XRades ve Porge tasarımlarının çoğu Çinli sitelerde var. Firmaları aratınca tekstil ile herhangi bir bağları çıkmıyor. Porge Bartın gibi bir yerden geliyor olması lazım, poşetlemesi en dandik olan oydu. Ayrıca paketlemesi de Çinlilerin genelde tercih ettiği poşetlerden. XRades kötü yorumlar ve sektörün değişimine göre Artisan muhabbeti yaptılar, ama onlar da Çin üretimi.
Çin üretimi kötüdür demiyorum, ama ben Çinli markalar hariç, kaliteli mouse pad ürünlerini üreten Çin fason markası görmedim. Havit'in premium mouse padi var geçen indirimde ₺500 aldım, normal fiyatı ₺750-900 arası. İnan dikişleri rezaletti, yüzeyi de Porge ile aynıydı. Serin, yapıştırma baskı ve speed gibi olsa da hareket ederken böyle sürtünen garip bir yüzeyi var. Hatta uzun süre kullanınca yapışkan madde dökülmüş gibi toz tutan çakma ucuz Razer mouse padler gibi diyebilirim.
XRades keza önceden Logitech, Razer markalarına benzeyen ₺350-400 fareleri de Çin üretimi ürünler. O tarafta da KlasseGear, UluGames, Wraith gibi üst taraflara oynamıyor. Yavaş yavaş deniyor ama, ne bütçeleri ne de anlaşmaları büyük ihtimalle ATK A9 klonlarına bile yetmiyor. Ajazz klonunu falan satıyorlar sitede. Aşağılamak için söylemiyorum, ama önce KlasseGear gibi mouse pad tarafında kendilerini kanıtlamalılar. Sonra ekipman işine bütçe bulurlar. KlasseGear giriş, orta ve hatta Wraith, Kensei sonra üst seviyede de yerelde iyi bir firma. Bu yüzden KlasseGear PRO risk almamak adına çoğu üye tarafından öneriliyor. XRades ve Porge önce burada sorunları çözmeliler. Urzuva falan daha uyguna, daha farklı tasarımda ürün satıp büyük ihtimalle giriş tarafını da bunların elinden almış durumda.
Wraith de bu arada dışarıda ürettiriyor, ama kaliteli ürünler getiriyor. KlasseGear kendisi bu işten anlayan bir firma. Araştırırsanız tekstil firmalarına da ulaşırsınız. Tek yerli firma olabilir hatta üretimde.
XRades ve Porge ikisinden de kare ürün aldım. Porge ₺750 verdim 4mm için, 3mm KlasseGear 70x30 mouse padinden daha inceydi, üst kısmı yapıştırma baskıydı ki 70x30 KlasseGear PRO'da bile baskı ipliğe işlenme. Keza XRades (eski elbette ₺400 liraydı) Longteng yüzeyi ile aynı bilgilerle paylaştığı ürün iğrenç mandıra gibi kokan ve çakma Razer Golithaus mouse padlerden bile kötü bir yüzeye sahipti. Kırışık geldi, düzeltmek için halı altına koydum düzelmedi, kokusu da geçmedi. Kedim tırmalayıp iyice petrol kokusu çıkınca attım.
Kullanmadığım ürünlere yorum yaparken belirtirim. Porge ve XRades, Urzuva gibi ₺250-400 arası ürün satanların seviyesindeler. Bol bol tasarım getiriyorlar, sektörde daha eski olduktan taktikleri biliyorlar. Daha fazlası değiller. Wraith, KlasseGear, Kensei firmalarından ucuz, Urzuva vb. giriş ürünlerinden bilerek pahalı satıyorlar. Hatta bu tarz markaların sahipleri aynı bile olabilir. Trendyol'da bir sürü farklı marka oluşturup, bundan kazanç sağlayan bireysel kişiler çokca var.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ha şey diyebilirsin XRades değişime gitti. XRades kare mouse pad tarafındaki zamlardan Porge sadece pay kapmasın diye 3, 4, 5mm ve Artisan falan uydurdu. Belki yüzeyi güzeldir, denemem lazım. Ama önceki deneyimlerim bu iki markada o vizyonun olmadığını, yaklaşımları ve kendi deneyimlerim ile gösteriyor. Porge'yi bilmem de bir ara kötülüyorum gibi de gözükmesin ve kafamda soru işareti kalmasın diye yeni çıkardıklarından 4mm bir kare mouse pad alıp bakacağım. Yukarıda aldığım Pink Uzi gibiyse yine forumda kusurlarını söylerim.
Tartışmamızdan bağımsız bütçe artmıyorsa bile Longteng mouse pad almasını öneririm. Yüzey olarak çok daha kaliteli.