim çok kötü. Oyun hiç akıcı değil. Ram'lerim 5200 mhz CL40 Micron. Sorun bundan kaynaklı diye düşünüyorum.

Yeni bi ram alacam fakat aklımdaki ram kesin olarak hynix a-die gelmeyebilir. M-die gelme riski var. Bu ikisi arasında ne fark var ? Ram'i aldıktan sonra zamanlamalarını sıkıp performansı arttıracam. A-die şart mı ?
İkinci el hynix a_ a die oldugunu bildiğiniz bir Rami alabilrisin hocam. Faturalı garsntili şekilde. Ramlerde sıkıntı çıktığında genelde değişim için sorun çıkartmıyorlar.

İkinci el hynix a_ a die oldugunu bildiğiniz bir Rami alabilrisin hocam. Faturalı garsntili şekilde. Ramlerde sıkıntı çıktığında genelde değişim için sorun çıkartmıyorlar.
ikinci el düşünmüyorum hocam. sıfır alacam fakat a-die ram yok şuan piyasada. M-die iş görmez mi ?

ikinci el düşünmüyorum hocam. sıfır alacam fakat a-die ram yok şuan piyasada. M-die iş görmez mi ?
ramlere oc yapacak mısınız, Bu konu hakkında yeterliliğe sahip misiniz. Ben sırf hynix a die 0 alacağım diye 8k ekstra para verdim rgbsi de olsun diye. Şuan pişman mıyım evet. Ramleri ocladım sistem gecikmesi azaldı mı evet ama değer miydi fiyat farkına kesinlikle hayır. Normal ramleri alıp expo açıp kullanın yeterli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bugün m-die bir ram alsan yine kafanda soru işareti olacak akıcılık olmadığın da satayım da a die denk getireyim diye. Bu şekilde düşünüyorum
Eminim forumun yarısı hangi çipi kullandığını bile bilmiyordur. Normal bir kullanıcıysanız kesinlikle bu tarz şeylere kafa yormanıza gerek yok.

ramlere oc yapacak mısınız, Bu konu hakkında yeterliliğe sahip misiniz. Ben sırf hynix a die 0 alacağım diye 8k ekstra para verdim rgbsi de olsun diye. Şuan pişman mıyım evet. Ramleri ocladım sistem gecikmesi azaldı mı evet ama değer miydi fiyat farkına kesinlikle hayır. Normal ramleri alıp expo açıp kullanın yeterli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eminim forumun yarısı hangi çipi kullandığını bile bilmiyordur. Normal bir kullanıcıysanız kesinlikle bu tarz şeylere kafa yormanıza gerek yok.
hocam ram'lere bilgili bir arkadaş vasıtasıyla o.c yapıp zamanlamalarını sıkacam. o yüzden m-die iş görür mü merak ettim.

hocam ram'lere bilgili bir arkadaş vasıtasıyla o.c yapıp zamanlamalarını sıkacam. o yüzden m-die iş görür mü merak ettim.
m- die tamamen şans meselesi. Çünkü a-die aksine bazen daha sıkı gecikme sürelerini yemiyor. Sürekli yeniden y-cruncher veya memtest-5 gibi programlarla test yapması uzun sürebiliyor. Tercih size kalmış. A die ile arasında fiyat farkı azsa onu alın. yoksa ekstra fiyat vermeye gerek yok

A die ilk zamanlamalarda iyi overclocklanır
M die ise ikincil ve üçüncül zamanlamalarda iyi overclocklanır

Şimdi rami normal expo/xmp kullanmakta sıkı overclocklamak arasındaki farkı siz anlayabilir misiniz? Net cevap: hayır

Oyun oynayan insan gündelik kullanımda birebir aynı sistemde birinin rami standart profilde hız aşırtılsın öbürü ise çok sıkı zamanlamalarla hız aşırtılsın; msi afterburner o bu şu izleme programlarını açıp bakmadığı sürece farkını katiyen anlayamaz.

Şimdi csde %1 %0.1 ler çok düşük diye ram için ekstra para verip bide overclocktan anlamıyorsanız bu zahmete girmeye hiç değmez. Çünkü %1 %0.1 leri düşürdünüz diye kdanız tavan yapmayacak

Bugün oynadığım her oyunda beni sürekli kesen, sürekli öldüren adamın bilgisayarına baksam büyük ihtimalle tak çalıştır kullanan birisi çıkabilir (yüksek ihtimal). Hatta monitörü bile benden daha düşük hertz çıkabilir.

Benim ddr4 ramleri sıkı zamanlamalar için overclocklayıp test etmem ve stabil olduğuna karar vermem 45 günden fazla sürdü. Ddr5 de bu tablo çok daha uzayabilir (ddr5 çok detaylı)

Ben ramleri xmp kullandığım halimle overclocklu hali arasındaki farkı şu an anlayabiliyor muyum? Hayır. Oyun performansım artmış mıdır? İllaki ama standart halinin performans verilerini bilmiyodum daha önce hiç ölçmedim. Ben ramleri overclockladım diye fps oyunlarında daha çabuk mu refleks verir oldum veya daha iyi adam kesen mi oldum? Hayır. Ama rami overclocklamak ve onun stabil olduğunu görmek güzel bi his.

1)İnternet ms (ping)
2)monitör hertz
3)aldığınız fps ve ekran kartı

En çok bunlar etkiler. Bundan sonraki yapılacak şeyler küçük etkiler olur. Ben %1 %0.1 leriniz düşük diye hem vakıf olmadığınız hemde ekstra cebinizi yoracak bir donanım değişikliğine gidip HARİKA ŞEYLER BEKLEME yoluna girmezdim. Çünkü değmediğini göreceksiniz 👍

Hangi M die? 3GB (24, 48, 96) M die a die ile ayni performansi veriyor, ilk nesil (16, 32, 64) ise hayir a die.

Suan trident z5 3gb m die 48gb seti cl28 6000 olarak kullaniyorum, stogu 7200 cl36. Cok yuksek ihtimalle stabil cl26 6000 kullanabilriim ama risk almiyorum.

M die kullanmadım, Şansıma ilk aldığım 2 kit de A die çıktı ve BURADAKİ NEBİ AKGÜN'ÜN değerleri manuel girince gerçekten expoya kıyasla oyunlarda akıcılık arttı. Öyle %1 fpslere falan bakmadım ama gözümle vay be harbi fark etti diyebileceğim kadar arttı kalite. Hem fps hem hikayeli oyunlarda. Eğer manuel girmeli miyim diye soruyorsan kesinlikle girmelisin, M die olsa olur mu diye soruyorsan da bana kalırsa bir fark gözlemlemezsin yine en iyi çiplerden birini almış olacaksın sonuçta.

Elindeki ram leri neden o.c yapmıyorsun?

Geri