F1nerF1rst
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,763
bu bütçede en iyisi demek biraz sıkar şayet bu bütçeye şuan ki fiyatlandırmada çok daha sağlam modeller düştüBu bütçede en iyi görüntü kalitesine sahip model
bu bütçede en iyisi demek biraz sıkar şayet bu bütçeye şuan ki fiyatlandırmada çok daha sağlam modeller düştüBu bütçede en iyi görüntü kalitesine sahip model
bana kaliteli bir va panel mönitör önerir misin reis bundan başkadoğrudur hocam ,va panellere olan ön yargı var bende ondan demiştim yani iyiyse değerlendirsin arkadaşlar![]()
bu bütçede en iyisi demek biraz sıkar şayet bu bütçeye şuan ki fiyatlandırmada çok daha sağlam modeller düştü
Araştırsınlar güncel durumu araştırmıyorlarsa da kendileri bilir yanlış satın alım yaparlar bizi bağlamaz, doğru düzgün okusunlar öğrensinler. Bir yere kadar hitap edip anlatıyoruz işin aslını detaylı olarak öğrenmek isteyenlere, iş onlarda bitiyor herkese yetişmek gibi bir derdimiz yok olamaz istesek de mümkün değil. Sabit yanlış düşüncelere sahip bu tip insanları malesef görüyoruz...20k ya cok iyi IPS alırım VA alacagıma diyenler var hala. Rehberi oku diyorum bakmıyor bile. Öyle bir yer edindi ki VA panel, uzun vadede Edge lit IPS monitörler yine liderliğini koruyacaktır.
İadeye gönder değer (daha yüksek kontrast, ips glow'dan kurtuluş = daha iyi görüntü kalitesi)ben de daha açmadım işteyim eve gidince bakıcam g65b cok icimde kaldı acmadan iadeye mi yollasam diye düşünüyorum da 11k var 14.5k var 3.5farka değer mi araftayım
VA panel kullandım, IPS panel kullandım, Miniled kullandım, OLED kullandım.
VA = Renkler IPS'e göre soluk / Kötü Açı / Yüksek Kontrast
IPS = Doygun renkler / IPS Glow / Normal Kontrast
Sabah kullanım = IPS / Akşam Kullanım = VA
Şunu dersin mesela VA'nın kusuru solukluk düzelttiler evet eskiye göre bayağı düzelttiler fakat IPS'e göre hâla soluk.
IPS'te keza aynı şekilde sorun kontrasttan ötürü IPS glow dimi aynı şekilde IPS'te eskiye göre glow çok az. Ama hâla glow var.
Güncel düzgün IPS'lerde glow bayağı azaltılmış durumda.
Güncel VA'lardada renklerde solukluk ve kötü açı azaltılmış...
Daha iyi zaten doğru olanı yapmışsınAsus Vg27aq5a almıştım cw ve ips glow rahatsız ettiği için iade etmiştim. aoc q27g42xne aldım bugün. Asus’a göre daha iyi geldi özellikle siyahlarda.
Kontrast genel görüntüye etki eder siyah dahil bütün renklere (sanılanın aksine) insanlar tek olayı siyahları zannediyor lakin değil.3 sene kullandım rahatsız edici evet ama kullanılmaz değil eğer sistemi upgrade edeceksen şuan alabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
o monitörün tek olayı kontrastı zaten
Muhtemelen 7599 TL ya da 7499 TL gibi olur 6999 TL’ye mümkün değilHocalar normalde 8k ya satılan milli monitörlerimizden olan bu model yüksek ihtimal 6.999 TL ye inecek. Güzel fırsat kaçırmayın.
![]()
AOC Q27G42XNE 27" 180Hz 0.5ms FreeSync 2K HDR10 Monitör
27 inç AOC Q27G42XNE, 2560x1440 piksel WQHD çözünürlüğü ve 180 Hz yenileme hızı ile oyun deneyiminizi üst düzeye çıkarır. Özelliklerini keşfedinwww.incehesap.com
EK'te attığım fotoğrafa bak hocam incehesapın resmi instagram hesabından atılmış story.Muhtemelen 7599 TL ya da 7499 TL gibi olur 6999 TL’ye mümkün değil
Muhtemelen 7599 TL ya da 7499 TL gibi olur 6999 TL’ye mümkün değil
mesela hangisibu bütçede en iyisi demek biraz sıkar şayet bu bütçeye şuan ki fiyatlandırmada çok daha sağlam modeller düştü
Muhtemelen 7599 TL ya da 7499 TL gibi olur 6999 TL’ye mümkün değil
fps oynamıyorsan evet2k monitör arıyodum. taksit olsaydı çok iyiydi ya kaçmaz bi fırsat mıdır?
Neden? Gecikmesi mi çok yüksek?mesela hangisi
Alıntıyı görüntüle
fps oynamıyorsan evet
va panel sonuçta g65b gibi düşün gecikmeden kısılıp kontrasta görüntü kalitesine veriliyor gibi düşünebilirsinNeden? Gecikmesi mi çok yüksek?
çok iyi olurOfis dizi film izlemeye olur mu. oyun oynanmayacak ?
1 Ms GTG diyor hocam gecikmesi yüksek değil.Neden? Gecikmesi mi çok yüksek?
Tabi dizi film için direk ya VA panel ya MiniLED yada OLED alman lazım.Ofis dizi film izlemeye olur mu. oyun oynanmayacak ?
o yazan yanlış oluyor monitörlere incelemesinden bakmak lazım1 Ms GTG diyor hocam gecikmesi yüksek değil.