Elektrik Kesintisi Sonrası Anakart Tavsiyesi

kageiz

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
3500
elektrik gitti geldi ve sistem artık çalışmıyor bende yeni psu falan aldim ama hala çalışmıyor sorun muhtemelen anakartta Anakart önerir misiniz?
sistem:
intel i7 6700
rx580
16 gb kingston dual ram
Anakart msi z170 tomahawk
psu olarak bozuk olduğunu düşündüğüm zalman 700w var ve gameload 650w psu var

Anakart olduğundan emin değiliz belki işlemci veya ramler de sorun vardır, bios pilini falan Bi çıkar tak bakalım

elektrik gitti geldi ve sistem artık çalışmıyor bende yeni psu falan aldim ama hala çalışmıyor sorun muhtemelen anakartta Anakart önerir misiniz?
sistem:
intel i7 6700
rx580
16 gb kingston dual ram
Anakart msi z170 tomahawk
psu olarak bozuk olduğunu düşündüğüm zalman 700w var ve gameload 650w psu var
Öncelikle elinde yedek parça olan bir yerden yardım alıp tüm parçaları deneyin hangileri sağlam hangileri bozuk emin olun sonrasında bozuk olanların yenileri alınır.

Anakart bilemeyeceğimde sık sık elektrikler kesiliyorsa UPS veya akım korumalı priz ve sağlam bir PSU al. Sistemde sök tak işlemleri yap belki düzelir boş yere masraf etmezsin.

Anakart olduğundan emin değiliz belki işlemci veya ramler de sorun vardır, bios pilini falan Bi çıkar tak ba
daha onceden böyle olduğunda böyle bir iki gun arada tikliyodum bir süre sonra çalışıyordu şimdi hic bişey yok bios cikar tak yaptım olmadı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle elinde yedek parça olan bir yerden yardım alıp tüm parçaları deneyin hangileri sağlam hangileri bozuk emin olun sonrasında bozuk olanların yenileri alınır.
malesef üniversite okuyorum birkaç bilgisayarciyi aradim hiçbiri kabul etmedi Anakart arızalı dedi

Anakart bilemeyeceğimde sık sık elektrikler kesiliyorsa UPS veya akım korumalı priz ve sağlam bir PSU al. Sistemde sök tak işlemleri yap belki düzelir boş yere masraf etmezsin.
yurtta kaliyorum oyle bir imkanim yok malesef herseyi soktum yeniden taktim ama tik yok

daha onceden böyle olduğunda böyle bir iki gun arada tikliyodum bir süre sonra çalışıyordu şimdi hic bişey yok bios cikar tak yaptım olmadı

malesef üniversite okuyorum birkaç bilgisayarciyi aradim hiçbiri kabul etmedi Anakart arızalı dedi

yurtta kaliyorum oyle bir imkanim yok malesef herseyi soktum yeniden taktim ama tik yok
Ramleri silgiyle silmeyi dene birde.

Sorundan emin olmadan şansımı denemek istiyorum diyorsan böyle bir set al benzer birsürü ilan var rastgele birini buraya da bırakıyorum ama ilanla herhangi bir alakam yok. Pazarlığını yapar işlemciyle anakartı alırsın, şansına elindeki Ram ve ekran kartı da bozuk değilse takar kullanırsın o işlemciye yeni üst seviye anakart bulmaktan daha kolay.

Not: elindeki i7 yi de çalışıyorsa 2K civarı satabilirsin.

Sorundan emin olmadan şansımı denemek istiyorum diyorsan böyle bir set al benzer birsürü ilan var rastgele birini buraya da bırakıyorum ama ilanla herhangi bir alakam yok. Pazarlığını yapar işlemciyle anakartı alırsın, şansına elindeki Ram ve ekran kartı da bozuk değilse takar kullanırsın o işlemciye yeni üst seviye anakart bulmaktan daha kolay.

Not: elindeki i7 yi de çalışıyorsa 2K civarı satabilirsin.
şimdi psuya düz kontak yaptım sadece psu ile hangi parçaların çalıştığını anlayabilirim?

şimdi psuya düz kontak yaptım sadece psu ile hangi parçaların çalıştığını anlayabilirim?
Deneyebileceğin başka bir anakart olmadan pek bir şey anlayamazsın.

Anakartta yanan bir debug led falan yok dimi? Veya buzzer tak anakarta ses veriyor mu onu deneyebilirsin. Anakartlar hata kodlarını sesle veriyor buzzer takınca.

Anakarttan hiçbir şekilde yanıt alınmıyorsa o bozulmuştur denebilir ama bu başka parçaların sağlam olduğunu yine garanti etmez başka anakartla denemek lazım işte.

Çevrende başka herhangi bir DDR4 sistem kullanan varsa ona ekran kartını ve Ramlerini takıp dene en azından işlemci ve anakart hariç mevzu belli olur.

Elektiriği sağlayıcı kestiyse ve keserken haber vermediyse elektirik sağlayıcınla görüş. Çok eskiden bana yardımcı olmuşlardı, bulaşık makinemiz anlık elektirik gidiş geliş sonucu kabloları yanmıştı bedel iadesi yaptılar.(Enerya A.Ş)

Geri