Mid Tower Kasa Fan Akışı

raanocile

80+
Reaksiyon skoru
0
1000020115.webp

Fotoğrafta gözüktüğü üzere Mid Tower kasam var. Önde 3 adet giriş, arkada ise 1 adet egzoz fanı mevcut. Ekstra 3 fan daha alacağım bunları aşağıya giriş şeklinde koymak istiyorum fakat işe yarar mı bilmiyorum çünkü altında psu var ya da yukarıya egzoz mu yapmak daha mantıklı olur bilemedim önerilerinizi bekliyorum.

1 yukarı ekgoz, 1 yukarı giriş, 1 aşağı giriş ama sağ tarafa orası boş. VE KASANI TEMİZLE

Üst arkaya çıkış üst öne de giriş yap tamamdır.

Alıntıyı görüntüle
Fotoğrafta gözüktüğü üzere Mid Tower kasam var. Önde 3 adet giriş, arkada ise 1 adet egzoz fanı mevcut. Ekstra 3 fan daha alacağım bunları aşağıya giriş şeklinde koymak istiyorum fakat işe yarar mı bilmiyorum çünkü altında psu var ya da yukarıya egzoz mu yapmak daha mantıklı olur bilemedim önerilerinizi bekliyorum.
Bence herşeyden önce sağlam bir temizlik yapman gerekiyor o kasaya. Fanlar beyaza dönmüş

Bir aşağı emiş, iki yukarı çıkış fanı yapın. İçeride pozitif basınç, yani kasa içine çekilen havanın çıkan havadan bir miktar daha fazla olması daha verimli olur. Yani sizin standart ATX kasa için toplamda 4 adet intake, 3 adet de egzoz fanı olması ideal olandır.

Alıntıyı görüntüle
Öncelikle kasayı temizle hocam. Sonra soğutucu üstüne 1 egzoz çok takıntıljysan 2 intake ekran kartına ekle. Kablo düzeni yap kapat. İşlemci de 3-4 derece ekran kartında 6 7 derece kadar fark eder. kasaya Bi toz temizliği yapman şart her halükarda. Hava girsin girmesine de toz girince Bi anlamı kalmıyor hava girmesinin

Fan alma temizlik yap zaten 5 derece düşer hocam o kasa ne öyle alacaksan da iki tane yukarıya egzoz olarak tak bir tane de ekran kartına giriş olarak tak hava akışı daha iyi olur önden 3 fan kasaya temiz hava verir üstteki iki fan işlemciden oluşan sıcak havayı dışarı atar arkadaki egzoz fanı da kule tipinin sıcaklığını dışarı atar alttaki de ekran kartına hava üfler de gereksiz masraf bana kalırsa 3 4 derece için ki o kadar fark etmez temizlik yapsan kâfi

Geri