Toplanıp Şu Monitör Panel Olayına Bir El Atalım

panh3r

80+
Reaksiyon skoru
12
Selamlar, öncelikle herkese hayırlı forumlar, uzun zamandır monitör paneli konusu kafamı baya kurcalıyor. Monitör bakıyorum ama hangi paneli araştırsam bir yerde çok övülüyor başka yerde yerden yere vuruluyor 😅

IPS bakıyorum glow diyen var, VA bakıyorum ghosting diyen var, OLED zaten görüntü olarak efsane deniyor ama burn-in korkusu var. TN tarafı desen hız iyi ama görüntü zayıf diyorlar. Kısacası insan neyin gerçekten mantıklı olduğunu şaşırıyor.

Ben açıkçası bu konularda çok bilgili biri değilim o yüzden teknik bilgi ve kullanıcı deneyimini merak ediyorum. Gerçekten uzun süre kullanmış, araştırmış insanların yorumları çok önemli geliyor bana.

Sizce şu an en mantıklı panel hangisi?
Sizce En iyi F/P panel nedir?
Hem oyun hem günlük kullanım için en sorunsuz tercih ne olur?
Uzun kullanımda “iyi ki bunu almışım” dediğiniz panel veya monitör var mı?

Biraz tecrübe paylaşımı olsa güzel olur. Her kafadan bir ses çıkıyor sonuçta 😄 Hem farklı görüşleri görmüş oluruz hem de ileride monitör almayı düşünen benim gibi bilgi eksiği olan kişiler yorumları okuyup az çok fikir sahibi olur diye düşünüyorum.

Önceden böyle bir konu açıldıysa da bilmiyorum, en azından bilgi tazelemesi olur :)

Benim de teknik bilgim yok. Ben Aoc Q27G4ZR modelini aldım 2k'da takılıyorum güzel monitör tavsiye ederim. 2K IPS 240hz

Ben va tn ips kullandım ve bir teknoloji mağazasında da çalıştım sattım dediğin durumlar kullanıcıyı çoğunlukla rahatsız etmeyen normal kullanıcı için gözle görülmeyen şeyler panel olarak en f/p ve tavsiye edebileceğim ips monitörlerdir çünkü renk doğruluğu yüksek siyah beyaz dengesi çok başarılı bir oled değil fakat aradaki fiyat farkını göz önüne aldığımız zaman en mantıklı tercih ips olur va panel durum kötüyse ips alabilecek bütçe yoksa düşünülebilir va panel renkleri olduğundan daha canlı gösterir renk doğruluğu ips e göre düşüktür tn panel ise e-sporcu değilsen veya fps oyunlarıyla kafayı bozmadıysan tercih edilmemeli çünkü görüntü renk olarak çok başarısız yandan baktığın zaman ekran siyah gözüküyor daha bir çok neden sayabilirim.

Adaş selam, aradığın cevapları ilgili konulardaki mesajlarımda bulabilirsin.

Son düzenleme:
Ben va tn ips kullandım ve bir teknoloji mağazasında da çalıştım sattım dediğin durumlar kullanıcıyı çoğunlukla rahatsız etmeyen normal kullanıcı için gözle görülmeyen şeyler panel olarak en f/p ve tavsiye edebileceğim ips monitörlerdir çünkü renk doğruluğu yüksek siyah beyaz dengesi çok başarılı bir oled değil fakat aradaki fiyat farkını göz önüne aldığımız zaman en mantıklı tercih ips olur va panel durum kötüyse ips alabilecek bütçe yoksa düşünülebilir va panel renkleri olduğundan daha canlı gösterir renk doğruluğu ips e göre düşüktür tn panel ise e-sporcu değilsen veya fps oyunlarıyla kafayı bozmadıysan tercih edilmemeli çünkü görüntü renk olarak çok başarısız yandan baktığın zaman ekran siyah gözüküyor daha bir çok neden sayabilirim.
Tecrübelerini ve deneyimlerini aktardığın için çok sağ ol hocam. Benden örnek verecek olursam genelde FPS oyunları oynuyorum ama hikayeli oyunları da baya oynayan biriyim. Mesela OLED’in hikayeli oyunlarda verdiği atmosfer gerçekten çok ayrı duruyor ama fiyat tarafı biraz insanı düşündürüyor 😄 IPS tarafında da OLED’e göre görüntü kalitesi biraz geride kalıyor gibi hissediyorum.

Sence hem FPS hem hikayeli oyun oynayan, genel olarak her tür oyuna giren birisi için en mantıklı panel türü hangisi olur?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adaş selam, aradığın cevapları ilgili konulardaki mesajlarımda bulabilirsin.

Forumda adaş görmek güzelmiş 😄 Girip detaylıca inceleyeceğim, teşekkür ederim hocam.

Rica ederim.

Bütçen uygunsa LCD yerine en azından ortalama bir OLED modele daha üst deneyim için geçmelisin.

Son düzenleme:
Tecrübelerini ve deneyimlerini aktardığın için çok sağ ol hocam. Benden örnek verecek olursam genelde FPS oyunları oynuyorum ama hikayeli oyunları da baya oynayan biriyim. Mesela OLED’in hikayeli oyunlarda verdiği atmosfer gerçekten çok ayrı duruyor ama fiyat tarafı biraz insanı düşündürüyor 😄 IPS tarafında da OLED’e göre görüntü kalitesi biraz geride kalıyor gibi hissediyorum.

Sence hem FPS hem hikayeli oyun oynayan, genel olarak her tür oyuna giren birisi için en mantıklı panel türü hangisi olur?
9060xt düşünüyorsan 2k monitör alabilirsin ekran kartı ultra ayarlarda 2k da oyunları oynatır, 2k 180hz oled veya ips tamamen bütçeye göre tercih edilebilir oled çok ayrı seviyede ondan hikayeli oyun oynamanın zevki v.b çok ayrı grafikler bile değişiyor ama fiyatta 2-3 kat fark oluyor o kadar şey aldıktan sonra bütçe kalır dersen olede çık derim bem ama 2k ips de tatmin eder.

9060xt düşünüyorsan 2k monitör alabilirsin ekran kartı ultra ayarlarda 2k da oyunları oynatır, 2k 180hz oled veya ips tamamen bütçeye göre tercih edilebilir oled çok ayrı seviyede ondan hikayeli oyun oynamanın zevki v.b çok ayrı grafikler bile değişiyor ama fiyatta 2-3 kat fark oluyor o kadar şey aldıktan sonra bütçe kalır dersen olede çık derim bem ama 2k ips de tatmin eder.
Hocam bi çılgınlık yapıp çift monitör mü yapsam acaba ya biri IPS(yüksek hz) biri OLED(düşük hz) olur oynayacağım oyuna göre geçer geçer kullanırım artık :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı konusunda da bende NVIDIA fanboyluğu var biraz yalan yok 😄 Teknolojileri falan baya hoşuma gidiyor ama AMD tarafı da aşırı mantıklı geliyor gözüme. Özellikle 9060 XT veya 9070 XT baya aklımı çeliyor şu sıralar. İyi bir indirim bulursam affetmeyeceğim.

Oled hem hız hem de görüntü olarak rakipsiz. Ömür açısından da güncel 5 yıl rahat dayanır güncel qd oled monitörler fazlası da olur tabii.

TN hiç alınmaz onu geç

Va iyiyse IPS yerine daha iyi olur ama iyi olması şart. İyisi de çok az bulunuyor.

IPS dengelidir ama siyahları kontrast oranı tatmin etmiyor. Oled alacak bütçe yoksa ve iyi bir VA yoksa IPS alınır. Oled alacak bütçe yoksa ve iyi bir VA bulursan VA alınır. Oled alacak bütçe varsa oled alınır. Monitörden anlamayan VA almasın. İyi bir VA yı bulamax çünkü bilgisi yetmez. Zaten seçenek az çoğu va kötü.

Oled hem hız hem de görüntü olarak rakipsiz. Ömür açısından da güncel 5 yıl rahat dayanır güncel qd oled monitörler fazlası da olur tabii.

TN hiç alınmaz onu geç

Va iyiyse IPS yerine daha iyi olur ama iyi olması şart. İyisi de çok az bulunuyor.

IPS dengelidir ama siyahları kontrast oranı tatmin etmiyor. Oled alacak bütçe yoksa ve iyi bir VA yoksa IPS alınır. Oled alacak bütçe yoksa ve iyi bir VA bulursan VA alınır. Oled alacak bütçe varsa oled alınır. Monitörden anlamayan VA almasın. İyi bir VA yı bulamax çünkü bilgisi yetmez. Zaten seçenek az çoğu va kötü.
hocam 2k oled alınabılecek sıkıntı çıkarmıcak en iyi monitör hangisi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,066
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri