Yapacağın iş ekranda statik nesne bırakmasa evet. Mesela oyun, dizi ve masaüstünden örnek vereyim. Görev çubuğu, atv-kanal d logosu, abone ol yazısı, oyundaki hudlar sabit kaldıkça yanma hızlanır. Eğer sabit kullanmazsan panelin ömrü 2 kata yakın hatta belkide 2 kat uzayabilir. Bunun 2 ayrı testini yaptı monitors unboxed. Birinde iş amaçlı diğerinde oyun amaçlı kullandı. Oyun amaçlı kullandığı monitör ilk nesil qd oled ve teknoloji özellik açısından en kötüsü. Dell marka monitörde 3 yıl oyun oynadı günde 5.5-6 saat civarıydı sanırım sorun olmadı. Özellik açısından MSI gibi dolu değil ve ilk nesilden bahsediyoruz yanma koruma önlem çeşidi daha az ve gen 1 panel. Testler hariç normal kullanımda yanma belirtisi yoktu.
İş amaçlı kullandığı qd oled monitör gen 3 qd oledi ve MSI markaydı yanma özellikleri daha fazlaydı. Sonuç olarak 1.5 yıl geçmeden ekranda dikey çizgi fark etti böyle yanık gibi ortadan ikiye ayrılmış. Şimdi kullanılır mı, kullanılmaz mı sen söyle.
Xg32ucwg hdr parlaklığı falan güzel ama tandem panel bile değil iş amaçlı sıkıntı olabilir eğer dediğim gibi kullanırsan. Tandem qd OLED de alsan pek bir faydası olmaz gerçi paneli yine yakarsın. Yani sabit bir şeyler kalacaksa bulaşma bence o riske değmez. Gen 9 gen 10 çıkarsa belki o zaman iş amaçlı kullanılır.
Ha noldu kullanılamaz hale mi geldi dersen hala kullanılabilir gözüküyor. Ama ömrü çok hızlı kısaltmış oluyorsun. Ben güncel Oled monitörler için 5 en fazla 6 yıl ömür biçiyorum normal kullanımda. Tahminim 5 sene civarı gideceği yönünde. Belki 1 yıl daha fazla belki 1 yıl daha az. Hadi benden olsun 7 yıl dayansın. Bu zaten 40k verdiğin ekran için normal bir süre sayılır. Ki o kadarda dayanmaz da hadi neyse dayandı diyelim normal kullanımda 7 yıl. İş amaçlı 4 yılı bile göreceğini sanmıyorum. İlla bir yerler boydan boya yanar. Mesela google da takılıyorsun diyelim tarayıcı kısmı boydan boya yanar kaçışı yok.
Bu arada redditte 1 yıl bile dolmadan burn ın yaşayan kullanıcılar var XG32UCWMG özelinde. Oledler daha bi sıkıntılı. Parlaklığı hdr da düşürmüyor ve daha da parlak oluyor diye belkide bilmiyorum. Ayrıca UCWMG de bazı sorunlar var onu alma. UCWG al onun yerine. UCWMG de black crush ve agresif parlaklık düşmesi var. Problemli çıkış yaptı o model çözdüler mi bilmiyorum.
Bunu al yenileme hızı dışında özellik olarak fark yok. Problemli de çıkmadı gayet iyiydi. Sadece yenileme hızı daha yüksek ve UCWmG de sorunlar var riske girme. Fiyat farkı da verilmez zaten.