🔥İndirim MSI MAG 271QP QD-OLED X24 24.205TL ( PEŞİN 9 TAKSİT FIRSATI VAR )

Yine geldik kutsal oled olayına.Geçen bir arkadaş almıştı hangi modeldi hatırlamıyorum aldığı modelden soğutmuşlardı mat olayı vardı sanırım.Kafam oled ekran muhabbetlerinde çok karışık ne alınıp ne alınmalı dediğiniz model marka nedir oledde.

Yine geldik kutsal oled olayına.Geçen bir arkadaş almıştı hangi modeldi hatırlamıyorum aldığı modelden soğutmuşlardı mat olayı vardı sanırım.Kafam oled ekran muhabbetlerinde çok karışık ne alınıp ne alınmalı dediğiniz model marka nedir oledde.
Butçe?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 ayrı oled monitör kullandım dediğin sorunların 1 tanesi bile başıma gelmedi.
Arkadaş yanlış kullanmış galiba. Olede sarı bez sürüp çizilmemesini beklememek gibi bir şey. Uzun uzun teknik sebeplerini anlatırdım da boşver OLED iyidir. Sadece biraz şans ve kalite kontrolü güven veren firmadan almaktır.

Şans o kadar yüksek bir yüzdeye sahip değil. Pixel refresh yaparsanız sürekli parlaklık tabii azalır monitörü stand by da bırakacaksınız.
Qd oled monitörler uzun kullanım testlerinde bile 3-5nit falan kaybediyor. Parlaklık düşmesi açısından dert etmeyin.

24 aylık test sonucu ve neredeyse ilk günki gibi aynı. Sadece 5nit kayıp var ve gözle görülür fark yok. Model MSI MPG321URX QD OLED
11731.webp

Oled monitör önermiyorum. Pixel Bakımını sürekli yapmanız lazım. Parlaklık değerleri düşük. Bende oluşan Pixel Stuck 2 aydır geçmedi bir piksekde mavi renkte takılı kaldı. Yavaş yavaş parlaklığı düşmeye başlayacak kullandıkça (ömürleri düşük çünkü). Şuan ben acımadan son parlaklıkta kullanıyorum laptoptaki parlaklık bu monitörden kat kat daha iyi. Param çok umrumda değil diyorsanız alın.

Oled renk kalitesi olarak çok iyi, ışık sızması falan olmadığı için güzel görüntü alıyorsunuz. tercih meselesi.

Pixel Stuck için denemediğim yöntem kalmadı elimde kalıcak diye ellemiyorum monitörü. Garanti içinde 3-5 tane istiyorlar diye biliyorum. Samsung'u aradım çözüm bulamadılar. 1 pixel içinde uğraşmak istemedim.
pixel bakımı kendi otomatik yapıyor kendin uğraşmıyorsun bile.. pixel stuck şans işi sana denk gelmiş. Parlaklık ise herkes ful parlaklıkta kullanmıyor, normal parlaklıkta 5 sene rahat götürür oled.

Şans o kadar yüksek bir yüzdeye sahip değil. Pixel refresh yaparsanız sürekli parlaklık tabii azalır monitörü stand by da bırakacaksınız.
Şimdiye kadar yaptığım OLED monitör alışverişlerinden çok şükür hiçbir problem yaşamadım.

Samsung'un G80SD, G85SD gibi modellerini bir seneden az kullandım. G61SD modeli bir seneye yakın ben kullandım şimdi kardeşim kullanıyor ve herhangi bir problem yaşanmadı. Üstüne iki farklı Gigabyte MO32U modeli kullandım, ikisi de panel anlamında sorunsuz ürünler. Doğası gereği Woled'e hiç ısınamadım, bu yüzden de hiç denemedim. QD-Oled hemen her senaryo için fazlasıyla tatmin edici.

Pixel refresh olayına gelirsek, ben pixel refleshlemenin parlaklığı çok ciddi şekilde etkilediğini düşünmüyorum. Kaldı ki uzun kullanım testi yapan yayınlarda da parlaklık en fazla 10 - 20 nits civarı değişiyor. Parlaklığı asıl etkileyen özellik "panel refresh" falan gibi geçiyor. Samsung'larda ve birçok markada menüden ulaşılabiliyor fakat bu işlem 1000+ saat üzeri kullanımda (çoğu markaya göre 2000 saatte bir) yapılması gereken bir işlem. Kullanıcı farkında olmadan birkaç kez çalıştırdığında tüm pikseller taranarak en düşük parlaklık verebilen (en çok aşınmış) pikselin seviyesine çekiliyor.

Rtings abonelik sistemine geçmeden önce de bir QD Oled monitörün HDR parlaklığı 4000 saat yüksek parlaklıkta statik içerik görüntüledikten sonra düşüyordu. SDR parlaklığı ise 20 bin saat sonra bile hala 200+ nits değerlerini sağlayabiliyordu. Aynı durum eski nesil Woled'lerde ise pek geçerli değil. Onlar bir süre sonra 150 nits'in altına dahi düşebiliyor. Şuan Rtings aboneliğim olmadığı için görsel veya link ekleyemiyorum.

Monitör adam Tayfun yazmış. Genelde bizde ona soruyoruz ben pek dinlemiyorum ama görüşünü alıyorum :d
Tayfunsuz bir monitör alışverişi düşünemiyorum artık.

Tayfunsuz bir monitör alışverişi düşünemiyorum artık.
Artık kendi ai'ını yapmalı. Soru sorunca otomatik cevaplamalı. Bazen geç dönüyor zaman kaybı oluyor.

Geri