2.000 Tl Klavye Önerisi.

Bu klavye nasıl bozulabilir. Garantisi bitti mi?
Evet garantisi bitti, üstüne su dökmüşler sanırım bilgisayara takınca pc kafayı yiyip donuyor. Valla full asus rog setim var bozulmasına üzüldüm ama yapacak bir şey yok :D

Evet garantisi bitti, üstüne su dökmüşler sanırım bilgisayara takınca pc kafayı yiyip donuyor. Valla full asus rog setim var bozulmasına üzüldüm ama yapacak bir şey yok :D
Geçmiş olsun hocam. Yinede birkaç gün balkona ters şekilde koyup kurumaya bırakın switchler sıvı temasından dolayı basılıymış gibi yapıyor olabilir. Şebeke suyu döküldüyse kurudutan sonra düzelmesi lazım tabii oksitlenme yapmadıysa. Klavye önerisi veremiyorum kusura bakmayın sadece bu konularla ilgili teknik bilgim var klavyenizi kurtarmaya çalışıyorum:D en az 2 gün klavyeye akım vermemenizi öneririm

Geçmiş olsun hocam. Yinede birkaç gün balkona ters şekilde koyup kurumaya bırakın switchler sıvı temasından dolayı basılıymış gibi yapıyor olabilir. Şebeke suyu döküldüyse kurudutan sonra düzelmesi lazım tabii oksitlenme yapmadıysa. Klavye önerisi veremiyorum kusura bakmayın sadece bu konularla ilgili teknik bilgim var klavyenizi kurtarmaya çalışıyorum:D en az 2 gün klavyeye akım vermemenizi öneririm
Hocam konudan bağımsız teknik bilginiz varsa bildiğiniz 1,2 şeyi anlatabilir misiniz? Ekipmanlarla ilgili her şey olur. Tabii üşenmezseniz daha fazlasını anlatın isterim :D

Asus ROG Strix Scope TKL Deluxe klavyemi kardeşim bozmuş, 2k civarına bileklik desteği olan tkl klavye arıyorum. Blue gibi çok sesli switch sevmiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Hocam pusat k3 pro var. Ancak şu an ki fıyatını haketmiyor. Bazen indirimlerde 2k ya kadar düşüyor. 12 taksit imkanı da var. Aktif kullanıyorum. Monster haterlığına gerek yok. Klavye özellikle benim aldığım fiyata göre inanılmaz f/p ben 1600 + 12 taksit kombosuyla hallediyodum. Ama 2k 12 taksitte fena değil gibi. Kupon bulursanız 1800e de düşebilir. Ayrıca akko funs 60geek gibi bir klavye vardı. Herkes övüyordu. İsmini yanlış yazdıysam kusura bakmayın. Bunlar var aklımda.

Bu bütçeye TKL ve bilek destekli ürün yok. Bilek desteğini ayrıca almanız gerekiyor. Pahalı ürünlerde de Asus vb. dışında bilek destekli %75 satan yok. Gerçi yazarken aklıma Monster geldi. N11 Kuponu ile ₺2500 falan denk gelir herhalde. Zaten bu tarz bir Glorious bilek desteği de ₺700-800 denk geliyor. Gerçi o bilek desteği kumaş, sünger daha rahat.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Manyetik olarak (biraz sesli ama daha uzun ömürlüdür, ses switchden çok kasa kalitesinden) Gamepower ve Havit var. Onları alıp ayrıca bilek desteği alınabilir.

Bilek destekleri:

Veya bütçe yükseltilip GameRaider K1 He alınabilir.

Mesela ne gibi bir sorununuz var nasıl bir bilgi istiyorsunuz
Elektronik cihazların sıvı teması olayından bahsediyorsanız biraz şöyle bilgi vereyim. Eğer kaçan sıvı su gibi katkısız madde ise cihazı suya sokup çıkartsanız bile kuruduktan sonra çok çok büyük ihtimal eskisi gibi çalışır. Ancak sıvı bulaşık deterjanı, sabunlu su, gibi katkılı ve kuruduktan sonra tortu bırakacak maddeyse o zaman sıkıntı olur çünkü su buharlaşsa bile içerisine karışmış o sabun veya bulaşık deterjanı gibi maddeler buharlaşmayacak. bu tarz bazik maddeler elektiriği iyi ilettiği için arıza çıkartacak. Eğer sabunlu su kaçtıysa çözüm olarak cihazı parçalarına ayırıp ipa ile temizlemek olur. Anca bu şekilde çözülebilir sorun.

Biraz hava tutup ters çevirdim düzeliceğini sanmıyorum ama yine de deniyeceğim teşekkürler.
Bu bütçeye TKL ve bilek destekli ürün yok. Bilek desteğini ayrıca almanız gerekiyor. Pahalı ürünlerde de Asus vb. dışında bilek destekli %75 satan yok. Gerçi yazarken aklıma Monster geldi. N11 Kuponu ile ₺2500 falan denk gelir herhalde. Zaten bu tarz bir Glorious bilek desteği de ₺700-800 denk geliyor. Gerçi o bilek desteği kumaş, sünger daha rahat.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Manyetik olarak (biraz sesli ama daha uzun ömürlüdür, ses switchden çok kasa kalitesinden) Gamepower ve Havit var. Onları alıp ayrıca bilek desteği alınabilir.

Bilek destekleri:

Veya bütçe yükseltilip GameRaider K1 He alınabilir.
Hocam çok teşekkürler bir bakayım. Dediğiniz gibi 2k'ya bir şey alınmıyor GameRaider K1 He + bilek desteği en mantıklısı gibi duruyor.
Hocam bu gameraiderda switch değiştirme var mı?

Sorunum yok. Ne anlatırsanız olur. Ben teknik bilgi öğrenmeyi seviyorum. Ne bilgi varsa elinizde.
Yani hocam öyle anlat diyince anlatılacak bir şey yok ki. Bir sorun olması lazım ki ben ona çözüm üretebileyim. Bende daha çok donanım bilgisi var mesela bir sistemde sıkıntı olduğu zaman o sorunun nereden ve neden olduğunu anlayabiliyorum hem okulun hem staj yaptığım yerin katkısı oluyor kısacası deneyimlerle bunlar öğreniliyor. Sadece bilgisayarlar üzerinden düşünmemek istersen CNC makineleri donanımı CNC kalibrasyonu, CNC makine çizimleri. Bunların bilgisine sahibim. Hayatım boyunca çok fazla şey öğrendiğimi düşünüyorum. Babam CNC operatörü olduğu için o işi öğrenip bilgi sahibi oldum ardından farklı bir akrabamdan AutoCad, Solidworks gibi programlar kullanmayı öğrendim. Sonrasında bunlar CNC makineleriyle ortaklaşma falan olunca onlar öyle bağlandı yine bağlantılı olarak bilgisayar donanımları vs. derken donanıma sardık çıkamıyoruz.

Yani hocam öyle anlat diyince anlatılacak bir şey yok ki. Bir sorun olması lazım ki ben ona çözüm üretebileyim. Bende daha çok donanım bilgisi var mesela bir sistemde sıkıntı olduğu zaman o sorunun nereden ve neden olduğunu anlayabiliyorum hem okulun hem staj yaptığım yerin katkısı oluyor kısacası deneyimlerle bunlar öğreniliyor. Sadece bilgisayarlar üzerinden düşünmemek istersen CNC makineleri donanımı CNC kalibrasyonu, CNC makine çizimleri. Bunların bilgisine sahibim. Hayatım boyunca çok fazla şey öğrendiğimi düşünüyorum. Babam CNC operatörü olduğu için o işi öğrenip bilgi sahibi oldum ardından farklı bir akrabamdan AutoCad, Solidworks gibi programlar kullanmayı öğrendim. Sonrasında bunlar CNC makineleriyle ortaklaşma falan olunca onlar öyle bağlandı yine bağlantılı olarak bilgisayar donanımları vs. derken donanıma sardık çıkamıyoruz.
Hocam mesela işte bilgisayarda bir hata oldum mu, bunu nası anlıyosun? Yani nası anlıyosun derken bunu ne çalışarak öğrendin? Ben bu bilgileri çok merak ettiğim ancak nereden çalışacağımı bilmediğim için sadece ekipman, donanım ÖNERİSİ yapıyorum. Ancak teknik bilgimi de geliştirmek çok çok isterim. Cnc ye gelince ne olduğunu bilmiyorum. Zaten sadece Bilgisayar donanımları ya da ekipmanlarıyla ilgileniyorum. O yüzden heralde cnc ye gerek yok. Dediğim gibi işin teknik kısmını öğrenmek, forumda teknik sorunu olan ya da kendi pc emde bir sorun çıktığında onu anlayacak ladar gelişmek istiyorum. Tabii bi anda olan şeyler değiş biliyorum. Ancak başlangıç yapmadan olmaz. 😁. Siz ne önerirsiniz? Nereden ne çalışayım? Sorum açık uçlu olabilir ama sorum bu yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,504
Üyeler
195,029
Son üye
omer6n
Geri