Bilgisayarım Neden bu kadar sesli, nasıl daha sessiz olabilir?

MyOffline

80+
Reaksiyon skoru
0
bilgisayarım 4 aylık falan veilk günden beri uçak kaldırma sesi var. ilk başlarda fazla sorun değildi ama kaç saat çalışıp işten eve gelince bu ses çok dayanılmaz oluyor ve katlanamıyorum. bios dan sessiz modu denedim ama nafile hala çok yüksek sesli. bu sorun neyden kaynaklı? hangi parçayı değiştirmem lazım?

bilgisayarım 4 aylık falan veilk günden beri uçak kaldırma sesi var. ilk başlarda fazla sorun değildi ama kaç saat çalışıp işten eve gelince bu ses çok dayanılmaz oluyor ve katlanamıyorum. bios dan sessiz modu denedim ama nafile hala çok yüksek sesli. bu sorun neyden kaynaklı? hangi parçayı değiştirmem lazım?
Tüm videoyu izle hocam.

ekran kartın eğerki amd ise ekran kartı fan ayarlarını da amd uygulaması üzerinden ayarlayabilirsin

yaptım zaten yazdım da bak.

masaüstü amd sistem.

ekran kartının hızını düşürmek sorun çıkarır mı peki?
hızını düşürmene gerek yok rpm i düşüreceksin yani ekran kartı fanlarının dönüş hızını düşüreceksin, ekran kartının gpu saat hızı kısmını falan düşürme yani

fan sesi hangi bileşenden geliyor önce onu tespit et büyük ihtimal ile psu dan geliyordur ya da hdd var ise ondan işlemcinin ya da ekran kartının boştayken rahatsız edecek kadar sesli çalışacağını sanmıyorum

Noctua kasa ve işlemci fanı + sessiz psu. Ve hdd kullanmayacaksınız. Ekran kartında sessiz model olacak + CW sorunu olmaması da önemli tabi

Geri