Msi Mag 274qpf X30mv 21.669 Tl

SDR ve HDR Parlaklık. HDR da mini ledler daha parlak. Oled monitörlerin hdr da parlaklık açısından zayıf oldugunu düşünürsek net avantaj.
Blooming olayları vs. var. Bu işin hakkı hala OLED sanırım. Yansın ama bizim olsun :D

Yanliş yere yazdım kb.

Son düzenleme:
Şunun ips'i yok mu ya alalım hemen

Son düzenleme:
Alasım var bunu ama responste time'ı biraz daha iyi olmalıydı :) Ne dersiniz?

Alasım var bunu ama responste time'ı biraz daha iyi olmalıydı :) Ne dersiniz?

Lcd tarafında benzer fiyatlarda mantıklı başka seçenek şimdilik olmadığı için eğer tercihen oled istemiyorsan alternatif olarak bu modele yönelebilirsin.

İkinci sayfada yazdığım gibi daha hızlı modeller var lakin tcl monitörler bizde satışta yok ne yazık ki.

Son düzenleme:
Lcd tarafında benzer fiyatlarda mantıjlı başka seçenek şimdilik olmadığı için eğer tercihen oled istemiyorsan alternatif olarak bu modele yönelebilirsin.

İkinci sayfada yazdığım gibi daha hızlı modeller var lakin tcl monitörler bizde satışta yok ne yazık ki.
Şimdi üstüne biraz daha para koysam ve oled alsam ve 3 yıl yanmadan götürse yine yeter. Oled'in response time degeri çok iyi. Bu yüzden kararsız kalıyorum. Bu ekranın Response time'ı biraz daha iyi olsaymış kararsızlık yaşatmazdı bana.

Şimdi üstüne biraz daha para koysam ve oled alsam ve 3 yıl yanmadan götürse yine yeter. Oled'in response time degeri çok iyi. Bu yüzden kararsız kalıyorum. Bu ekranın Response time'ı biraz daha iyi olsaymış kararsızlık yaşatmazdı bana.

Bu ekranın kaplaması mat bitiriş yerine parlak tercih edilseydi keşke.

OLED tarafında olduğu gibi VA MiniLED tarafında da parlak modeller güzel olur.

CES 2026 fuarında IPS MiniLED parlak bitirişli modeller gösterilmişti ama malum tercihen hızlı VA MiniLED daha alınası bunlara da getirilmeli.

Son düzenleme:
dostlar iyi bir monitor alıp kafam rahat uzun sure kullanayım diyorum oled bildiğim kadarıyla en iyi panel cok anlamıyorum fakat bu fiyat civarında alınabilecek oled mi daha iyi olur yoksa bu monitor mu daha iyi olur hangisi tercih edilebilir

dostlar iyi bir monitor alıp kafam rahat uzun sure kullanayım diyorum oled bildiğim kadarıyla en iyi panel cok anlamıyorum fakat bu fiyat civarında alınabilecek oled mi daha iyi olur yoksa bu monitor mu daha iyi olur hangisi tercih edilebilir

İkinci sayfadaki beşinci ve on ikinci mesajı okuyabilirsin.

İkinci sayfada ki beşinci ve on ikinci mesajı okuyabilirsin.
hocam cok bisey anlayamadım ama parlaklık konusunda arkamda cam var ve ister istemez perde de çeksem ışık vuruyor oled sanırım parlaklık konusunda kötü suan ips kullanıyorum zaten hangisini alırsam alayım cag atlamış olacagım her türlü msi va olan sanırım bana daha uygun duruyorsadece anlamadıgım siyah ekrandaki bu parlama mevzusu fazla mı oluyor az mı oluyor bu valarda onuda yanıtlayabilirseniz cok iyi olur

hocam cok bisey anlayamadım ama parlaklık konusunda arkamda cam var ve ister istemez perde de çeksem ışık vuruyor oled sanırım parlaklık konusunda kötü suan ips kullanıyorum zaten hangisini alırsam alayım cag atlamış olacagım her türlü msi va olan sanırım bana daha uygun duruyorsadece anlamadıgım siyah ekrandaki bu parlama mevzusu fazla mı oluyor az mı oluyor bu valarda onuda yanıtlayabilirseniz cok iyi olur

Bütçe odaklı giriş seviye oledlerde parlaklık daha düşük kırpılmış vaziyette, fiyatı kırmak daha da aşağıya çekilmeye çalışılıyor çeşitli farklı yerlerden kısarak.

Oledlerde gözümüzde algılanan parlaklık mevzusu daha farklı işliyor

LCD alacaksan sorduğun soru hakkında görüntü kalitesinde VA MiniLED halo efekti blooming konusunda bariz üstün.

Son düzenleme:
Bütçe odaklı giriş seviye oledlerde parlaklık daha düşük kırpılmış vaziyette, fiyatı kırmak daha da aşağıya çekilmeye çalışılıyor çeşitli farklı yerlerden kısarak.

Oledlerde gözümüzde algılanan parlaklık mevzusu daha farklı işliyor

LCD alacaksan sorduğun soru hakkında görüntü kalitesinde VA MiniLED halo efekti blooming konusunda bariz üstün.
sağolun hocam cevap için bu modeli alacağım yüksek ihtimalle hayırlı geceler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,969
Üyeler
196,866
Son üye
cagtn
Geri